Στο Λουτράκι του δήμου Αλμωπίας Πέλλας, έχει αρχίσει το μάζεμα του κάστανου.

Σύμφωνα με τον Οδυσσέα Πλέσκακαστανοπαραγωγό, ήταν μία πολύ καλή χρονιά και σε ποιότητα και σε ποσότητα, ενώ τα κάστανα που παράγονται στην περιοχή χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, extra, α’ και β’ κατηγορίας.

Όπως είπε ο κ. Πλέσκας, φέτος υπάρχει μεγάλη ζήτηση και την παραγωγή την παίρνουν συνήθως ντόπιοι έμποροι. Παράλληλα, υπάρχει σχεδόν πάντα μεγάλο ενδιαφέρον από την Ιταλία. Αρκετοί παραγωγοί αποθηκεύουν κάστανα, ώστε να πωλούν αργότερα, μέσα στη χρονιά. Η αποθήκευση απαιτεί θερμοκρασία 0 έως 2 βαθμούς Κελσίου και υγρασία 90-95%.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ.
Exit mobile version