Close Menu
OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    ΝΕΑ

    “Μάγεψε” το Αλεξανδρινό κοινό η Καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου

    Τρίτη, 20 Μαΐου 2025 11:36 ΠΜ

    Πανελλήνια πρωτιά για τον Ημαθίωνα, χρυσοί Αποστολίδης και Καλανίδης!

    Δευτέρα, 19 Μαΐου 2025 10:26 ΠΜ

    Ομιλία της Ψυχολόγου Δέσποινας Μπαλάτσα για το άγχος των πανελλαδικών εξετάσεων

    Δευτέρα, 19 Μαΐου 2025 9:37 ΠΜ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    ΡΟΗ
    • “Μάγεψε” το Αλεξανδρινό κοινό η Καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου
    • Πανελλήνια πρωτιά για τον Ημαθίωνα, χρυσοί Αποστολίδης και Καλανίδης!
    • Ομιλία της Ψυχολόγου Δέσποινας Μπαλάτσα για το άγχος των πανελλαδικών εξετάσεων
    • Το Πρόγραμμα του 3ήμερου Πανηγυριού στο Λουτρό 19 – 21 Μαΐου προς τιμήν των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης.
    • Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Λάζαρος Τσαβδαρίδης στα εγκαίνια της νέας μονάδας της Agrino
    • 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας: Βραβείο στον 15ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Cinema διάβασες;»
    • Εθελοντική αιμοδοσία στο Περιφερειακό Ιατρείο Μελίκης το πρωί της Κυριακής 18 Μαΐου
    • Νίκος Κουτσογιάννης: «Μετατρέπουμε τον Δήμο μας σε εκπαιδευτικό και ερευνητικό πόλο»
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Τρίτη, 20 Μαΐου
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΤΟΠΙΚΑ
      • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
      • ΒΕΡΟΙΑ
      • ΝΑΟΥΣΑ
      • ΗΜΑΘΙΑ
      • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΑΓΟΡΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
      • ΒΙΒΛΙΟ
      • ΜΟΥΣΙΚΗ
      • ΧΟΡΟΣ
      • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΘΕΑΤΡΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
      • ΓΕΥΣΗ
      • ΔΙΕΘΝΗ
      • ΕΠΙΣΤΗΜΗ/ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
      • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
      • ΤΑΞΙΔΙΑ
      • ΥΓΕΙΑ
      • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    Home»ΠΟΛΙΤΙΚΗ»Συνεδριάζει σήμερα το Eurogroup στις Βρυξέλλες – Τα θέματα που θα συζητηθούν

    Συνεδριάζει σήμερα το Eurogroup στις Βρυξέλλες – Τα θέματα που θα συζητηθούν

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2023 10:02 ΠΜΑπό Ο Πολίτης
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες το Eurogroup, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη.

    Στο πλαίσιο της τακτικής παρακολούθησης των οικονομικών εξελίξεων από το Eurogroup, τα θεσμικά όργανα θα παρουσιάσουν την ανάλυσή τους σχετικά με τις τελευταίες μακροοικονομικές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένου του πληθωρισμού, και τις πιθανές επιπτώσεις στον δημοσιονομικό συντονισμό.

    Δημοσιονομικοί κανόνες
    Οι υπουργοί θα εξετάσουν τις κύριες μελλοντικές προκλήσεις όσον αφορά τις μακροοικονομικές και δημοσιονομικές προοπτικές για το 2024, προετοιμάζοντας έτσι τη συζήτηση που θα πραγματοποιήσει το Eurogroup τον Δεκέμβριο με αντικείμενο τα σχέδια δημοσιονομικών προγραμμάτων.

    Ένας από τους στόχους της ΕΕ είναι η επαναφορά μέσα στο 2024 των δημοσιονομικών κανόνων που «πάγωσαν» από το 2020 λόγω της πανδημίας.

    Το Σύμφωνο Σταθερότητας περιορίζει το δημοσιονομικό έλλειμμα κάθε χώρας έως το 3% επί του ΑΕΠ και το δημόσιο χρέος έως το 60% επί του ΑΕΠ.

    Ανταγωνιστικότητα της ευρωζώνης
    Στο πλαίσιο ενός νέου άξονα εργασιών σχετικά με την ανταγωνιστικότητα της ευρωζώνης και βάσει σημειώματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Eurogroup θα πραγματοποιήσει μια πρώτη συζήτηση με αντικείμενο την πορεία της ανταγωνιστικότητας της ευρωζώνης, τις προκλήσεις και τους κύριους μελλοντικούς συμβιβασμούς πολιτικής.

    Ενημέρωση για την τραπεζική ένωση
    Οι υπουργοί των χωρών που συμμετέχουν στην τραπεζική ένωση θα παρακολουθήσουν την παρουσίαση των εξαμηνιαίων εκθέσεων των προέδρων του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού και του Ενιαίου Συμβουλίου Εξυγίανσης. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσουν συζήτηση για την υγεία του τραπεζικού συστήματος και όσα πρέπει ακόμα να γίνουν προκειμένου να διατηρηθεί η ανθεκτικότητα του συστήματός μας και να αντιμετωπιστούν οι μελλοντικές προκλήσεις.

    Το μέλλον των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών και χρηματοπιστωτικών αγορών
    Σύμφωνα με την προσέγγιση που συμφωνήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup σε διευρυμένη σύνθεση τον Μάιο, οι υπουργοί θα συνεχίσουν την ανταλλαγή απόψεων με φορείς της αγοράς σχετικά με το μέλλον των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών και χρηματοπιστωτικών αγορών.

    Στο επίκεντρο της προσοχής θα βρεθούν οι θεσμικοί επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των κρατικών επενδυτικών ταμείων και των συνταξιοδοτικών ταμείων, καθώς και η συμμετοχή ιδιωτών.

    Το Eurogroup θα συζητήσει με τους προσκεκλημένους του πώς μπορεί να ενισχυθεί η συμβολή των θεσμικών επενδυτών στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, με ιδιαίτερη έμφαση στις επενδυτικές στρατηγικές και στην αντιμετώπιση του κατακερματισμού των κεφαλαιαγορών της ΕΕ.

    Οι υπουργοί θα συζητήσουν επίσης πώς μπορεί να αυξηθεί η συμμετοχή των ιδιωτών, ώστε οι πολίτες της ΕΕ να μπορούν να ωφελούνται περισσότερο από τις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές.

    Πηγή: “https://www.iefimerida.gr”

    EUROGROUP- ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
    Previous ArticleΤι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες για τα νέα τιμολόγια ρεύματος στη χαμηλή τάση
    Next Article Ακρίβεια: Γιατί έρχεται πτώση των τιμών στα τρόφιμα

    Σχετικές αναρτήσεις

    Λ. Τσαβδαρίδης: DRONE θα επιτηρεί για πρώτη φορά τους ορεινούς όγκους της Ημαθίας

    Παρασκευή, 16 Μαΐου 2025 9:40 ΠΜ

    Η Λινα Τουπεκτση στο Γραφειο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονικη

    Τετάρτη, 7 Μαΐου 2025 8:27 ΠΜ

    Απ. Βεσυρόπουλος: «Άμεση και επιτακτική ανάγκη η ενεργοποίηση του συστήματος αντιχαλαζικής προστασίας του ΕΛΓΑ»

    Τρίτη, 6 Μαΐου 2025 7:57 ΜΜ



    ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ – ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

    Α.Φ.Μ. 800378397 Δ.Ο.Υ. ΒΕΡΟΙΑΣ

    ΒΕΤΣΟΠΟΥΛΟΥ 72 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

    Τ.Κ. 59300

    ΤΗΛ-ΦΑΞ: 23330 24222

    e-mail: politis6@otenet.gr

    ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΕΜΗ: 119165226000

     Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διευθυντής  : Νικόλαος  Σουρλόπουλος

    Διαχειριστής ιστοσελίδας: Νικόλαος Σουρλόπουλο

     Διευθυντής Σύνταξης :   Αλέξανδρος Σουρλόπουλος

     Διαχειριστής και Δικαιούχος του ονόματος τομέα : ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

     

    Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

    politis6@otenet.gr
    Τηλέφωνο:23330 24222
    Φαξ:23330 24222

    Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334

    H ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

    Η ιστοσελίδα opolitis.gr είναι πιστοποιημένη στο ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου της ΓΓ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Μ.Η.Τ. 232380

    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    © 2025 opolitis.gr

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.