Τους συνέδρους καλωσόρισε ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας, ο οποίος στο χαιρετισμό του τόνισε, μεταξύ άλλων, την εξέχουσα σημασία της διοργάνωσης του Συμποσίου στον τόπο που δίδαξε ο μεγάλος στοχαστής, επιστήμονας και φιλόσοφος Αριστοτέλης τον Μέγα Αλέξανδρο
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στη Σχολή Αριστοτέλους στη Νάουσα το περασμένο Σάββατο (8 Ιουλίου 2023) οι εργασίες του Παγκοσμίου Συμποσίου με θέμα τη φιλοσοφία του Αριστοτέλη και του Κομφούκιου (Aristotle-Confucius Symposiumon Ethics for the 21st Century).
Το Διεθνές Συνέδριο, διοργάνωσε και στη Νάουσα – σε συνεργασία με τον Δήμο Η.Π. Νάουσας – το Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών (ΔΙΚΑΜ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με συνδιοργανωτές: το United Nations Sustainable Solutions Network (Δίκτυο Λύσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, UNSDSN), την Ακαδημία Αθηνών, και το China Confucius Foundation.
Τους συνέδρους καλωσόρισε ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας ο οποίος στο χαιρετισμό του τόνισε, μεταξύ άλλων, την εξέχουσα σημασία της διοργάνωσης του Συμποσίου στον τόπο που δίδαξε ο μεγάλος στοχαστής, επιστήμονας και φιλόσοφος Αριστοτέλης τον Μέγα Αλέξανδρο.
Επίσης, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Πρόεδρο του ΔΙΚΑΜ και Ομότιμη Καθηγήτρια Φιλοσοφίας της Επιστήμης του ΑΠΘ Δήμητρα Σφενδόνη – Μέντζου για τη συνεργασία και τις συνέργειες που θα ακολουθήσουν με το Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών, ενώ στο περιθώριο του Συνεδρίου ο κ. Καρανικόλας συναντήθηκε με τον εμπνευστή του θέματος του Συνεδρίου και γενικό συντονιστή του όλου εγχειρήματος, τον Πρόεδρο του UNSDSN Καθηγητή του Πανεπιστημίου Columbia, κορυφαίο οικονομολόγο Jeffrey Sachs, οι θέσεις του οποίου στα θέματα χάραξης πολιτικής για τη βιωσιμότητα και την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη έχουν ισχυρή απήχηση παγκοσμίως.

ΡΟΗ
- Με απόλυτη επιτυχία η παρουσίαση της βραβευμένης ταινίας των μαθητών του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας
- Χρηματιστήριο: Διατηρούν το προβάδισμα οι αγοραστές με το βλέμμα στα υψηλά έτους
- Ποιοι παίρνουν 150 ευρώ για κάθε παιδί και τι αλλάζει στο diesel;
- Έρχεται το νομοσχέδιο για τα πατίνια και τους ανηλίκους – Προς πλήρη απαγόρευση
- Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία οι 22 κατηγορούμενοι από την Κρήτη για τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Συντάξεις Ιουνίου 2026: Ποια ταμεία πιστώνουν αύριο τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς
- Ανταγωνιστικότητα: Νέα «καμπανάκια» για την Ελλάδα από τη μελέτη του ΚΕΦΙΜ και την έκθεση IMD
- «Σπίτι μου ΙΙ»: Ως 31 Μαΐου οι αιτήσεις και ως 31 Αυγούστου οι υπογραφές δανειακής σύμβασης

