Συνάντηση πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας , Βοργιάδης Χρήστος, με τον Πρόεδρο Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Ημαθίας Σταύρο Γιανναβαρτζή, ενημερώνοντας τον, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της Ημαθίας.
Στη κορυφή της λίστας των θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν οι διακοπές παραλαβών συμπύρηνων ροδάκινων καθώς και τα όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα για τις τιμές, με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας να κάνει λόγο για εμπαιγμό των ροδακινοπαραγωγών από την πλευρά της βιομηχανίας.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε, στο γεγονός ότι πρέπει να υπάρξει άμεσα στήριξη της πολιτείας στους δενδροκαλλιεργητές (Ροδακινοπαραγωγούς, βερικοκοπαραγωγούς) για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες τους , τον Ιούνιο και Ιούλιο, από τις έντονες και άκαιρες βροχοπτώσεις και δεν αποζημιώνει ο ΕΛΓΑ, με τον Βοργιάδη Χρήστο να επισημαίνει ότι πολλών καλλιεργητών οι παραγωγές καταστράφηκαν ολοσχερώς και ανάλογα θα πρέπει να είναι και τα ποσά των ενισχύσεων.
Επίσης, συζητήθηκε το φλέγον ζήτημα της έλλειψης εργατικών χεριών καθώς και της αναθεώρησης του κανονισμού ΕΛΓΑ που είναι περισσότερο επίκαιρη και αναγκαία από ποτέ άλλοτε, λόγω των αρνητικών επιδράσεων της κλιματικής αλλαγής στην παραγωγή.
Τέλος, εκτενή αναφορά έγινε στην αναδιάρθρωση καλλιεργειών, καθώς αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον των παραγωγών, οι οποίοι αναμένουν εναγωνίως να μάθουν τους όρους και προϋποθέσεις για ένταξη στο πρόγραμμα.
ΡΟΗ
- Η Λίνα Τουπεκτσή στο Φόρουμ ¨Μια Υγεία¨
- Παύλος Παπαδόπουλος: O μαθητής από την Αλεξάνδρεια, που διακρίνεται στα Μαθηματικά και ονειρεύεται να γίνει αστροφυσικός!
- Διακοπή νερού σήμερα στο Π. Σκυλίτσι
- Ξεκίνησε ο νέος Πολεοδομικός σχεδιασμός της Αλεξάνδρειας για την επόμενη 15ετία – Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο
- Οντισιόν για το θεατρικό έργο “Ματίας ο Πρώτος” της Άλκης Ζέη, του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας
- Ανοιχτή ενημερωτική συνάντηση σήμερα Τετάρτη 4 Ιουνίου, για το σχεδιασμό του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Αλεξάνδρειας
- Αθ. Τσιάπλας: Τριάντα Χρόνια Τοπικής Ιστορίας – Από τον Δικομματισμό στη Στασιμότητα
- Ανακαινίζονται 4 σχολεία της Αλεξάνδρειας με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Μ. Γιαννάκου»