Στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας συζητήθηκε το ζήτημα της εγκατάστασης συστήματος drone πυρασφάλειας στο κτίριο της Κοινότητας Κάτω Βερμίου, έπειτα από επιστολή 15 κατοίκων που ζήτησαν την απομάκρυνσή του. Οι κάτοικοι επικαλέστηκαν ζητήματα νομιμότητας, έλλειψης διαβούλευσης, ηχορύπανσης και παραβίασης προσωπικών δεδομένων, υποστηρίζοντας ότι το drone πετά πάνω από σπίτια και αυλές αντί για το δάσος, ενώ πρότειναν ως εναλλακτική το Χιονοδρομικό Κέντρο.
Η Δημοτική Αρχή δεν έκανε πίσω. Ο Δήμαρχος Βέροιας σημείωσε ότι το θέμα έχει ήδη εξαντληθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση, ξεκαθαρίζοντας πως το drone πρέπει να παραμείνει στο Σέλι, ανεξαρτήτως του αν φιλοξενείται στην κοινότητα ή αλλού.
Ο πρόεδρος της Κοινότητας, Γιώργος Φαρσαρώτος, τόνισε ότι το drone δεν καταγράφει πρόσωπα αλλά σιλουέτες, με την εικόνα να μεταδίδεται ζωντανά στην Πολιτική Προστασία χωρίς αποθήκευση. Δήλωσε τέλος ότι αν βρεθεί άλλη κατάλληλη τοποθεσία, το συμβούλιο δεν θα αντιταχθεί στη μεταφορά.
ΡΟΗ
- Σε Αυστρία και Ελβετία ο Πετράκης του “Εν Σώματι Υγιεί” Βέροιας για αγώνες του Παγκοσμίου & Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Παρα Χιονοσανίδας
- Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη συντήρηση και έκθεση του ιστορικού αρότρου στην Αλεξάνδρεια
- Οι επιτυχόντες του 86ου Πανελλήνιου Μαθηματικού Διαγωνισμού “Θαλής” και του 17ου Ημαθιώτικου διαγωνισμού “Υπατία”
- Λίνα Τουπεκτσή: «Συμφωνία ΕΕ–Mercosur: Ευκαιρία ανάπτυξης ή θυσία της ευρωπαϊκής γεωργίας;»
- Έκτακτη συνέλευση των αγροτών αύριο στην Κουλούρα για τα κυβερνητικά μέτρα
- Δεύτερη ευκαιρία να πάρουν πίσω το σπίτι τους όσοι το έχασαν από τράπεζες και servicers
- Ανακοινώνεται το πακέτο για τους αγρότες: Τι προβλέπει για αγροτικό ρεύμα, πετρέλαιο, αποζημιώσεις και επιδοτήσεις
- Κοπή Πίτας Pikefi Travel στην Κορυτσά – Μονοήμερη εκδρομή με φαγητό, χορό και εκπλήξεις

