Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
21 Φεβ 2014

Διευκρινήσεις για τα καθήκοντα τεχνικού ασφάλειας

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ανακοίνωση Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας

 

Το Υπουργείο Εργασίας εξέδωσε την υπ’ αριθμ. 2142/106/23-1-2014 εγκύκλιο, με την οποία παρέχονται οδηγίες για τα καθήκοντα του τεχνικού ασφαλείας, μέσα στο νέο πλαίσιο της τόνωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και της μείωσης της γραφειοκρατίας και των διοικητικών βαρών.

Σε αυτό το πνεύμα, δίνονται οι κάτωθι διευκρινήσεις και συστάσεις στις αρμόδιες επιθεωρήσεις εργασίας, προκειμένου να αποκλειστούν φαινόμενα εκμετάλλευσης των εμπόρων που δεν είναι επαρκώς ενημερωμένοι καθώς και άσκοπης ταλαιπωρίας των επιχειρηματιών από την επώδυνη γραφειοκρατία:

• Δεν είναι πλέον υποχρεωτική η θεώρηση βιβλίου γραπτών υποδείξεων, για τις επιχειρήσεις που δεν προβλέπεται η απασχόληση ιατρού εργασίας και ο ίδιος ο εργοδότης ασκεί καθήκοντα τεχνικού ασφάλειας. Δίνονται μάλιστα οδηγίες στις επιθεωρήσεις εργασίας να μην θεωρούν τα σχετικά βιβλία, ακόμη και όταν ζητηθεί από τον ίδιο τον εργοδότη.

• Στην περίπτωση που ο ίδιος ο εργοδότης ασκεί καθήκοντα τεχνικού ασφαλείας, απαιτείται μόνο η ηλεκτρονική συμπλήρωση της δήλωσης των απαραίτητων πληροφοριών στο Πληροφοριακό Σύστημα «Εργάνη» χωρίς την προσκόμιση στις Επιθεωρήσεις Εργασίας Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης άλλου εγγράφου ή στοιχείου.

Οι νέες ρυθμίσεις, που είναι θετικές και συμπίπτουν με τα αιτήματα της ΕΣΕΕ, διευκολύνουν τους συναδέλφους ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη ταλαιπωρία τους και να περιοριστεί η γραφειοκρατία .

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

PRAXIS2

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 506 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top