Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
14 Οκτ 2020

Covid-free τα αστικά λύματα της Αλεξάνδρειας Κύριο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Δεν ανιχνεύτηκε ο ιός του κορωνοϊού στα δείγματα των λυμάτων  από την είσοδο του βιολογικού καθαρισμού της πόλης μας.

Όπως αποδείχτηκε από μελέτες, τα αστικά λύματα του αποχετευτικού δικτύου μιας πόλης μπορούν να λειτουργήσουν ως ραντάρ για την ύπαρξη του ιού του κορωνοϊού. Αξιοποιώντας αυτό το συμπληρωματικό εργαλείο είναι δυνατή πλέον η έγκαιρη επιτήρηση της εξάπλωσης του ιού.

Σε αυτά τα πλαίσια η ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας πραγματοποίησε στις αρχές του Σεπτεμβρίου αναλύσεις των λυμάτων στην είσοδο του Βιολογικού Καθαρισμού της πόλης, σε συνεργασία με το πιστοποιημένο εργαστήριο AGROLAB, με το οποίο συνεργάζεται χρόνια και το οποίο έχει αναπτύξει πρωτοποριακές μεθόδους ανίχνευσης του κορωνοϊού.

Οι μέχρι στιγμής εξετάσεις είναι εντελώς «καθαρές» και δεν ανιχνεύτηκε ο ιος SRS-CoV-2.

 

Τί δείχνουν οι αναλύσεις

Οι αναλύσεις αυτές είναι ιδιαίτερα χρήσιμες καθώς λαμβάνουν υπόψιν όλους τους φορείς του ιού, νοσούντες και ασυμπτωματικούς και αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της πόλης.
Η μη ανίχνευση συγκέντρωσης του γονιδιώματος του κορωνοϊού είναι μια πολύ καλή ένδειξη του περιορισμένου αριθμού κρουσμάτων σε μια περιοχή, τόσο σε νοσούντες από τον COVID-19 όσο και από ασυμπτωματικούς.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας κ. Τόκας Σωτήρης μίλησε στον ΠΟΛΙΤΗ και είπε ότι είναι πολύ ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ίχνη κορωνοϊού στα αστικά λύματα της Αλεξάνδρειας μέχρι στιγμής αλλά αυτο δεν θα πρέπει να μας εφησυχάζει.

Η ΔΕΥΑΑΛ, όπως μας είπε ο κ. Τόκας θα συνεχίσει τους ελέγχους τα αποτελέσματα των οποίων στέλνονται στο Υπουργείο Υγείας, ώστε να υπάρχει μια έγκαιρη εικόνα της πορείας του ιού στην Αλεξάνδρεια και άρα να υπάρξουν και έγκαιρα μέτρα αν χρειαστεί.

Παρόμοιους ελέγχους πραγματοποίησαν κι άλλες δημοτικές επιχειρήσεις .

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 200 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top