Αναρτήθηκε το μητρώο ωφελούμενων ανέργων του νέου κύκλου κατάρτισης της ΔΥΠΑ «Βάζω το μέλλον μου σε πρόγραμμα», με στόχο την αναβάθμιση των ψηφιακών και πράσινων δεξιοτήτων τους, στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ, καθώς και στον ιστότοπο voucher.gov.gr.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν με τον αριθμό ΚΑΥΑΣ (Κωδικό Αριθμό Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής) που έλαβαν κατά την υποβολή της αίτησής τους.

Μετά τη διαμόρφωση του μητρώου παρόχων κατάρτισης και πιστοποίησης, στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση σχετικά με την έναρξη της επιλογής των προσφερόμενων προγραμμάτων κατάρτισης που επιθυμούν οι ωφελούμενοι να παρακολουθήσουν από τη λίστα των εγκεκριμένων προγραμμάτων και σύμφωνα με το εκπαιδευτικό επίπεδο, καθώς και με τα λοιπά ακαδημαϊκά προσόντα που έχουν δηλώσει.

Συγκεκριμένα, η διαδικασία θα παραμείνει ενεργή:

    • Για τους παρόχους κατάρτισης από 31/10/2023 έως 3/11/2023
    • Για τους παρόχους πιστοποίησης από 7/11/2023 έως 9/11/2023

Οι πάροχοι που δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στη δράση, πρέπει να δηλώσουν τη μη συμμετοχή τους στέλνοντας Υπεύθυνη Δήλωση του Νόμιμου Εκπροσώπου (μέσω gov.gr) στις εξής ηλεκτρονικές διευθύνσεις (e-mails) κατά το διάστημα από 31/10/2023 έως 3/11/2023:

ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΕΙ: paroixoikedivimaei@dypa.gov.gr

ΚΔΒΜ: paroxoikdvm@dypa.gov.gr

Πάροχοι πιστοποίησης: paroxoipistopoiisis@dypa.gov.gr

Κατάρτιση με επιδότηση έως 1.000 ευρώ

Υπενθυμίζεται πως ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας έως 200 ώρες. Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων από ανεξάρτητους φορείς και όσοι επιτύχουν θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε έως 1.000 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης).

Με συνολικό προϋπολογισμό 302 εκατ. ευρώ, η δράση κατάρτισης ανέργων αποτελεί τη μεγαλύτερη δράση Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης που έχει υλοποιηθεί ποτέ στη χώρα.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU και έχει ως στόχο τη διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους, στο πλαίσιο της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης της οικονομίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ.
Exit mobile version