Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
05 Νοε 2015

Πέντε αρνητικά σημεία αναφοράς της Αλεξάνδρειας Κύριο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ακούω συχνά πυκνά τους δημάρχους της Αλεξάνδρειας να λένε ότι η Αλεξάνδρεια δεν έχει ούτε ένα σημείο αναφοράς και ότι αν έρθουν ξένοι στην πόλη μας δεν έχουμε που να τους πάμε. Τα ακούω όλα αυτά και σκέφτομαι πόσο αφελείς πρέπει να είναι οι δήμαρχοι και εμείς οι πολίτες  για να μην βλέπουμε  τα σημεία αναφοράς που ήδη έχει η πόλης και για τα οποία αυτοί οι ίδιοι οι δήμαρχοι έδωσαν και  την ψυχή τους ακόμα για να τα διατηρήσουν...

ΠΡΩΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

 - ΤΟ ΓΙΑΠΙ!!!

Ξέρετε τί αν-ικανότητες πρέπει να είχαν οι δήμαρχοι που πέρασαν για να μπορέσουν επί 25 χρόνια να διατηρήσουν ΓΙΑΠΙ το κτήριο του πολιτιστικού κέντρου; Ποιος ξένος θα επισκεφτεί την πόλη μας και δεν θα θελήσει να δει αυτόν τον άθλο των δημάρχων μας και δεν θα  πει “ΜΠΡΑΒΟ” στους δημάρχους αυτής της πόλης. Πραγματικά είναι οι μόνοι αν-ικανοι δήμαρχοι που δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν τα 200.000.000 δραχμές που εξασφάλισε ο Δήμος  από την επίσκεψη του τότε Πρωθυπουργό Κώστα ΣΗΜΙΤΗ στην Αλεξάνδρεια. Επίσης είναι  οι μόνοι δήμαρχοι από την Ημαθία που έχασαν  τα κονδύλια από την νομαρχιακή αυτοδιοίκηση (500.000 ευρώ για το Πολιτιστικό Κέντρο,  900.000 ευρώ για την αγορά του οικοπέδου της ΑΤΕ και κάποιες χιλιάδες ευρώ   ακόμα για την κατασκευή του στεγάστρου στην κερκίδα του σταδίου.

 

ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

ΤΟ ΚΟΝΑΚΙ ΤΟΥ ΜΠΕΗ

Αλλο ένα μνημείο αν-ικανότητας  όλων των δημάρχων που πέρασαν από τον δήμο Αλεξάνδρειας. Οι δικοί μας δήμαρχοι είναι οι μόνοι στην Ελλάδα που “φρόντισαν”  να μην πάρουν ούτε ένα ευρώ από τα κονδύλια της Ευρωπαικής Ενωσης για αναπαλαίωση ιστορικών μνημείων. Είναι οι μόνοι δήμαρχοι που δεν ιδρώνει το αυτί τους να βλέπουν να ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ένα κτήριο συνδεδεμένο με την τοπική ιστορία.

 

ΤΡΙΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

Η ΠΑΛΙΑ ΚΟΙΤΗ ΤΟΥ ΑΛΙΑΚΜΟΝΑ

Στην  παλιά κοίτη του Αλιάκμονα  ξοδεύτηκαν από την νομαρχία αρκετά χρήματα για τον καθαρισμό της κοίτης και τον εξωραισμό του περιβάλλοντος χώρου. Ο χώρος αυτός σχεδιάστηκε , από νομάρχη ΒΛΑΖΑΚΗ, να γίνει χώρος αναψυχής στην περιοχή μας .Αφού καθαρίστηκαν τα νερά της κοίτης και ο περιβάλλον χώρος στην συνέχεια αυτό που είχε απομείνει  ήταν να τον παραλάβει ο δήμος  και μετά από μικροεπεμβάσεις να δοθεί προς χρήση στους πολίτες. Δυστυχώς ο τότε δήμαρχος  αδιαφόρισε παντελώς με αποτέλεσμα να σκεπασθεί ο χώρος από ξερόχορτα. 

 

ΤΕΤΑΡΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥ

Σ’αυτόν τον χώρο, της παλιάς κοίτης του Αλιάκμονα, λίγα χρόνια μετά, ο επόμενος δήμαρχος Μπάμπης Γκίονογλου είχε οραματισθεί  να κάνει  τα ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥ  όπου σύμφωνα με τις δικές του εκτιμήσεις θα έρχονταν  χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο και θα έφερναν την τουριστική-οικονομική  ανάπτυξη στον Δήμο Αλεξάνδρειας. Όσο τα είδατε εσείς τα Μυστικά του Βάλτου άλλο τόσο τα είδαμε κι εμείς!!

 

ΠΕΜΠΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΛΙΑΝΟΒΕΡΓΙΟΥ

Αυτό το έργο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ 2004 για να γίνει ένα υπερσύχρονο κλειστό γυμναστήριο  για τις αθλητικές  ανάγκης της νεολαίας μας.  Δέκα χρόνια μετά το κτήριο παραμένει ΓΙΑΠΙ και αυτό που του λείπει είναι να τοποθετηθούν οι φωτογραφίες των πρώην δημάρχων ΠΛΑΤΕΟΣ οι οποίοι πραγματικά  έκαναν τα πάντα… για να δημιουργήσουν ένα ακόμα σιδερένια ΣΚΕΛΕΤΟ .

Με όλα αυτά λοιπόν τα “αξιοθέατα…”  που δημιούργησαν με την αν-ικανότητά τους  οι δήμαρχοι που πέρασαν, αναρωτιέται κανείς πως και δεν ήρθε ακόμα η πολυπόθητη  τουριστική ανάπτυξη, πως και δεν κατακλήσθηκε η περιοχή του ρουμλουκιού από τουρίστες.

Ισως θα έπρεπε, έστω και ΤΩΡΑ,  όλα αυτά τα «αξιοθέατα…» να μπουν σε  μια αφίσα και στο κάτω μέρος  αυτής να μπουν οι φωτογραφίες των δημάρχων που με την αν-ικανότητά τους τα δημιούργησαν.  Μόνον αν γίνει  αυτή η διαφημιστική καμπάνια μπορεί την Αλεξάνδρεια να συμπεριλάβουν τα μεγάλα τουριστικά γραφεία στον πίνακα των πολύ σημαντικών προορισμών.

Μόνον να βιαστούμε… λίγο  γιατί μπορεί μερικά  από αυτά τα  «αξιοθέατα…» να μην υπάρχουν διότι κάποια θα καταρρεύσουν  από την φθορά του χρόνου και κάποια  θα καλυφθούν από τα χόρτα.

 

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 347 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top