Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
05 Φεβ 2014

Περιαστικός Ποδηλατόδρομος Αλεξάνδρειας: Ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα Κύριο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Δημοπρατείται στις 18 Φεβρουαρίου με προϋπολογισμό 2.120.000 ευρώ.
Στις 18 Φεβρουαρίου ο Δήμος Αλεξάνδρειας δημοπρατεί ένα μεγάλο έργο προϋπολογισμού 2.100.000 ευρώ, που αφορά την κατασκευή Περιαστικού Ποδηλατόδρομου, ο οποίος θα αγκαλιάσει σχεδόν τη μισή Αλεξάνδρεια.
 
Πρόκειται για ένα όνειρο πολλών Αλεξανδρινών που επιτέλους θα γίνει πραγματικότητα, καθώς η πόλη μας είναι ιδανική για τη δημιουργία ποδηλατόδρομων, λόγω του γεγονότος ότι είναι επίπεδη.
Με τη δημιουργία του Περιαστικού Ποδηλατόδρομου και μια σειρά άλλων έργων, όπως  η μετατροπή του ανοιχτού Κολυμβητηρίου σε κλειστό, η ανάπλάση του κέντρου της πόλης, η ολοκλήρωση του Πνευματικού Κέντρου, οι αναπλάσεις των τριών κεντρικών πλατειών της πόλης, η μετατροπή των τριών χωματερών του Δήμου σε χώρους πρασίνου κ.α., η πόλη της Αλεξάνδρειας επενδύει στην αναβάθμιση της ποιότητας Ζωής εν μέσω μάλιστα μιας μεγάλης οικονομικής κρίσης.
 
Ο Ποδηλατόδρομος θα αρχίζει από την οδό Ι. Πετρίδη στα Αμπελοτόπια και θα φθάνει μέχρι το 4ο Δημοτικό Σχολείο. Από εκεί θα περνάει απέναντι, μπροστά από το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας και απο εκεί αμέσως θα στρίβει αριστερά προ την ΥΕΒ. Θα διασχίζει όλο αυτό το δρόμο, μπροστά από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Δημοτικό Κολυμβητήριο, το 3ο Δημοτικό Σχολείο, τον Υδατόπυργο και λίγο πριν τη διαστρύρωση προς Λουτρό θα στρίβει αριστερά σε δρόμο που θα διανοιχτεί γι’αυτό το σκοπό, και θα συνεχίζει μέχρι περίπου το Σούπερ Μάρκετ Γαλαξίας.
 
Το έργο του Ποδηλατόδρομου της Αλεξάνδρειας αποτελεί ένα πολύ φιλόδοξο έργο με το οποίο δεν παραχωρείται απλά χώρος για τους ποδηλάτες αλλά κατασκευάζονται από την αρχή καινούργιες υποδομές, με σύγχρονες προδιαγραφές και υψηλά κριτήρια ασφάλειας.
Συγκεκριμένα να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τα τεύχη δημοπράτησης του έργου, όπου δεν υπάρχουν πεζοδρόμια θα δημιουργηθούν εξ αρχής με υπερυψωμένο ή βυθισμένο κράσπεδο, με πλάκες πεζοδρομίου ή κυβόλιθους. 
 
Όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι επαλειμένα με ένα φωτοκαταλυτικό διάλυμα το οποίο με τη βοήθεια του φωτός έχει τη δυνατότητα να αποδομεί οργανικούς κυρίως ρύπους και να τους μετατρέπει σε αβλαβείς ουσίες. Επιπλέον, δρα και ως φυσικό φίλτρο για τα επικίνδυνα οξείδια του αζώτου (ΝΟΧ) τα οποία διασπούν και απομακρύνουν από τον ατμοσφαιρικό αέρα που έρχεται σε επαφή με την επιφάνεια. 
Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται εξαιρετικό αποτέλεσμα ως προς την εμφάνιση των επικαλυμμένων επιφανειών, καθώς η διάσπαση των ρύπων σε συνεργασία με το νερό, το οποίο μπορεί να προέρχεται είτε από τη βροχή είτε από ένα απλό ξέβγαλμα, παρασύρει τα υπολείμματα των ρύπων και αφήνει την επιφάνεια καθαρή.
 
Το πλάτος του ποδηλατόδρομου θα είναι 2 μέτρα και θα κατασκευαστεί από άσφαλτο κόκκινου χρώματος. Για την ασφάλεια των ποδηλατών θα τοποθετηθούν από την πλευρά που θα περνούν τα οχήματα, δύο διαχωριστικά και διαγραμμίσεις. Στις περιπτώσεις όπου διασχίζεται δρόμος υψηλής κυκλοφορίας, όπως στην περίπτωση της Ελευθερίου Βενιζέλου, θα τοποθετηθούν φωτεινοί σηματοδότες με ενδείξεις για τα ποδήλατα.
 
Επίσης κατά μήκος του ποδηλατόδρομου θα τοποθετηθούν 124 φωτιστικά σώματα, τα οποία θα τον φωτίζουν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τα 57 φωτιστικά σώματα θα φέρουν φωτοβολταϊκό πάνελ ενώ τα υπόλοιπα 67 θα φέρουν λυχνίες αλογόνου ισχύος 70 W. 
 
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 338 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top