Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
28 Φεβ 2014

Στη στείρωση και τον εμβολιασμό των αδέσποτων ζώων της Αλεξάνδρειας, προβαίνει ο Δήμος

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Άμεσες ενέργειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τα αδέσποτα σκυλιά που ολοένα διογκώνεται προβαίνει ο Δήμος Αλεξάνδρειας με τη διάθεση 15.000 ευρώ για την παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών.

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος Αλεξάνδρειας θα προβεί στη στείρωση 70 περίπου αδέσποτων σκύλων, τη φωτογράφηση και την ηλεκτρονική τους σήμανση, την αποπαρασίτωσή τους και τον εμβολιασμό τους.

Το αμέσως επόμενο διάστημα ο Δήμος θα κινήσει τις διαδικασίες επιλογής κτηνιάτρου και σε συνεργασία με τους Φιλοζωικούς Συλλόγους του δήμους μας θα περισυλλέξει τα αδέσποτα ζώα, στα οποία θα παρασχεθούν οι κτηνιατρικές υπηρεσίες. Στη συνέχεια θα οδηγηθούν στο χώρο προσωρινής φιλοξενίας ζώων που έχει δημιουργηθεί στα παλαιά σφαγεία της Αλεξάνδρειας μέχρι την τελική αποθεραπεία τους και την επανένταξή τους στο οικείο περιβάλλον.

Για όσα ζώα περισυλλέγονται διαπιστωθεί μετά από την κτηνιατρική εξέταση ότι νοσούν ή ότι είναι τραυματισμένα, ο κτηνίατρος θα προβαίνει στην ανάλογη θεραπευτική αγωγή.

Για όσα ζώα διαπιστωθεί ότι είναι επικίνδυνα ή ότι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, θα υποβάλλονται σε ευθανασία, σύμφωνα πάντα με τις κείμενες διατάξεις και την έγκριση πενταμελούς επιτροπής που θα συγκροτηθεί για το σκοπό αυτό.

Επίσης ο Δήμος Αλεξάνδρειας θα προμηθευτεί 70 περίπου περιλαίμια για την εξ αποστάσες αναγνώριση από τους πολίτες εκείνων των αδέσποτων ζώων στα οποία έχουν παρασχεθεί οι κτηνιατρικές υπηρεσίες, και  το διαχωρισό τους από τα ζώα που δεν έχουν ακόμα ελεγχθεί.

 

Επίσης θα προμηθευτεί και μια συσκευή ανάγνωσης της ηλεκτρονικής σήμανσης των ζώων, των μικροτσιπ δηλαδή που θα τοποθετηθούν ενδοδερμικά στα ζώα.

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 218 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top