Close Menu
OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    ΝΕΑ

    Πανελλήνια πρωτιά για τον Ημαθίωνα, χρυσοί Αποστολίδης και Καλανίδης!

    Δευτέρα, 19 Μαΐου 2025 10:26 ΠΜ

    Ομιλία της Ψυχολόγου Δέσποινας Μπαλάτσα για το άγχος των πανελλαδικών εξετάσεων

    Δευτέρα, 19 Μαΐου 2025 9:37 ΠΜ

    Το Πρόγραμμα του 3ήμερου Πανηγυριού στο Λουτρό 19 – 21 Μαΐου προς τιμήν των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης.

    Δευτέρα, 19 Μαΐου 2025 8:35 ΠΜ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    ΡΟΗ
    • Πανελλήνια πρωτιά για τον Ημαθίωνα, χρυσοί Αποστολίδης και Καλανίδης!
    • Ομιλία της Ψυχολόγου Δέσποινας Μπαλάτσα για το άγχος των πανελλαδικών εξετάσεων
    • Το Πρόγραμμα του 3ήμερου Πανηγυριού στο Λουτρό 19 – 21 Μαΐου προς τιμήν των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης.
    • Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Λάζαρος Τσαβδαρίδης στα εγκαίνια της νέας μονάδας της Agrino
    • 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας: Βραβείο στον 15ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Cinema διάβασες;»
    • Εθελοντική αιμοδοσία στο Περιφερειακό Ιατρείο Μελίκης το πρωί της Κυριακής 18 Μαΐου
    • Νίκος Κουτσογιάννης: «Μετατρέπουμε τον Δήμο μας σε εκπαιδευτικό και ερευνητικό πόλο»
    • Εκπαίδευση στην παροχή Πρώτων Βοηθειών από τον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξάνδρειας
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Δευτέρα, 19 Μαΐου
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΤΟΠΙΚΑ
      • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
      • ΒΕΡΟΙΑ
      • ΝΑΟΥΣΑ
      • ΗΜΑΘΙΑ
      • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΑΓΟΡΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
      • ΒΙΒΛΙΟ
      • ΜΟΥΣΙΚΗ
      • ΧΟΡΟΣ
      • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΘΕΑΤΡΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
      • ΓΕΥΣΗ
      • ΔΙΕΘΝΗ
      • ΕΠΙΣΤΗΜΗ/ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
      • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
      • ΤΑΞΙΔΙΑ
      • ΥΓΕΙΑ
      • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    Home»ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ»ΔΙΕΘΝΗ»Γάζα: Αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ τη νύχτα – Διπλωματικές επαφές Μακρόν

    Γάζα: Αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ τη νύχτα – Διπλωματικές επαφές Μακρόν

    ΔΙΕΘΝΗ Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2023 12:11 ΜΜΑπό Ο Πολίτης
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα συνεχίζονται την ώρα που η διπλωματία ακολουθεί το δικό της μονοπάτι  με τον Εμανουέλ Μακρόν να φτάνει στο Ισραήλ στον απόηχο της απελευθέρωσης δύο ακόμη Ισραηλινών ομήρων από τη Χαμάς.

    Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι έπληξε «στόχο της Χαμάς» στον παλαιστινιακό καταυλισμό προσφύγων Ας Σάτι, στη Λωρίδα της Γάζας, όπου σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν δεκάδες άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων αμάχων.

    Ηγετικά στελέχη του ισραηλινού στρατού δηλώνουν ότι «θέλουμε να φέρουμε τη Χαμάς σε κατάσταση πλήρους διάλυσης – τους ηγέτες της, το στρατιωτικό της σκέλος και τους μηχανισμούς λειτουργίας της.

    Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χτυπάμε και εξαλείφουμε υψηλόβαθμους διοικητές και μέλη, καταστρέφουμε τις υποδομές και δρούμε με μεγάλη αποφασιστικότητα».

    Στο Ισραήλ έφτασε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με διπλό στόχο μια προσωρινή και ανθρωπιστικού χαρακτήρα «παύση πυρός», με στόχους την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή της Γάζας και την εντατικοποίηση των διαβουλεύσεων για την απελευθέρωση ομήρων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και Γάλλοι. Αρχικά θα συναντηθεί με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Ραμάλα για επαφές με τον Μαχμούντ Αμπάς.

    Η γαλλική πλευρά εκτιμά πως σε ό,τι αφορά το ζήτημα των ομήρων, που δεν είναι μόνο ισραηλινής υπηκοότητας, το Ισραήλ δεν θα πρέπει να αφεθεί μόνο του στις διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς. Μακροπρόθεσμα θεωρεί πως δεν μπορεί να υπάρξει άλλη λύση παρά η δημιουργία δύο κρατών στην περιοχή, ενός για τους Ισραηλινούς και ενός για τους Παλαιστινίους.

    Παράλληλα η Γαλλία ασκεί πιέσεις προς τον Λίβανο, στέλνοντας, μέσω του πρέσβη της, «μηνύματα μετριοπάθειας» στη Χεζμπολάχ, ενώ ένας από τους «ανομολόγητους στόχους» της διπλωματικής προσπάθειας είναι να καθυστερήσει όσο το δυνατόν περισσότερο την είσοδο του ισραηλινού στρατού στη Γάζα.

    Στον απόηχο της απελευθέρωσης των δύο Ισραηλινών ομήρων και της κατάρρευσης των συνομιλιών η κυβέρνηση των ΗΠΑ όπως αποκαλύπτουν οι New York Times παρότρυνε το Ισραήλ να καθυστερήσει περαιτέρω τη χερσαία επιχείρηση ευρείας κλίμακας που σχεδιάζει στη Λωρίδα της Γάζας, με σκοπό να «αφανιστεί» το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, ώστε να υπάρξει περιθώριο για διαπραγματεύσεις προκειμένου να απελευθερωθούν οι 200 και πλέον όμηροι στον θύλακα.

    Σκοπός είναι να αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες μεταξύ των αμάχων και να φθάσει περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια στον πληθυσμό στο πολιορκημένο παλαιστινιακό έδαφος, είπαν οι πηγές της εφημερίδας.

    ΙΣΡΑΗΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΜΑΣ
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
    Previous ArticleΕκδήλωση της ΔΥΠΑ «Δεξιότητες και διασύνδεση του εργατικού δυναμικού με την αγορά εργασίας»
    Next Article Παγκόσμια Τράπεζα: «Σοβαρός» κίνδυνος για την οικονομία διεθνώς οι γεωπολιτικές εντάσεις

    Σχετικές αναρτήσεις

    Λ. Τσαβδαρίδης: DRONE θα επιτηρεί για πρώτη φορά τους ορεινούς όγκους της Ημαθίας

    Παρασκευή, 16 Μαΐου 2025 9:40 ΠΜ

    Η Λινα Τουπεκτση στο Γραφειο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονικη

    Τετάρτη, 7 Μαΐου 2025 8:27 ΠΜ

    Απ. Βεσυρόπουλος: «Άμεση και επιτακτική ανάγκη η ενεργοποίηση του συστήματος αντιχαλαζικής προστασίας του ΕΛΓΑ»

    Τρίτη, 6 Μαΐου 2025 7:57 ΜΜ



    ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ – ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

    Α.Φ.Μ. 800378397 Δ.Ο.Υ. ΒΕΡΟΙΑΣ

    ΒΕΤΣΟΠΟΥΛΟΥ 72 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

    Τ.Κ. 59300

    ΤΗΛ-ΦΑΞ: 23330 24222

    e-mail: politis6@otenet.gr

    ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΕΜΗ: 119165226000

     Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διευθυντής  : Νικόλαος  Σουρλόπουλος

    Διαχειριστής ιστοσελίδας: Νικόλαος Σουρλόπουλο

     Διευθυντής Σύνταξης :   Αλέξανδρος Σουρλόπουλος

     Διαχειριστής και Δικαιούχος του ονόματος τομέα : ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

     

    Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

    politis6@otenet.gr
    Τηλέφωνο:23330 24222
    Φαξ:23330 24222

    Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334

    H ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

    Η ιστοσελίδα opolitis.gr είναι πιστοποιημένη στο ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου της ΓΓ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Μ.Η.Τ. 232380

    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    © 2025 opolitis.gr

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.