Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
06 Μαρ 2014

Τι απαντούν οι ιδιοκτήτες καφετεριών στον Σ. Κούγκα για τον κανονισμό

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Με αφορμή τη σημερινή συνάντηση για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαϕέροντος που έγινε στο δημαρχείο της Αλεξάνδρειας, κατόπιν πρόσκλησης που μας έγινε από τον αντιδήμαρχο Αλεξάνδρειας κ. Αθ. Κούγκα, θα θέλαμε να σημειώσουμε και γνωστοποιήσουμε τα παρακάτω σημεία αλλά και να κάνουμε γνωστή τη σημερινή αδιανόητη στάση του αντιδημάρχου :

- Η απόφαση 206/2013 του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας αναϕέρεται στο σύνολο των καταστημάτων και όχι μόνο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαϕέροντος.

- Αφής στιγμής η συγκεκριμένη απόϕαση αφορά το σύνολο των καταστημάτων, είναι πραγματικά ανεξήγητο και θα πρέπει να απαντηθεί γιατί ο κ. αντιδήμαρχος κάλεσε ΜΟΝΟ τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαϕέροντος στη σημερινή συνάντηση. Να θεωρήσουμε λοιπόν ότι ο κ. αντιδήμαρχος έχει προφανώς στοχοποιήσει τα εν λόγω καταστήματα και για τον λόγο αυτό καλεί μόνον αυτά;

- Η στάση του κ. Κούγκα στη σημερινή του εμφάνιση πρέπει επίσης να εξηγηθεί. Προς τι το αλαζονικό ύφος στην σημερινή συνάντηση και η συνεχής εμμονή του σε εκφράσεις που υπονοούν ότι ακόμη και μετά τον Μάιο θα έχουμε ως συνομιλητή μας τον ίδιο άνθρωπο;

- Προς τι η εμμονή του σε μια κανονιστική η οποία εμφανώς είναι άδικη και δεν είναι προσαρμοσμένη στην πραγματικότητα της Αλεξάνδρειας;

- Στη σημερινή συνάντηση του ο κ. αντιδήμαρχος, και ενώ εμείς βρεθήκαμε εκεί με σκοπό να λύσουμε το θέμα με τον καλύτερο τρόπο για όλους (Δήμο, δημότες, καταστήματα), ήρθε εμϕανώς αδιάβαστος. Ο κ. Κούγκας αναγκάστηκε να ζητήσει τη συνδρομή του ταμία του Δήμου κ. Χατζηχρηστίδη, αφού παρά το ότι υποτίθεται πως «μελέτησε» το θέμα σε βάθος, «συζήτησε» και στο τέλος κατέληξε στη σύνταξη και υιοθέτηση της κανονιστικής, σήμερα - και ενώ πιέζει από πέρυσι στην καταβολή εϕάπαξ του 0,5% επί των ακαθαρίστων εσόδων και του τέλους για τη χρήση των κοινόχρηστων χώρων (τραπεζοκαθίσματα)

- Φάνηκε ότι αγνοεί (συνειδητά;;) ότι η καταβολή, την οποία ποτέ δεν αρνηθήκαμε, μπορεί να γίνει σε δόσεις, χωρίς να γονατίσουν οικονομικά τα καταστήματα της πόλης.

- Στη συνάντηση ο κ. Κούγκας αγνόησε επιδεικτικά όχι μόνο τους καταστηματάρχες – ιδιοκτήτες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαϕέροντος αλλά και μια σειρά από άλλους επαγγελματίες που το αντικείμενο τους είναι γύρω από τα καταστήματα αυτά και που ήθελαν να εκϕέρουν την άποψή τους. Οφείλουμε να αναφέρουμε κάτι πολύ σημαντικό, ενδεικτικό των προθέσεών μας: σήμερα του παρουσιάσαμε σχέδιο για το ίδιο θέμα του Δήμου Αθηναίων που έχει έλθει προς διαβούλευση (στο οποίο είναι εμϕανείς διαχωρισμοί μεταξύ πεζοδρομίων, πεζοδρόμων, στοών κλπ αλλά και προτάσεις που βασίζονται σε μελέτες συγκοινωνιολόγων) ώστε να το προσαρμόσουμε κατάλληλα στις ανάγκες και στις απαιτήσεις της πόλης μας. Και αυτό ο κ. Κούγκας το αγνόησε επιδεικτικά.

Καλούμε έστω και τώρα, και παρά τη σημερινή στάση του κ. αντιδημάρχου, το σύνολο της διοίκησης του Δήμου αλλά και την αντιπολίτευση σε μια εκ νέου συζήτηση για το θέμα. Ζητούμε, επειδή πλέον θεωρούμε ότι η στάση του κ. Κούγκα δεν πρόκειται να αλλάξει, να ασχοληθεί επιτέλους με το θέμα και ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Φώτης Δημητριάδης.

Δεν ζητούμε κάποιο προεκλογικό ρουσφέτι αλλά ζητούμε να σταματήσουν επιτέλους αυτοί οι παράλληλοι μονόλογοι (ένα γεγονός που καταγράϕεται εδώ και καιρό και που οϕείλεται αποκλειστικά και μόνο στη στάση συγκεκριμένων προσώπων).

ΥΓ. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γιάννη Ουσταμπασίδη για τη στήριξή του στη κατά τη σημερινή συνάντηση.

ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 203 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top