Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
30 Μαρ 2014

Προτάσεις Μοσχόπουλου για μονοδρομήσεις Κύριο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Μετά την ανάπλαση των πεζοδρομίων  του κέντρου της Αλεξάνδρειας, μειώθηκε το πλάτος του οδοστρώματος πολλών οδών της πόλης. Αυτό, σε συνδυασμό με την στάθμευση αυτοκινήτων και στις δύο πλευρές των δρόμων, έχει ως συνέπεια να δυσχεραίνεται η  κυκλοφορία στις οδούς της πόλης μας, ενώ σε πολλές περιπτώσεις είναι δύσκολη έως αδύνατη η διέλευση μεγάλων φορτηγών, π.χ. πυροσβεστικών οχημάτων, βυτιοφόρων κλπ.

Προτείνω λοιπόν: 1) Να μονοδρομηθούν  οι δρόμοι του κέντρου της πόλης (μεταξύ των οδών Μακεδονομάχων, Μ. Αλεξάνδρου, Βιζυηνού, Ελ. Βενιζέλου), σε τρόπο ώστε να μεταφερθεί σημαντικό μέρος της κίνησης οχημάτων προς την ανατολική πλευρά της πόλης. 2) Να  περιορισθεί η στάθμευση των αυτοκινήτων σε μία μόνο πλευρά των δρόμων εκ περιτροπής κατά τους μονούς ή ζυγούς μήνες ή ανάλογα με την δυνατότητα απόληψης κάδων σκουπιδιών από τα ειδικά οχήματα. 3) Να πεζοδρομηθεί το τμήμα της οδού Γρ. Λαμπράκη στο τμήμα της από Αριστοτέλους έως και τον πεζόδρομο Εθνικής Αντίστασης, ώστε η πόλη να έχει έναν ολοκληρωμένο ενιαίο πεζόδρομο (αφού αυτόν επέλεξαν οι τότε διοικούντες).

Φυσικά, εάν υπάρχουν χρήματα, καλό θα ήταν να εκπονηθεί μία συγκοινωνιακή μελέτη, η οποία να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, άλλως να εκπονηθεί από την τεχνική υπηρεσία με την συνδρομή ιδιωτών μηχανικών της πόλης μας, εάν χρειαστεί.-

Γιάννης Δ. Μοσχόπουλος / 30-03-2014

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

proioy fani

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 215 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top