Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
20 Οκτ 2020

Η πορεία του κορωνοϊού στην Ημαθία Κύριο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Καλή εμφανίζεται ακόμα η επιδημιολογική κατάσταση της Ημαθίας το 20ήμερο του Οκτωβρίου.

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί φαίνεται πως αποδίδουν και τα κρούσματα στο νομό μας είναι λίγα, σχετικά τουλάχιστον με διπλανούς νομούς, όπως η Πέλλα, η Πιερία και κυρίως η Κοζάνη που “κοκκίνισε” και πέρασε σε τοπικό lockdown.

Αναλυτικότερα κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου τα συνολικά κρούσματα στην Περιφερειακή ενότητα της Ημαθιας ανήλθαν σε 22. Τα περισσότερα κρούσματα που εμφανίστηκαν σε μία μέρα ήταν 6, στις 6 και στις 14 Οκτωβρίου. Από τις 20 μέρες, οι οκτώ ήταν “λευκές”με μηδενικά κρούσματα ενώ οι υπόλοιπες με 1 ή δύο κρούσματα.

Σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο, όποτε και τα κρούσματα άρχισαν να ξεφεύγουν και λήφθησαν πρόσθετα μέτρα, η κατάσταση είναι κατά πολύ βελτιωμένη.

Το Σεπτέμβριο παρατηρήθηκαν 104 κρούσματα, τετραπλάσια από αυτά του Οκτωβρίου. Αν η κατάσταση παραμείνει σταθερή τότε πραγματικά θα μπορούμε να μιλάμε για επιτυχία.

stats

Στα σχολεία η χρονιά άρχισε με κάπως στραβά για την Αλεξάνδρεια καθώς το 7ο Δημοτικό δεν άνοιξε μετά από κρούσμα σε εκπαιδευτικό της σχολικης μονάδας, ενώ σήμερα έκλεισαν δύο τμήματα στο Δημοτικό Σχολείο Κορυφής. Ένα ακόμα σχολείο έκλεισε στη Βέροια από κρούσμα σε εκπαιδευτικό. 

Είναι βέβαιο ότι παρά την καλή πορεία του κορωνοϊού στην Ημαθία δεν χρειάζεται εφησυχασμός από τη στιγμή που που βρισκόμαστε τόσο κοντά σε περιοχές που εμφανίζουν έξαρση της πανδημίας, καθώς και σε μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Θεσσαλονίκη.

Δυστυχώς, ο κορωνοϊός κάνει επέλαση στη χώρα και προστίθενται κι άλλες περιοχές σε αυτές που βρίσκονται ένα βήμα πριν «πατηθεί το κουμπί» του τοπικού lockdown: Τα Τρίκαλα, η Καρδίτσα και η Αχαΐα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους, που αναφέρει ότι πολλές περιοχές ανά την επικράτεια βρίσκονται στο 3ο επίπεδο και μόλις ένα βήμα πριν μπουν σε lockdown, είναι οι παρακάτω:
Ιωάννινα – Τρίκαλα – Καρδίτσα – Καστοριά – Πέλλα – Αχαΐα – Αττική

Σύμφωνα με τους επιδημιολογους ο Νοέμβριος θα είναι κρίσιμος μήνας καθώς ο καιρός θα ψυχράνει, τα καταστήματα θα κλείσουν πόρτες και παράθυρα και ο συνωστισμός του κόσμου θα είναι επικινδυνος. Τα μέτρα προστασίας πρέπει να εφαρμόζουν όλοι ώστε να διασφαλίσουμε την θετική αυτή κατάσταση. Η εμπειρία αυτών των μηνών απέδειξε ότι και ο παραμικρός εφησυχασμός μπορεί να φέρει ανατροπές και από το πράσινο να περάσουμε στο κόκκινο σε λίγες μόνο εβδομάδες.

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 192 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top