Close Menu
OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    ΝΕΑ

    100% επιδότηση μισθού και εισφορών για 12 μήνες Νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν ανέργους δικαιούχους ΕΕΕ

    Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2026 1:05 ΜΜ

    Κώστας Παλουκίδης: Η δήλωση του για τον προαστιακό

    Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2026 1:03 ΜΜ

    Δωρεά Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μελίκης

    Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2026 12:26 ΜΜ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    ΡΟΗ
    • 100% επιδότηση μισθού και εισφορών για 12 μήνες Νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν ανέργους δικαιούχους ΕΕΕ
    • Κώστας Παλουκίδης: Η δήλωση του για τον προαστιακό
    • Δωρεά Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μελίκης
    • Δήμος Νάουσας: Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για το κοινωνικό παντοπωλείο και το κοινωνικό φαρμακείο
    • Σύλλογος Καππαδοκών Πλατέος: Παραδοσιακό Λαϊκό γλέντι και κοπή βασιλόπιτας το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου
    • Βιολάντα: Πότε θα ξεκινήσουν εκ νέου οι έρευνες για τα αίτια της φονικής έκρηξης
    • Επιστροφή στα μπλόκα ή κάθοδος στην Αθήνα; Τα σενάρια
    • Ο Δήμαρχος Νάουσας στις κοπές βασιλοπιτών κοινωνικών και αθλητικών συλλόγων
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΤΟΠΙΚΑ
      • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
      • ΒΕΡΟΙΑ
      • ΝΑΟΥΣΑ
      • ΗΜΑΘΙΑ
      • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΑΓΟΡΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
      • ΒΙΒΛΙΟ
      • ΜΟΥΣΙΚΗ
      • ΧΟΡΟΣ
      • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΘΕΑΤΡΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
      • ΓΕΥΣΗ
      • ΔΙΕΘΝΗ
      • ΕΠΙΣΤΗΜΗ/ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
      • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
      • ΤΑΞΙΔΙΑ
      • ΥΓΕΙΑ
      • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    Home»ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ»Καύσιμα: Ελπίδες για Χριστούγεννα με μειωμένη τιμή βενζίνης – Τι δείχνουν τα στοιχεία

    Καύσιμα: Ελπίδες για Χριστούγεννα με μειωμένη τιμή βενζίνης – Τι δείχνουν τα στοιχεία

    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023 3:33 ΜΜΑπό Ο Πολίτης
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα όπου οι τιμές των καυσίμων παρέμειναν σταθερές, αρχίζουν να παρουσιάζουν κάμψη στην αντλία αυξάνοντας τις ελπίδες των καταναλωτών ότι μπορεί να κάνουμε γιορτές με χαμηλότερες τιμές βενζίνης.

    Ήδη στην Αττική από το τέλος της εβδομάδας που έφυγε παρατηρήθηκαν οι πρώτες σχετικά σημαντικές μειώσεις τιμών και αναμένεται μέσα στην εβδομάδα αυτές να φανούν και στην Περιφέρεια.

    Αναλυτές μάλιστα σημειώνουν ότι στην περίπτωση που υπάρξουν άξιες λόγου μεταβολές στην διεθνή αγορά πετρελαίου, τότε δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο και δούμε και μεγαλύτερες ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις τιμών.

    Βέβαια η εν λόγω αγορά, αυτή του πετρελαίου διεθνώς, είναι ιδιαίτερα ευμετάβλητη αυτή την περίοδο και οι όποιες μεταβολές προς τα πάνω ή προς τα κάτω είναι σχετικά εύκολες και μπορεί να συμβούν από αφορμές που στο πρόσφατο παρελθόν μάλλον θα περνούσαν αδιάφορα από τα αυτιά των επενδυτών και των αγορών.

    Απόσταση χονδρικής – λιανικής

    Πάντως το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο είναι οι τιμές διεθνώς των καυσίμων είναι ακριβώς στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, δηλαδή λίγο πάνω από τα 75 δολάρια το βαρέλι. Ο άλλος παράγοντας που επηρεάζει σημαντικά την διαμόρφωση της τιμής, αυτός της ισοτιμίας ευρώ – δολαρίου είναι υψηλότερα κατά 2,41%.

    Εκεί που πάντως υπάρχει τεράστια διαφορά, τηρουμένων πάντα των αναλογιών είναι οι λιανικές τιμές των καυσίμων.

    Συγκεκριμένα με βάση τα στοιχεία από το Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης η μέση τιμή της βενζίνης πέρυσι 6 Δεκεμβρίου ήταν στα 1,942 ευρώ το λίτρο, ενώ εφέτος την ίδια ημέρα είναι σχεδόν 10 λεπτά χαμηλότερα, μειωμένη δηλαδή κατά 4,9%.

    Ακόμη μεγαλύτερη είναι η μείωση στο diesel κίνησης. Η μείωση αυτή είναι της τάξεως του 10,1% και η μέση τιμή πλέον διαμορφώνεται στα 1,687 ευρώ το λίτρο, έναντι 1,877 ευρώ το λίτρο που ήταν πέρυσι την ίδια ημέρα, δηλαδή στις 6 Δεκεμβρίου.

    Το οξύμωρο με το diesel θέρμανσης

    Εν τοις πράγμασι ακόμη μεγαλύτερη είναι η μείωση στην λιανική τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, αν και η τιμή που πληρώνει ο καταναλωτής είναι σαφώς μεγαλύτερη εφέτος και αυτό οφείλεται στην επιδότηση στην αντλία που ενώ πέρυσι υπήρχε, εφέτος δεν ισχύει. Έτσι λοιπόν η μέση τιμή πέρυσι ήταν στο 1,175 ευρώ το λίτρο, έναντι 1,318 ευρώ που είναι εφέτος.

    Ωστόσο πέρυσι υπήρχε η επιδότηση των 32 λεπτών το λίτρο (25 λεπτά από το κράτος και 7 λεπτά από τα διυλιστήρια). Κατά συνέπεια η πραγματική τιμή ήταν στο 1,495 ευρώ το λίτρο και εφέτος είναι 11,8% χαμηλότερα. Στην τσέπη του καταναλωτή εμφανίζεται 12,2% ακριβότερο.

    Τέλος σε ότι αφορά την διεθνή τιμή του πετρελαίου, αναμένεται να φανούν σήμερα προς τα που θα διαμορφωθεί η τάση. Πρέπει να σημειωθεί ότι στις αρχές της περασμένης εβδομάδος, οι επενδυτές είχαν σοβαρές επιφυλάξεις για το ύψος που διαμορφωθεί η ζήτηση, ενώ την Παρασκευή αρκούσε μία δήλωση κινέζων αξιωματούχων ότι θα στηριχθεί η εγχώρια ζήτηση με κάθε τρόπο και άλλαξε την τάση.

    ΚΑΥΣΙΜΑ
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
    Previous ArticleΥγεία και Ασφάλεια στην εργασία: Πρόστιμα 41 εκατ. το 2023 – 171 θάνατοι σε χώρους εργασίας
    Next Article Δάνεια έως 25.000 ευρώ σε αγρότες με επιδότηση επιτοκίου

    Σχετικές αναρτήσεις

    Ποιοι θα δουν «φουσκωμένο» μισθό από σήμερα – Οι μεγάλοι κερδισμένοι, παραδείγματα

    Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2026 10:08 ΠΜ

    e-ΕΦΚΑ: Αυξήσεις χρεών – εισφορών και στο βάθος 120 δόσεις

    Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2026 12:20 ΜΜ

    Ακίνητα: Εως 90% επιδότηση ανακαίνισης – Τα νέα μέτρα για ενοίκια και κοινωνική αντιπαροχή

    Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2026 12:30 ΜΜ




    ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

    ΜΕΤΟΧΟΙ: ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ – ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

    Α.Φ.Μ. 800378397 Δ.Ο.Υ. ΒΕΡΟΙΑΣ

    ΒΕΤΣΟΠΟΥΛΟΥ 72 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

    Τ.Κ. 59300

    ΤΗΛ-ΦΑΞ: 23330 24222

    e-mail: politis6@otenet.gr

    ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΕΜΗ: 119165226000

     Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διευθυντής  : Νικόλαος  Σουρλόπουλος

    Διαχειριστής ιστοσελίδας: Νικόλαος Σουρλόπουλο

     Διευθυντής Σύνταξης :   Αλέξανδρος Σουρλόπουλος

     Διαχειριστής και Δικαιούχος του ονόματος τομέα : ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

     

    Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

    politis6@otenet.gr
    Τηλέφωνο:23330 24222
    Φαξ:23330 24222

    Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334

    H ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

    Η ιστοσελίδα opolitis.gr είναι πιστοποιημένη στο ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου της ΓΓ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Μ.Η.Τ. 232380

    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    © 2026 opolitis.gr

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.