28
Μαρ 2014
Χωρίς νικητή το debate των 4 υποψηφίων Κύριο
Άνευρο και χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς το χθεσινό debate μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων δημάρχων του Δήμου Αλεξάνδρειας στο ΤV ΕΓΝΑΤΙΑ.
Οι ερωτήσεις που τέθηκαν στους υποψηφίους δεν τους έδωσαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τον προεκλογικό τους λόγο και περιορίστηκαν σε μεμονωμένα θέματα δευτερευούσης σημασίας όπως το θέμα των Γυμνασίων Τρικάλων -Πλατέος, του συμπαραστάτη του δημότη, του αν έχει ή όχι το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ η παράταξη του κ. Σπυρίδη και αν ο κ. Αλευράς συμμερίζεται την άποψη του ΚΚΕ για έξοδο της Ελλάδος από την Ευρώπη.
Ενδιαφέρουσες εξαιρέσεις στη συζήτηση μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς την ολιγόλεπτη τοποθέτηση του Δημάρχου κ. Δημητριάδη για την οικονομική ευρωστία του Δήμου Αλεξάνδρειας που συγκαταλέγεται στους 20 πιο εύρωστους δήμους της Ελλάδας με 50 εκατομμύρια ευρώ σε έργα και έτοιμες μελέτες για ακόμα περισσότερα έργα την επόμενη περίοδο.
Από τις απαντήσεις του κ. Γκυρίνη ξεχώρισε η πρότασή του για δημιουργία ενός “καλαθιού” προιόντων της περιοχής, τα οποία η διοίκηση του δήμου θα έπρεπε να προβάλλει στο εξωτερικό.
Ο κ. Σπυρίδης τόνισε την ανάγκη για ανατροπή του συστήματος της εξουσίας που εκφράζουν οι δύο “μεγάλοι” υποψήφιοι ενώ ο κ. Αλευράς μίλησε ακόμα μία φορά για τα νερά του κάμπου.
Νικητής στο debate δεν υπήρχε γιατί πολύ απλά δεν έγινε “παιχνίδι”.
Ο κ. Δημητριάδης φάνηκε ότι γνωρίζει καλά τα θέματα του Δήμου με την εμπειρία των πολλών χρόνων ενασχόλησής του με τα κοινά.
Ο κ. Γκυρίνης είχε έναν “αέρα” στις τοποθετήσεις του αν και οι ερωτήσεις τον πριμοδοτούσαν.
Αντίθετα ο κ. Σπυρίδης δέχτηκε πιο δύσκολες ερωτήσεις αλλά τα κατάφερε αρκετά καλά. Το ίδιο ισχύει και για τον κ. Αλευρά.
Τελικά όπως ισχύει και στα debate των πολιτικών αρχηγών, δεν ειπώθηκε κάτι ιδιαίτερο που μπορεί να βοηθήσει τους δημότες να σχηματίσουν γνώμη για τις απόψεις των υποψηφίων για το μέλλον του δήμου.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Who's Online
Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 131 επισκέπτες και κανένα μέλος