Close Menu
OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    ΝΕΑ

    Οι επιτυχόντες του Φροντιστηρίου ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ στις Πανελλαδικές εξετάσεις

    Σάββατο, 2 Αυγούστου 2025 10:01 ΠΜ

    ΔΕΥΑΑΛ: Εργασίες τοποθέτησης “έξυπνων” υδρομέτρων στο Νησέλι από Δευτέρα 4 Αυγούστου

    Παρασκευή, 1 Αυγούστου 2025 6:24 ΜΜ

    Βασίλης Κωνσταντινόπουλος: «Γιατί με την Ελληνική Λύση; Γιατί με τον Κυριάκο Βελόπουλο; »

    Παρασκευή, 1 Αυγούστου 2025 12:45 ΜΜ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    ΡΟΗ
    • Οι επιτυχόντες του Φροντιστηρίου ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ στις Πανελλαδικές εξετάσεις
    • ΔΕΥΑΑΛ: Εργασίες τοποθέτησης “έξυπνων” υδρομέτρων στο Νησέλι από Δευτέρα 4 Αυγούστου
    • Βασίλης Κωνσταντινόπουλος: «Γιατί με την Ελληνική Λύση; Γιατί με τον Κυριάκο Βελόπουλο; »
    • Η Αλεξάνδρεια υποδέχεται το Ιερό Λείψανο Χειρός του Αγίου Νεκταρίου – Από 11 έως 17 Αυγούστου στον Ιερό Ναό της Παναγίας
    • Απάντηση του Προέδρου της ΔΕΥΑΑΛ Σωτήρη Τόκα σε δημοσιεύματα
    • Ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων για τους Παιδικούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ, περιόδου 2025 – 2026
    • Πτώση πίεσης του νερού αύριο Πέμπτη σε όλη την Αλεξάνδρεια
    • Μεγάλη μουσική βραδιά με Τσαχουρίδη, Καραπαναγιωτίδη και την Ορχήστρα του Δημήτρη Παράσχου στην Αλεξάνδρεια
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Σάββατο, 2 Αυγούστου
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΤΟΠΙΚΑ
      • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
      • ΒΕΡΟΙΑ
      • ΝΑΟΥΣΑ
      • ΗΜΑΘΙΑ
      • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΑΓΟΡΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
      • ΒΙΒΛΙΟ
      • ΜΟΥΣΙΚΗ
      • ΧΟΡΟΣ
      • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΘΕΑΤΡΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
      • ΓΕΥΣΗ
      • ΔΙΕΘΝΗ
      • ΕΠΙΣΤΗΜΗ/ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
      • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
      • ΤΑΞΙΔΙΑ
      • ΥΓΕΙΑ
      • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    Home»ΕΛΛΑΔΑ»Με επάρκεια και αυξημένη τιμή, τα ελληνικά αμνοερίφια φέτος το Πάσχα

    Με επάρκεια και αυξημένη τιμή, τα ελληνικά αμνοερίφια φέτος το Πάσχα

    ΕΛΛΑΔΑ Δευτέρα, 3 Απριλίου 2023 8:21 ΠΜΑπό Ο Πολίτης
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Για επάρκεια ελληνικών αμνοεριφίων στην αγορά της χώρα μας ενόψει των εορτών του Πάσχα, παρά τις αυξημένες εξαγωγές που γίνονται φέτος από τον Ιανουάριο, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, μίλησε  ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς των Δημητριακών και Κτηνοτροφικών Προϊόντων του νομού, Δημήτρης Μόσχος, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), τονίζοντας δε, ότι η τιμή καταναλωτή αναμένεται υψηλότερη σε σχέση με πέρυσι.

    ‘Οπως εξήγησε, λόγω ελλείψεων στις αγορές του εξωτερικού-μεταξύ άλλων-σε Ιταλία, Γαλλία, Αυστρία, Ισπανία και Πορτογαλία, φέτος οι Έλληνες κτηνοτρόφοι από τον Ιανουάριο έως και χθες, πραγματοποίησαν περισσότερες κατά τουλάχιστον 20% εξαγωγές αμνοεριφίων, έναντι των 60.000 πέρυσι την περίοδο πριν το Πάσχα, στην τιμή των άνω των 8,50 ευρώ/κιλό. Ενδεικτικά μάλιστα ανέφερε ότι την περασμένη εβδομάδα, ελληνικά αμνοερίφια πωλούνταν στην λιανική αγορά της Ιταλίας, στην τιμή των 18 ευρώ/κιλό.

    Με το κόστος παραγωγής φέτος κοντά τα δέκα ευρώ ανά κιλό, έναντι των 8,5-9 ευρώ/κιλό πέρυσι, ο κ. Μόσχος σημειώνει ότι οι Έλληνες κτηνοτρόφοι δεν μπορούν «σε καμία περίπτωση» να διαθέσουν φέτος για το Πάσχα αμνοερίφια σε κόστος κάτω των εννέα ευρώ/κιλό», προσθέτοντας μάλιστα ότι «πουλώντας στην συγκεκριμένη τιμή, έναντι των 7,5 ευρώ/κιλό πέρυσι, πάλι χαμένοι βγαίνουμε εμείς οι Έλληνες κτηνοτρόφοι, αφού όχι μόνο δεν βάζουμε στην τσέπη μας, αλλά ούτε καν το κόστος παραγωγής δεν ισοφαρίζουμε».

    Σε κάθε περίπτωση, όπως διευκρίνισε, «η απόφασή μας να πουλήσουμε αμνοερίφια στην τιμή των 9 ευρώ/κιλό, έγκεινται στην διαπιστωμένη δυσκολία των Ελλήνων πολιτών εν μέσω της ακριβείας σε όλα τα μέτωπα», επισήμανε ο ίδιος και στο πλαίσιο αυτό εκτίμησε ότι η τελική τιμή καταναλωτή για ελληνικά αμνοερίφια θα κυμαίνεται στα 13-14 ευρώ/κιλό, κοντά στα περσινά επίπεδα οπότε και διαμορφωνόταν σε 12-13,5 ευρώ/κιλό.

    Μάλιστα, ο κ. Μόσχος, ως αντιπρόεδρος του ΣΕΚ επανέλαβε την αντίθεση των Ελλήνων κτηνοτρόφων να ενταχθούν στο καλάθι του νοικοκυριού τα ελληνικά αμνοερίφια, λέγοντας μάλιστα ότι «εάν επιχειρηθεί η πώληση του οβελία σε τιμή κοντά στα δέκα ευρώ/κιλό, αυτό θα “ τελειώσει” τα μικρά κρεοπωλεία, τα οποία στηρίζουν ως άξιοι συνεργάτες, τους ανθρώπους του κτηνοτροφικού κλάδου».

    Για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που επιβαρύνει τόσο τους παραγωγούς όσο και τους καταναλωτές, ο ΣΕΚ έχει κατ΄ επανάληψη ζητήσει μείωση ή και μηδενισμό του ποσοστού ΦΠΑ, στα βασικά είδη τροφίμων έως το τέλος του έτους, στήριξη της κτηνοτροφίας με ενίσχυση 160 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της αύξησης του κόστους παραγωγής, εντατικοποίηση των ελέγχων στα εισαγόμενα αρνιά (από Ρουμανία κλπ) που ελληνοποιούνται και τη λήψη μέτρων στήριξης για τους κρεοπώλες, ώστε να μπορέσουν και αυτοί με τη σειρά τους να συγκρατήσουν ή και μειώσουν ακόμη της τιμές πώλησής τους.

    Μεταξύ άλλων, ο κ. Μόσχος υπογράμμισε την ανάγκη να γίνουν πιο αυστηροί και εντατικοί οι έλεγχοι ενόψει των εορτών του Πάσχα, λέγοντας μάλιστα ότι η έλλειψη κρατικής στήριξης της αγοράς κρέατος και της βοοτροφίας, «θα μας στοιχίσει ακριβά στους αμέσους επόμενους δύο μήνες, οπότε και αναμένεται να σημειωθεί αύξηση του βόειου κρέατος κατά 30% τουλάχιστον, ως αποτέλεσμα μείωση της παραγωγής στο εξωτερικό».

     

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΝΟΕΡΙΦΙΑ ΕΜΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΤΙΜΗ
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
    Previous ArticleΑπό σήμερα οι αιτήσεις για χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια σε νέους
    Next Article Market Pass: Ποιοι θα λάβουν σήμερα την ενίσχυση Απριλίου

    Σχετικές αναρτήσεις

    Αυτοδιοικητικές εκλογές: Θα ψηφίζουμε μία φορά… αλλά δύο υποψηφίους…

    Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2025 8:34 ΠΜ

    ΔΥΠΑ: Απολύτως νόμιμη και διαφανής η προκήρυξη των προγραμμάτων κατάρτισης – 8 αλήθειες για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν

    Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2025 8:14 ΠΜ

    Οδηγός «επιβίωσης» στον καύσωνα

    Κυριακή, 20 Ιουλίου 2025 4:59 ΜΜ



    ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ – ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

    Α.Φ.Μ. 800378397 Δ.Ο.Υ. ΒΕΡΟΙΑΣ

    ΒΕΤΣΟΠΟΥΛΟΥ 72 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

    Τ.Κ. 59300

    ΤΗΛ-ΦΑΞ: 23330 24222

    e-mail: politis6@otenet.gr

    ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΕΜΗ: 119165226000

     Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διευθυντής  : Νικόλαος  Σουρλόπουλος

    Διαχειριστής ιστοσελίδας: Νικόλαος Σουρλόπουλο

     Διευθυντής Σύνταξης :   Αλέξανδρος Σουρλόπουλος

     Διαχειριστής και Δικαιούχος του ονόματος τομέα : ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

     

    Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

    politis6@otenet.gr
    Τηλέφωνο:23330 24222
    Φαξ:23330 24222

    Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334

    H ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

    Η ιστοσελίδα opolitis.gr είναι πιστοποιημένη στο ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου της ΓΓ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Μ.Η.Τ. 232380

    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    © 2025 opolitis.gr

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.