Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
26 Ιαν 2021

Επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης εργαζομένων με τη συγχρηματοδότηση της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε. Κύριο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Η προώθηση της απασχόλησης, η εύρεση εργασίας ή καλύτερης εργασίας και η διασφάλιση δικαιότερων ευκαιριών διαβίωσης για όλους είναι ένα από τους σημαντικότερους στόχους της Πολιτικής Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου επενδύει σημαντικά κονδύλια στο ανθρώπινο δυναμικό, σε ανέργους και εργαζόμενους, ώστε να αναπτύξουν και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΚΤ, κάθε χρόνο περίπου 10 εκατομμύρια άνθρωποι  βοηθούνται να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και με αυτό τον τρόπο αφενός μετριάζονται οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας αφετέρου αναμορφώνεται η οικονομία της κάθε χώρας.

Μέσα σ’αυτά τα πλαίσια η Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδος και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού ταμείου υλοποιεί ένα μεγάλο πρόγραμμα κατάρτισης 600 εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα σε 13 Περιφέρειες της Ελλάδος.
Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην απόκτηση από τους εργαζόμενους που θα συμμετάσχουν, πρόσθετων γνώσεων και δεξιοτήτων οι οποίες θα έχουν άμεση και θετική επίπτωση στη βελτίωση των προσωπικών δεξιοτήτων, στη βελτίωση της προσαρμοστικότητας τους στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους και στην ενίσχυση της επαγγελματικής τους ικανότητας και εξέλιξης.

Κατάρτιση
Η κατάρτιση περιλαμβάνει συμμετοχή σε προγράμματα διάρκειας 80 ωρών, εκτός ωραρίου εργασίας, στα ακόλουθα εκπαιδευτικά αντικείμενα:
1. Διαδικτυακή Δημοσιογραφία
2. Ψηφιακή Επεξεργασία Εικόνας
3. Σύγχρονες Τεχνικές Σχεδιασμού / Σελιδοποίησης Εντύπων
Τα προγράμματα κατάρτισης πραγματοποιπούνται με τη μέθοδο της σύγχρονης και ασύγχρονης τηλε-εκπαίδευσης

Πιστοποίηση
Οι καταρτιζόμενοι ωφελούμενοι, που θα ολοκληρώσουν την κατάρτιση, θα συμμετάσχουν υποχρεωτικά σε διαδικασία πιστοποίησης για την αποτίμηση των γνώσεων, των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων, που αποκτήθηκαν κατά την διαδικασία αυτής. Για την συμμετοχή στην επαγγελματική κατάρτιση και πιστοποίηση προβλέπεται εκπαιδευτικό επίδομα 5,00 ευρώ/ώρα κατάρτισης (400,00 ευρώ/80 ώρες).

Η Στέλλα Πλασταρά από τη Θεσσαλονίκη συμμετείχε και ολοκλήρωσε το πρόγραμμα κατάρτισης, στην εκπαιδευτική ενότητα της “επεξεργασίας Ψηφιακής Εικόνας. Όπως δήλωσε στον ΠΟΛΙΤΗ “το πρόγραμμα ήταν ενδιαφέρον ως περιεχόμενο, πιθανόν λόγω της πρακτικής του μορφής θα ήταν προτιμότερο να έχει περισσότερες ώρες σύγχρονης εκπαίδευσης. Παρ’όλα αυτά ο εισηγητής ήταν πάντα πρόθυμος να βοηθήσει και να απαντήσει σε ερωτήματα εκτός ωρών διδασκαλίας. Το πρόγραμμα ήταν οργανωμένο και η πληροφόρηση πάντα έγκαιρη, και αυτό βοήθησε και τους συμμετέχοντες να πάρουν όσες περισσότερες γνώσεις μπορούν. Σίγουρα θα με ενδιέφερε κάποιο παρόμοιο πρόγραμμα και στο μέλλον”.

Η Βασιλική Μανάφη παρακολούθησε επίσης το πρόγραμμα κατάρτισης με θέμα Επεξεργασία ψηφιακής εικόνας και δηλώνει “πολύ ευχαριστημένη μιας και απέκτησα γνώσεις πάνω σε ένα αντικείμενο που μου ήταν άγνωστο. Διδαχτήκαμε τον τρόπο επεξεργασίας εικόνων, τα βασικά εργαλεία του προγράμματος , αναλύσαμε εργαλεία για την διόρθωση φωτογραφιών , την δημιουργία εφέ και των συνδυασμό πολλών εικόνων. Το πρόγραμμα ήταν πολύ ενδιαφέρον και κάλυψε όλα τα ερωτήματα μου. Ο εισηγητής ήταν απόλυτα συνεργάσιμος και πρόθυμος να καλύψει όλες τις απορίες μου.

Η Ελένη Τουλουπάκη από τα Χανιά Κρήτης παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη Διαδικτυακή Δημοσιογραφία καθως η ίδια εργάζεται σε τοπικό μέσο ενημέρωσης.Όπως δήλωσε στον ΠΟΛΙΤΗ “Επέλεξα να συμμετάσχω στο πρόγραμμα Σύγχρονες Τεχνικές Σχεδιασμού / Σελιδοποίησης Εντύπων, που υλοποιεί η ΕΙΕΤ, καθώς στόχος μου ήταν να βελτιώσω τις δεξιότητες μου πάνω στο επαγγελματικό μου αντικείμενο. Με βοήθησε σημαντικά το γεγονός ότι τα μαθήματα έγιναν εξ αποστάσεως και εκτός του ωραρίου εργασίας μου. Το περιεχόμενο του προγράμματος ήταν αρκετά ενδιαφέρον καθώς έμαθα πράγματα που δεν γνώριζα και θα με βοηθήσουν στη συνέχεια.

Η Λιζέτα Σαββίδου επελεξε να παρακολουθήσει το πρόγραμμα κατάρτισης της ΕΙΕΤ στο αντικείμενο της ψηφιακής επεξεργασίας εικόνας καθώς όπως δήλωσε στον ΠΟΛΙΤΗ η επιθυμία της είναι να ασχοληθεί ερασιτεχνικά με την φωτογραφία. Πρόκειται να αρχίσει τα μαθήματα το αμέσως επόμενο διάστημα και εκτιμά ότι το σεμινάριο θα της προσφέρει την απαραίτητη γνώση ώστε να μπορέσει να ανακαλύψει τις τεχνικές στην σύνθεση των εικόνων, τα στάδια επεξεργασίας και την ανάλυση. όπως δηλώνει η ίδια στόχος της είναι , μέσα από τα μαθήματα να κατανοήσει τις βασικές μεθοδολογίες από την ανάπτυξη συστημάτων επεξεργασίας εικόνας. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να πετύχει την βελτίωση της εμφάνισης της εικόνας , να αναδείξει το περιεχόμενο της έτσι ώστε να διευκολύνεται η ερμηνεία από τους παρατηρητές.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ακόμα ανοικτό και αναζητούνται 200 ακόμα εργαζόμενοι για να καταρτιστούν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2111019697 από Δευτέρα έως Παρασκευή στις ώρες από 9.00 έως 17.00

 

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Απαιτούμενα κριτήρια
1. Το Έργο απευθύνεται σε 600 εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας με σχέση εξαρτημένης εργασίας. Συμπεριλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι με εποχική απασχόληση ακόμα και αν λαμβάνουν ειδικό εποχικό επίδομα. Αποκλείονται όσοι είναι αυτοαπασχολούμενοι οποιασδήποτε μορφής, άνεργοι ή/και λαμβάνουν επίδομα τακτικής ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.

Αναλυτικότερα οι υποψήφιοι δύνανται να απασχολούνται:
- με σύμβαση εργασίας πλήρους απασχόλησης και αορίστου χρόνου ή

- με σύμβαση εργασίας πλήρους απασχόλησης και ορισμένου χρόνου

- (συμπεριλαμβάνεται η εποχική απασχόληση) ή

- με σύμβαση εργασίας μερικής απασχόλησης και αορίστου χρόνου ή

- με σύμβαση εργασίας μερικής απασχόλησης και ορισμένου χρόνου (συμπεριλαμβάνεται η εποχική απασχόληση) ή

- με εκ περιτροπής απασχόληση ή

- αμειβόμενος/η με εργόσημο

2. Οι υποψήφιοι ως προς το εκπαιδευτικό επίπεδο πρέπει να είναι:
- Απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή/και ΙΕΚ ή/και Πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ

 

cohesion logo

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 249 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top