ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

Την Κυριακή, 26 Μαΐου, στο γήπεδο της Αλεξάνδρειας, η τοπική ομάδα αντιμετώπισε τον ΠΟ Μουδανίων σε έναν κρίσιμο αγώνα για τα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική. Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, η γηπεδούχος ομάδα ήταν το φαβορί, διότι είχε την πολυτέλεια να παίξει για δύο αποτελέσματα, καθώς στην ουσία αρκούσε να μην ηττηθεί για να εξασφαλίσει την άνοδο.

Η ευκαιρία του
Οι συνθήκες του αγώνα άλλαξαν από πολύ νωρίς, καθώς μόλις στο πέμπτο λεπτό της αναμέτρησης η Αλεξάνδρεια έμεινε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του τερματοφύλακα της. Ήταν μια διαιτητική απόφαση που συζητήθηκε αρκετά, όμως δεν χρειάζεται να σταθούμε σε αυτό.
Κάτω από τα δοκάρια της Αλεξάνδρειας βρέθηκε για περίπου 85 λεπτά ο 17 χρονος Στέλιος Τασιόπουλος, ο οποίος κυριολεκτικά.. άρπαξε την ευκαιρία του. Είχε συγκέντρωση και συνέπεια, ήταν ικανότατος με τα πόδια, ενώ κατάφερε να παίξει έξυπνα με τον χρόνο. Σημαντικό είναι πως σε κάθε επαφή του με τη μπάλα δεχόταν το χειροκρότημα του κόσμου. Ο νεαρός τερματοφύλακας, περίμενε την ευκαιρία του πολύ καιρό τώρα και η τύχη τα έφερε έτσι ώστε αυτή να έρθει στο 5ο λεπτό του σημαντικότερου αγώνα της χρονιάς. Αποδέχθηκε λοιπόν την πρόκληση με ψυχραιμία, παρά το νεαρό της ηλικίας του, πραγματοποιώντας μια πολύ θετική εμφάνιση.

Κάλυψαν το μειονέκτημα
Παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα, οι ποδοσφαιριστές της Αλεξάνδρειας δεν άφησαν τον αντίπαλο να επιβληθεί. Η μεγάλη στιγμή του αγώνα ήρθε στο 31ο λεπτό, όταν ο ταχύτατος Γιάννης Πιπιλιάρης εκμεταλλεύτηκε τον ελεύθερο χώρο, σκόραρε και διαμόρφωσε το τελικό 1-0.
Συνολικά, ήταν μια αναμέτρηση η οποία δεν είχε πολλές ευκαιρίες, ενώ από πολύ νωρίς το παιχνίδι πήγε στη δύναμη. Ήταν εμφανές πως η Αλεξάνδρεια το ήθελε περισσότερο, όμως η νίκη δεν κρίθηκε μόνο από αυτό, αλλά και από το ότι δεν έδωσε περιθώρια στον αντίπαλο.

Έχει το «Know how» της κατηγορίας
Το ρόστερ της Αλεξάνδρειας απαρτίζεται σε μεγάλο βαθμό από ποδοσφαιριστές με εμπειρία στη Γ’ Εθνική, όμως το σημαντικότερο είναι πως ο βασικός κορμός είναι επιπέδου Γ’ Εθνικής. Η φετινή χρονιά λοιπόν, ήταν μια προετοιμασία για την επόμενη. Το έργο της Αλεξάνδρειας στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣΗ ήταν βατό, ενώ και στα μπαράζ ανόδου η ποιότητα των παικτών την έχριζαν ως φαβορί για μια από τις θέσεις που δίνουν το εισιτήριο για την άνοδο.
Διοικητικά, η ΑΕ Αλεξάνδρειας παρουσίασε σταθερότητα και οργάνωση, στοιχεία απαραίτητα για μια ομάδα που αγωνίζεται στην Τρίτη Εθνική κατηγορία.

Ο κόσμος ήταν εκεί
Την προηγούμενη εβδομάδα, στο κείμενο με τίτλο «Κερδίζοντας τη δυσπιστία», έγινε αναφορά στο γεγονός πως οι φίλαθλοι της πόλης επιστρέφουν κοντά στην ομάδα. Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα και στην αναμέτρηση όπου σφράγισε την άνοδο, εκεί όπου το γήπεδο της πόλης γέμισε μικρούς και μεγάλους φίλους του ποδοσφαίρου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ.
Exit mobile version