Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
05 Φεβ 2014

Δεν έχουν τέλος τα χρέη της ΕΔΑΝΑΛ Κύριο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΟ ΙΛΙΓΓΙΩΔΕΣ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 2.345.153 €

 

Στο φύλλο του ΠΟΛΙΤΗ στις 21 Ιανουαρίου δημοσιεύσαμε τα αποτελέσματα του ελέγχου των Ορκωτών Λογιστών που εκκαθάρισαν την ΕΔΑΝΑΛ, σύμφωνα με τα οποία η πρώην δημοτική επιχείρηση αφήνει στο Δήμο ένα υπέρογκο χρέος που ανέρχεται στο 1.818.000 ευρώ.

Σε μια εποχή που ο αλεξανδρινός λαός έχει υποστεί μια τρομακτική μείωση των εισοδημάτων του, και έχει γονατίσει από τους αλλεπάλληλους φόρους και τα χαράτσια, πληρώνει και θα συνεχίζει να πληρώνει τα χρέη της πρώην δημοτικής επιχείρησης.

Για εμάς το θέμα είναι σοβαρό μιας και εκ των πραγμάτων παραπέμπει στις Εκθέσεις του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιτζή, σύμφωνα με τις οποίες οι δημοτικές επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα είναι καταχρεωμένες και βρίθουν φαινομένων κακοδιαχείρησης. Για το λόγο δώσαμε στο θέμα τη δέουσα σημασία και το παρουσιάσαμε πρωτοσέλιδο.

Δυστυχώς η αντιπολίτευση χωρίς ουσιαστικό λόγο προέβη σε μια απαράδεκτη ανακοίνωση, η οποία αποτελεί μέγιστη πολιτική γκάφα και με την οποία αφενός προσπαθεί να αμφισβητήσει τα αποτελέσματα των Ορκωτών Λογιστών, αφετέρου επιτίθεται με αήθη τρόπο κατά του ΠΟΛΙΤΗ επειδή δημοσίευσε αυτά τα αποτελέσματα.

Θα ξεπεράσουμε την επίθεση στο πρόσωπό μας γιατί υποψιαζόμαστε ότι ο εμπνευστής της αήθους αυτής επιστολής είναι ο λαλίστατος γκαφατζής που κατάφερε να παρασύρει μια ολόκληρη παράταξη σε μια ακόμη γκάφα του. Δεν αξίζει λοιπόν να ασχοληθούμε περισσότερο.

Εμείς επικεντρωθήκαμε στο ουσιώδες θέμα των οικονομικών στοιχείων, τα οποία η αντιπολίτευση αμφισβήτησε. Για το λόγο αυτό απευθυνθήκαμε στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου προκειμένου να ερευνήσουμε ακόμα παραπάνω και να διασταυρώσουμε για ακόμη μια φορά τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιεύσαμε. Την Οικονομική Υπηρεσία επισκέφτηκε όπως μάθαμε και ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Ν. Ανεσίδης.

Από την έρευνά μας λοιπόν προκύπτουν  νέα στοιχεία, τα οποία αποκαλύπτουν μια ακόμα πιο τραγική κατάσταση σχετικά με το χρέος που αφήνει η ΕΔΑΝΑΛ στο Δήμο και κατ’επέκταση στους αλεξαδρινούς πολίτες.

Σύμφωνα λοιπόν με την Οικονομική Υπηρεσία, το χρέος της ΕΔΑΝΑΛ που δημοσιεύσαμε στον ΠΟΛΙΤΗ είναι ακριβές. Είναι 1.818.000 ευρώ. Αποτελείται από τα 845.254 ευρώ από δάνεια της επιχείρησης, 79108 ευρώ από οφειλές σε προμηθευτές της ΕΔΑΝΑΛ, 17.702 οφειλές προσωπικού, 87.060 σε υποχρεώσεις σε Εφορία, 152.835 ευρώ σε υποχρεώσεις προς το ΙΚΑ, 563.300 ευρώ από δάνεια της επιχείρησης που ήδη έχει πληρώσει μέχρι σήμερα ο Δήμος, 39890 ευρώ από εισπράξεις της ΕΔΑΝΑΛ που δεν απέδωσε στο Δήμο και 33.538 ευρώ που προέκυψαν από την παράλληλη λειτουργία της ΕΔΑΝΑΛ και της ΚΕΔΑ.

Βεβαίως, όλα τα παραπάνω στοιχεία δικαιώνουν πανηγυρικά τον ΠΟΛΙΤΗ αφού είναι τα ίδια που δημοσιεύσαμε και στο προηγούμενο φύλλο του ΠΟΛΙΤΗ.

Αυτό όμως που προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα του ΠΟΛΙΤΗ στην Οικονομική Υπηρεσία του δήμου, είναι κάτι που μεγαλώνει ακόμα περισσότερο το χρέος που αφήνει η ΕΔΑΝΑΛ στο Δήμο.

Η Οικονομική Υπηρεσία λοιπόν λέει επιπλέον τα εξής τα οποία μεταφέρουμε αυτολεξί και σε εισαγωγικά:

“Σημειώνουμε όμως ότι οι ορκωτοί λογιστές κατά την σύνταξη των λογαριασμών εκκαθάρισης δεν υποχρεούνται και δεν λαμβάνουν υπ’οψη τις προσαυξήσεις στο ελληνικό δημόσιο και στο ΙΚΑ, καθώς και τους τόκους κεφαλαίου από τα δάνεια της επιχείρησης(κεφάλαιο 845.254,33 €) Συγκεκριμένα:

* Η οφειλή της ΕΔΑΝΑΛ στο ελληνικό δημόσιο ανέρχεται συνολικά (κεφάλαιο και προσαυξήσεις) στο ποσό των 116.605,26 €.

* Η οφειλή της ΕΔΑΝΑΛ στο ΙΚΑ ανέρχεται συνολικά (κεφάλαιο και προσαυξήσεις) στο ποσό των 173.100,24 €.

* Τόκοι κεφαλαίου για τα δάνεια της ΕΔΑΝΑΛ που θα αποπληρώσει ο Δήμος Αλεξάνδρειας για την περίοδο 2013 έως 2027, ποσό 476.652,43€.

Ανακεφαλαιώνοντας η συνολική ζημία που επήλθε στον Δήμο Αλεξάνδρειας από την ΕΔΑΝΑΛ ανέρχεται στο ποσό των 2.345.153,34 €.”

Για όποιον δεν κατάλαβε να το πούμε πιο απλά. Όχι μόνο ο ΠΟΛΙΤΗΣ είχε δίκιο όταν έγραψε ότι το χρέος της ΕΔΑΝΑΛ είναι 1.818.000 ευρώ αλλά είναι και μεγαλύτερο γιατί σ’αυτό το ποσό δεν έχουν συνυπολογιστεί οι τόκοι των δανείων της ΕΔΑΝΑΛ και οι προσαυξήσεις σε Εφορία και ΙΚΑ. Όταν προσθέσουμε κι αυτά τα ποσά, ο λογαριασμός που καλείται να πληρώσει ο Δήμος και οι αλεξανδρινοί πολίτες ανεβαίνει στο ιλιγγιώδες ποσό των 2.345.153,34 ευρώ.

 

---Στη φωτογραφία ο πρώην πρόεδρος της ΕΔΑΝΑΛ κ. Μιχαλακάκης Βασίλης

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 248 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top