Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
27 Απρ 2021

Διαρκής η στήριξη της Ε.Ε. και της Πολιτικής Συνοχής στις υποδομές Υγείας της Ημαθίας

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Μετά τα 9.000.000 ευρώ για την ολοκλήρωση της νέας υπερσύγχρονης Πτέρυγας του Νοσοκομείου ακόμα 5.000.000 ευρώ εγκρίθηκαν για την Ενεργειακή Αναβάθμισή του που θα συμβάλει στην εξοικονόμηση σημαντικών πόρων που θα διοχετευτούν σε παροχές υγείας προς τους πολίτες

Μια από τις σημαντικότερες συνεισφορές της Πολιτικής Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κοινοτικών κονδυλίων αποτελεί η στήριξη που παρείχαν στα Νοσοκομεία της χώρας μας και γενικότερα στην υγειονομική περίθαλψη των πολιτων.

Αυτό φάνηκε πιο πολύ από ποτέ άλλοτε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπου με κοινοτικά κονδύλια εξοπλίστηκαν ΜΕΘ, δημιουργήθηκαν νέες, έγινε προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και γενικά στηρίχθηκε το ελληνικό σύστημα υγείας ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες υγείας για όλους μας.

Στην Ημαθία, όπως έχουμε γράψει στον ΠΟΛΙΤΗ με εκτενές ρεπορτάζ, η Πολιτική Συνοχής συγχρηματοδοτεί το εμβληματικό έργο της κατασκευής της νέας υπερύγχρονης πτέρυγας του Νοσοκομείου Βέροιας, προϋπολογισμού 9.000.000 ευρώ, με το οποίο μέσα στο επόμενο διάστημα οι 140.000 Ημαθιώτες θα απολαμβάνουν άλλου επιπέδου υπηρεσίες υγείας. Ήδη το μεγάλο αυτό έργο έχει ολοκληρωθεί και πρόκειται άμεσα να δοθεί προς χρήση.
Η στήριξη όμως και η βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην αναβάθμιση των υποδομών Υγείας της χώρας είναι διαρκής. Μια ακόμα δράση που ολοκληρώνεται αυτήν την περίοδο είναι η ενεργειακή αναβάθμιση των νοσοκομείων του ΕΣΥ και υλοποιείται μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΥΜΕΠΕΡΑΑ).

Όπως έχουμε αναφέρει στον ΠΟΛΙΤΗ ήδη 60 νοσοκομεία της χώρας μας έχουν ενταχθεί σ’αυτή τη σημαντική δράση, η οποία έχει προϋπολογισμό πάνω από 300 εκατ. ευρώ.
Πριν από λίγο καιρό έγινε γνωστό ότι στο πρόγραμμα αυτό εντάχθηκε και το Νοσοκομείο Βέροιας με το ποσό των 5.000.000 ευρώ.

Η υλοποίηση των εγκεκριμένων παρεμβάσεων, όπως αναφέρει η διοίκηση του Νοσοκομείου Βέροιας περιλαμβάνει:

-Την προμήθεια και εγκατάσταση νέου Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού.

-Την αναβάθμιση του εξωτερικού κελύφους του παλαιού κτιρίου, με προσθήκη θερμομόνωσης και αντικατάσταση κουφωμάτων.

-Την εγκατάσταση συστήματος Τριπλής παραγωγής Ηλεκτρισμού, Θερμότητας και Ψύξης.

-Την εγκατάσταση Ενεργητικού Ηλιακού Συστήματος για την παραγωγή ψύξης και ζεστού νερού χρήσης.

-Την αναβάθμιση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

-Την αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων με αντίστοιχους τεχνολογίας LED.

-Την εγκατάσταση συστήματος Ενεργειακής Διαχείρισης του κτιρίου(BEMS) .

-Την υποκατάσταση του καυσίμου Diesel με συμπιεσμένο Φυσικό Αέριο.

Με την ολοκλήρωση των παραπάνω δράσεων το Νοσοκομείο Βέροιας θα αναβαθμιστεί κατά 4 ενεργειακές βαθμίδες γεγονός που θα συμβάλλει ουσιαστικά στην εξοικονόμηση ενέργειας, τη μείωση του λειτουργικού κόστους του νοσοκομείου, την ενδυνάμωση της ενεργειακής του ασφάλειας και την μείωση των περιβαλλοντικού του αποτυπώματος.

Κι όλα αυτά βέβαια έχουν ώς τελικό ωφελούμενο τους πολίτες, αφού οι πόροι που θα εξοικονομηθούν θα πορέσουν να διοχετευτούν στη βελτίωση των παροχών υγείας, που αποτελούν και τον τελικό σκοπό κάθε νοσοκομείου.

 

cohesion logo

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ellada 2021

Emvolio GIF 300 x 600

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 427 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top