Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
24 Μαρ 2016

Σπυρίδης: Η Αλεξάνδρεια θα τα καταφέρει

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ο Δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης έθεσε εννέα προϋποθέσεις που θα πρέπει να ικανοποιηθούν προκειμένου να μπορεί η Αλεξάνδρεια να φιλοξενήσει τους πρόσφυγες παρέχοντας σ’αυτούς αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης αλλά και στον τοπικό πληθυσμό τις διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα που αφορούν τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια.

Οι προϋποθέσεις αυτές τις οποίες μπορείτε να τις διαβάσετε αναλυτικά ΕΔΩ ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο και απομένει πλέον να δούμε αν θα ικανοποιηθούν.

Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης και επικεφαλής της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ κ. Σπυρίδης  πάντως δήλωσε αισιόδοξος, λέγοντας πως ίσως ο ερχομός των προσφύγων αποτελέσει ευκαιρία για την Αλεξάνδρεια καθώς η Πολιτεία πρόκειται να δώσει κάποια ανταποδοτικά οφέλη στις πόλεις που θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες.

Ένα από αυτά τα ανταποδοτικά οφέλη είναι η πρόσληψη 5.000 ατόμων, σε προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας που θα απευθυνθούν σε πόλεις που θα εγκατασταθούν hotspots. Με αυτό τον τρόπο απαντώνται ζητήματα υγιεινής και καθαριότητας που θα προκύψουν και τα οποία είναι δύσκολο να τα καλύψει ο Δήμος Αλεξάνδρειας με τις ελλείψεις που έχει.

Ο κ. Σπυρίδης φάνηκε επίσης αισιόδοξος ότι η Αλεξάνδρεια θα τα καταφέρει και θα αποτελέσει ένα λαμπρό παράδειγμα για τη φιλοξενία της και τον τρόπο που θα διαχειριστεί τους πρόσφυγες.

Και είναι αλήθεια ότι μέχρι σήμερα η Αλεξάνδρεια μέσω φορέων, εθελοντικών ομάδων αλλά και απλών πολιτών έχει σταθεί αλληλέγγυα στον πόνο των προσφύγων στέλνοντας μεγάλη βοήθεια στους πρόσφυγες στην Ειδομένη.

Είμαστε σίγουροι ότι με τον ίδιο τρόπο θα αντιμετωπίσει και τον ερχομό των προσφύγων στην πόλη. Αρκεί όμως και η Πολιτεία να ακούσει προσεκτικά το Δήμαρχο και γενικά το Δημοτικό Συμβούλιο, για τις αδυναμίες των κοινωνικών δομών, και να προσφέρει ενισχύσεις σε όλους τους τομείς.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

PRAXIS2

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 166 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τελευταια Νεα

Top