Σε κλίμα γιορτής και παράδοσης «αναστατώθηκε» το Δημαρχείο Νάουσας το μεσημέρι του Σαββάτου 27 Δεκεμβρίου 2025, με την αναβίωση του παραδοσιακού εθιμικού δρώμενου των «Μωμόγερων», που πραγματοποίησε η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας.

Τα μέλη της Λέσχης, φορώντας τις χαρακτηριστικές στολές και ακολουθώντας τα παραδοσιακά δρώμενα, μετέφεραν στο Δημαρχείο το εορταστικό πνεύμα των ημερών, αναδεικνύοντας τη διαχρονική αξία των λαϊκών εθίμων και της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.

Στην αναβίωση του εθίμου παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας κ. Φώτης Φανιάδης.

Τους Μωμόγερους υποδέχθηκαν εκ μέρους του Δήμου Νάουσας ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Νίκος Κουτσογιάννης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού κα Χριστίνα Ράλλη, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Νάουσας κ. Νίκος Κουτσογιάννης του Δημητρίου, καθώς και η Ειδική Σύμβουλος σε θέματα Κοινωνικής Κατοικίας κα Άννα Ασλανίδου.

Οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής συνεχάρησαν τα μέλη της Ευξείνου Λέσχης για τη διατήρηση και την αναβίωση του εθίμου, αντάλλαξαν ευχές για χρόνια πολλά και καλές γιορτές και υπογράμμισαν τη σημασία της παράδοσης ως ζωντανό στοιχείο πολιτισμού και συλλογικής μνήμης για τον Δήμο και την τοπική κοινωνία.

Ο Δήμος Νάουσας στηρίζει έμπρακτα δράσεις και πρωτοβουλίες πολιτιστικών συλλόγων που συμβάλλουν στη διαφύλαξη και ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας του τόπου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ.
Exit mobile version