Close Menu
OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    ΝΕΑ

    Πτώση πίεσης του νερού αύριο Πέμπτη σε όλη την Αλεξάνδρεια

    Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2025 2:09 ΜΜ

    Μεγάλη μουσική βραδιά με Τσαχουρίδη, Καραπαναγιωτίδη και την Ορχήστρα του Δημήτρη Παράσχου στην Αλεξάνδρεια

    Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2025 8:39 ΠΜ

    Αυτοδιοικητικές εκλογές: Θα ψηφίζουμε μία φορά… αλλά δύο υποψηφίους…

    Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2025 8:34 ΠΜ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    ΡΟΗ
    • Πτώση πίεσης του νερού αύριο Πέμπτη σε όλη την Αλεξάνδρεια
    • Μεγάλη μουσική βραδιά με Τσαχουρίδη, Καραπαναγιωτίδη και την Ορχήστρα του Δημήτρη Παράσχου στην Αλεξάνδρεια
    • Αυτοδιοικητικές εκλογές: Θα ψηφίζουμε μία φορά… αλλά δύο υποψηφίους…
    • ΔΥΠΑ: Απολύτως νόμιμη και διαφανής η προκήρυξη των προγραμμάτων κατάρτισης – 8 αλήθειες για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν
    • Συγχαρητήρια στην Ελένη Μαυροπούλου
    • Διακοπή νερού στο βόρειο τμήμα της Αλεξάνδρειας αύριο Τρίτη 29 Αυγούστου
    • Ημαθία: Κατέληξε ο μηχανικός ανελκυστήρων που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του
    • Ο Αλέξανδρος Τσουβέλας έρχεται στην Αλεξάνδρεια, Παρασκευή 29 Αυγούστου
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Πέμπτη, 31 Ιουλίου
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΤΟΠΙΚΑ
      • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
      • ΒΕΡΟΙΑ
      • ΝΑΟΥΣΑ
      • ΗΜΑΘΙΑ
      • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΑΓΟΡΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
      • ΒΙΒΛΙΟ
      • ΜΟΥΣΙΚΗ
      • ΧΟΡΟΣ
      • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΘΕΑΤΡΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
      • ΓΕΥΣΗ
      • ΔΙΕΘΝΗ
      • ΕΠΙΣΤΗΜΗ/ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
      • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
      • ΤΑΞΙΔΙΑ
      • ΥΓΕΙΑ
      • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    Home»ΕΛΛΑΔΑ»Εκλογές 2023: Το «στοίχημα» του 35% για τη Νέα Δημοκρατία

    Εκλογές 2023: Το «στοίχημα» του 35% για τη Νέα Δημοκρατία

    ΕΛΛΑΔΑ Τετάρτη, 17 Μαΐου 2023 9:30 ΠΜΑπό Ο Πολίτης
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Με στόχο να κλείσει ένα ένα τα μέτωπα και να περιορίσει όσο το δυνατόν τις εκλογικές του απώλειες στην τελική ευθεία των εκλογών, ο πρωθυπουργός θα αναδείξει το «θετικό» αφήγημα για να κερδίσει αναποφάσιστους ψηφοφόρους.

    Τα δημοσκοπικά ευρήματα της Πειραιώς κάνουν λόγο για μια διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ της τάξης των 5 με 6 ποσοστιαίων μονάδων, που εάν επιβεβαιωθεί θα αποτελέσει ισχυρή ώθηση για τις δεύτερες εκλογές της ενισχυμένης αναλογικής στις 2 Ιουλίου.

    Ως ένα πολύ καλό εκλογικό αποτέλεσμα, θεωρείται για τη Νέα Δημοκρατία ένα ποσοστό που να κινείται περί το 35% έως 36%. Στελέχη της ΝΔ που βρίσκονται κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, εκτιμούν πως είναι εφικτό ένα τέτοιο εκλογικό αποτέλεσμα.

    Όλη η προσοχή τώρα στη ΝΔ είναι στραμμένη στις δύο προεκλογικές του ομιλίες του κ. Μητσοτάκη, που θα σημάνουν και το finish της εκλογικής κούρσας. Οι τελευταίες αυτές ομιλίες θα στοχεύουν σε πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες ψηφοφόρων.

    Η ομιλία της Θεσσαλονίκης θα απευθύνεται εκτός από τους γαλάζιους ψηφοφόρους και στους ψηφοφόρους που στρέφονται προς το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου. Η ομιλία της Αθήνας θα στοχεύει σε ψηφοφόρους του κέντρου, κυρίως αναποφάσιστοι που έχουν απογοητευθεί από ις αρρυθμίες του κράτους.

    Στο μικροσκόπιο της ΝΔ οι «πράσινοι» ψηφοφόροι
    Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη μέχρι να κλείσουν οι κάλπες είναι να καταφέρει να αφαιρέσει ψηφοφόρους από το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να μην πιαστεί το διψήφιο ποσοστό που ζητά ο Νίκος Ανδρουλάκης για να καταστεί «ρυθμιστής» την επομένη των εκλογών.

    Σε κάθε περίπτωση ο πρωθυπουργός επιδιώκει να μην «χρεωθεί» την ευθύνη για δεύτερη προσφυγή στις κάλπες σε περίπτωση που προκύψουν τα ποσοστά για σχηματισμό κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

    Χαρακτηριστικό ήταν άλλωστε το κάλεσμα Μητσοτάκη στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και όχι στην ηγεσία του κόμματος.

    «Γνωρίζουμε καλά πως με ένα σημαντικό μέρος ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ βρεθήκαμε μαζί στα χρόνια του λαϊκισμού και της ευρωπαϊκής απομόνωσης της χώρας. Ότι μαζί κρατήσαμε την Ελλάδα και Μείναμε Ευρώπη. Όπως και μαζί, το 2019, ενωθήκαμε σε ένα μεγάλο ρεύμα που γύρισε σελίδα στη χώρα. Τα χρόνια που μεσολάβησαν έδειξαν ότι οι κοινοί στόχοι μπορούν να γίνουν πράξη από μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ανοιχτών οριζόντων που επιδιώκει την πρόοδο της χώρας. Όπως έδειξαν και λάθη που κάναμε εμείς και που πρώτη η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός αναγνώρισαν. Γι’ αυτό και απευθυνόμαστε στους πολίτες που μπορεί να αισθάνονται κοντά στο ΠΑΣΟΚ, αλλά ενδιαφέρονται ταυτόχρονα για μια Ελλάδα ισχυρή με δυναμική οικονομία ασφάλεια στα σύνορα και πολιτική σταθερότητα», τόνισε χαρακτηριστικά.

    Με το βλέμμα στους ψηφοφόρους του Βελόπουλου
    Κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να φέρει κοντά στη ΝΔ ψηφοφόρους του κεντροδεξιού μετώπου που έχουν απογοητευτεί. Γνωρίζει πολύ καλά ότι στη Κεντρική Μακεδονία η ΝΔ έχει υποστεί πλήγμα από τον Κυριάκο Βελόπουλο επειδή δεν κατάργησε τη «συμφωνία των Πρεσπών».

    Η στρατηγική του χωρίς στοιχεία πόλωσης, είναι να αναδείξει μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση προς όφελος των πολιτών που επληγησαν λόγω της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης, της ακρίβειας και του πληθωρισμού. Να επικοινωνήσει το μήνυμα πως η Νέα Δημοκρατία στήριξε τις ευάλωτες ομάδες όταν το είχαν ανάγκη και θα πράξει το ίδιο ξανά αν χρειαστεί.

    Με αυτή τη στρατηγική, στη Νέα Δημοκρατία εκτιμούν πως μπορούν να πιάσουν το στόχο του 34%-35%.

    Σε ό,τι αφορά δε το αφήγημα της επόμενης μέρας, μέχρι να κλείσουν οι κάλπες θα συνεχίσει να τονίζει ότι προτεραιότητα του είναι η στήριξη του ΕΣΥ και η στήριξη του εισοδήματος των πολιτών με το μέσο μισθό να φτάνει τα 1500 ευρώ και τον κατώτατο στα 950 ευρώ.

    ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ 35%
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
    Previous ArticleΣτην κεντρική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη παρευρέθηκε η υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, Φανη Γιωτάκη
    Next Article Τη Νάουσα θα επισκεφτεί σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

    Σχετικές αναρτήσεις

    Αυτοδιοικητικές εκλογές: Θα ψηφίζουμε μία φορά… αλλά δύο υποψηφίους…

    Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2025 8:34 ΠΜ

    ΔΥΠΑ: Απολύτως νόμιμη και διαφανής η προκήρυξη των προγραμμάτων κατάρτισης – 8 αλήθειες για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν

    Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2025 8:14 ΠΜ

    Δήλωση Υφυπουργού Ανάπτυξης Λάζαρου Τσαβδαρίδη για την 51η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας

    Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2025 11:23 ΠΜ



    ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ – ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

    Α.Φ.Μ. 800378397 Δ.Ο.Υ. ΒΕΡΟΙΑΣ

    ΒΕΤΣΟΠΟΥΛΟΥ 72 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

    Τ.Κ. 59300

    ΤΗΛ-ΦΑΞ: 23330 24222

    e-mail: politis6@otenet.gr

    ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΕΜΗ: 119165226000

     Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διευθυντής  : Νικόλαος  Σουρλόπουλος

    Διαχειριστής ιστοσελίδας: Νικόλαος Σουρλόπουλο

     Διευθυντής Σύνταξης :   Αλέξανδρος Σουρλόπουλος

     Διαχειριστής και Δικαιούχος του ονόματος τομέα : ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

     

    Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

    politis6@otenet.gr
    Τηλέφωνο:23330 24222
    Φαξ:23330 24222

    Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334

    H ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

    Η ιστοσελίδα opolitis.gr είναι πιστοποιημένη στο ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου της ΓΓ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Μ.Η.Τ. 232380

    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    © 2025 opolitis.gr

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.