Ανάμεσα στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από την κακοκαιρία «Bora» βρέθηκε η Ημαθία, με το ύψος της βροχόπτωσης να φτάνει τους 213 τόνους ανά στρέμμα στη Βέροια και τους 202 στη Νάουσα. Οι έντονες βροχοπτώσεις και το χιόνι στα ορεινά δοκίμασαν τις αντοχές της περιοχής, ωστόσο η συντονισμένη δράση των αρχών περιόρισε σημαντικά τις συνέπειες.
Σε ύψιστη ετοιμότητα παρέμειναν το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας και οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, οι οποίες λειτούργησαν με άμεση παρέμβαση και άψογο συντονισμό. Οι επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων και τη διάνοιξη δρόμων στα ορεινά χωριά ξεκίνησαν από την πρώτη στιγμή, αποτρέποντας σοβαρά προβλήματα και προστατεύοντας ανθρώπινες ζωές.
Η έγκαιρη προετοιμασία, που περιλάμβανε καθαρισμό ρεμάτων και υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων τα προηγούμενα χρόνια, αποδείχθηκε καθοριστική στη διαχείριση της κρίσης. Παρά την ένταση των φαινομένων, τα προβλήματα που καταγράφηκαν ήταν περιορισμένα, ενώ οι υπηρεσίες παρέμειναν σε πλήρη κινητοποίηση καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Σε δήλωσή του, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποτελεσματικότητα του μηχανισμού:
«Θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήριά μου στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής μας Ενότητας για τον άρτιο συντονισμό. Η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας, η Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και οι τρεις Δήμοι συνέβαλαν καθοριστικά στην αντιμετώπιση των φαινομένων, ενώ οι Τεχνικές μας Υπηρεσίες κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την αποφυγή πλημμυρών και τη διατήρηση της πρόσβασης στις ορεινές περιοχές».
Η Ημαθία απέδειξε ότι, με σωστή προετοιμασία και συντονισμό, μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμα και τα πιο ακραία καιρικά φαινόμενα.