Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
09 Μαρ 2014

Ομιλία του Δημάρχου κ. Φώτη Δημητριάδη

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Αγαπητές Συνδημότισσες, Αγαπητοί Συνδημότες,

       Πριν από τριάμισι χρόνια, τον Οκτώβρη του 2010, σε μια δημοκρατική διαδικασία εκλογής δείξατε εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και στην παράταξή μας και μας αναθέσατε τη διοίκηση του Δήμου μας.

       Γνώριζα ότι το καθήκον που αναλαμβάναμε ήταν επίπονο και δύσκολο. Τέσσερις Καποδιστριακοί Δήμοι με τα προβλήματά τους, που πραγματικά ήταν πολλά, έπρεπε να γίνουν ένας Καλλικρατικός Δήμος. Με συντονισμένες και διαφανείς διαδικασίες ξεκαθαρίσαμε την οικονομική κατάσταση του Δήμου. Ανοιχτά και διάφανα δώσαμε στους πολίτες του Δήμου μας την εικόνα των πρώην Δήμων που απαρτίζουν τον νέο Δήμο Αλεξάνδρειας. Αυτό ήταν υποχρέωσή μας αλλά και απαραίτητο εργαλείο για μια καινούργια αρχή και ένα Δήμο δυναμικό και υγιή.

       Ο Δήμος Αλεξάνδρειας πολλαπλασιάστηκε σε έκταση και πληθυσμό με αποτέλεσμα οι ανάγκες του να διογκωθούν υπέρμετρα. Τα νέα δεδομένα απαιτούν στιβαρή οικονομική και διοικητική στήριξη, αξιόμαχο και επαρκές προσωπικό.

       Όμως από το 2010 η χώρα έχει μπει στην πιο ζοφερή οικονομική κατάσταση της μεταπολεμικής περιόδου. Ο Ελληνικός λαός δοκιμάζεται και βιώνει δύσκολες μέρες. Η οικονομία της χώρας σε κίνδυνο κατάρρευσης και πτώχευσης, οι θεσμοί του Κράτους σε αποδυνάμωση και συρρίκνωση, η ανεργία στα ύψη. Όλη αυτή η κατάσταση μεταφέρεται στη μικροκοινωνία των Δήμων που πρέπει να βρουν λύσεις, να στηρίξουν τους Δημότες, να κρατήσουν τη συνοχή της κοινωνίας τους. Η εύρωστη τοπική μας Κοινωνία δοκιμάζεται σκληρά αλλά η κοινωνική μας συνοχή αντέχει.

       Εδώ λοιπόν περιττεύουν τα ανέξοδα λόγια, εδώ χρειάζεται δουλειά και συνεχής αγώνας. Οι εποχές έχουν αλλάξει. Η άντληση οικονομικών πόρων θέλει μελέτες , σχέδια και διαρκή πίεση στους διαχειριστές των οικονομικών της χώρας.

       Πιστεύω ότι η σκληρή δουλειά, το σχέδιο και ο καθορισμός προτεραιοτήτων δίνουν λύσεις σε όλα τα προβλήματα. Έτσι λοιπόν με αγώνα , διαφάνεια, υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα, ορθώσαμε το Δήμο μας στα πόδια του.

       Σήμερα ο Δήμος Αλεξάνδρειας συγκαταλέγεται στους πρώτους είκοσι Δήμους της χώρας που στέκονται όρθιοι και υγιείς, παρά την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας.

       Μέσα σε δύσκολες εποχές καταφέραμε να φέρουμε στο Δήμο σημαντικές χρηματοδοτήσεις και να προχωρήσουμε σε σημαντικά έργα, ειδικά στην πόλη της Αλεξάνδρειας, που είχε το πληθυσμιακό κριτήριο, για άντληση οικονομικών πόρων από χρηματοδοτικά προγράμματα.

       Το επόμενο διάστημα ο σχεδιασμός μας αναφέρεται κυρίως στους περιφερειακούς πρώην Καποδιστριακούς Δήμους. Η επόμενη θητεία ανήκει κατά κύριο λόγο στην Περιφέρεια και στην επίλυση των προβλημάτων των Κοινοτήτων μας.

       Η παράταξή μας, <<ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟ>>, συμμετέχει  στις εκλογές του Μαΐου  2014.

       Ζητούμε την εμπιστοσύνη και την στήριξή σας, χωρίς αποκλεισμούς και πέρα από κομματικές αγκυλώσεις στο δύσκολο αγώνα μας.

       Όλοι οι πολίτες  είναι χρήσιμοι. Ο καθένας στον τομέα του , μπορεί να βοηθήσει.

       Όραμά μας τη νέα περίοδο είναι η προσπάθεια να κατευθυνθεί σε πέντε κύριους άξονες προτεραιότητας:

α) Περιβάλλον – Ποιότητα Ζωής

β) Παιδεία – Πολιτισμός – Αθλητισμός

γ) Πρωτοβάθμια Υγεία – Κοινωνική Πολιτική – Εθελοντισμός

δ) Τοπική Οικονομία και Απασχόληση

ε) Βελτίωση Διοικητικής Ικανότητας και Οικονομικής Κατάστασης του Δήμου.

       Αυτόν τον αγώνα δεσμεύομαι εγώ και η παράταξή μας <<ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟ>> με νέους και ικανούς υποψηφίους αλλά και έμπειρα στελέχη να τον δώσουμε με ΕΥΘΥΝΗ και ΣΕΒΑΣΜΟ στους πολίτες.

       Σας καλώ όλους με κοινό αγώνα να δημιουργήσουμε ένα δυναμικό Δήμο Αλεξάνδρειας αντάξιο του ονόματος που με περηφάνια φέρει.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΔΗΜΟ

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΦΩΤΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

<<ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟ>>

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 251 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top