Το ζήτημα της απουσίας φιλαρμονικής από την επίσημη κηδεία του Απόστολου Βεσυρόπουλου έθεσε με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Ανατροπή – Ανεξάρτητη Δημοκρατική Συμπαράταξη». Όπως σημειώνεται, μια τέτοια στιγμή, που συγκέντρωσε τον Πρωθυπουργό, υπουργούς, βουλευτές και πλήθος κόσμου, θα μπορούσε να συνοδευτεί από μια μουσική παρουσία που θα έδινε κύρος και συμβολισμό στην τελετή.
Η απουσία αυτή, σύμφωνα με την παράταξη, αναδεικνύει την έλλειψη πολιτιστικών δομών στον Δήμο Αλεξάνδρειας, με χαρακτηριστικότερη τη μη ύπαρξη φιλαρμονικής. Η συζήτηση που ανοίγει αφορά την ανάγκη επανίδρυσης θεσμών που συνδέουν την τοπική κοινωνία με την πολιτιστική της ταυτότητα και αναβαθμίζουν την εικόνα της πόλης σε στιγμές χαράς αλλά και πένθους.
ΡΟΗ
- Μετρό Θεσσαλονίκης: Ξεκινούν τα δοκιμαστικά δρομολόγια προς Καλαμαριά
- Μητσοτάκης: Παρουσιάστηκε η εφαρμογή MyStreet για τη διαφάνεια στους δημόσιους χώρους
- Συνάντηση του Υφυπουργού Ανάπτυξης Λ. Τσαβδαρίδη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Τσιάρα, για κρίσιμα ζητήματα των αγροτών
- Δ. Σαμαράς: Ο άνθρωπος πίσω από την επιτυχία της μεγάλης εκδήλωσης
- Την Πέμπτη ορκίζεται Βουλευτής η Στέλλα Αραμπατζή
- Θ. Σιδηρόπουλος: Αισθητή η έλλειψη της Φιλαρμονικής
- Ανησυχία για ελληνικά αυγά: Εντοπίστηκαν τοξικές ουσίες και φυτοφάρμακα, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του ΕΚΠΑ
- Καθαρισμοί στα σχολεία του Δήμου Αλεξάνδρειας ενόψει νέας σχολικής χρονιάς