Close Menu
OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    ΝΕΑ

    Πανελλήνια πρωτιά για τον Ημαθίωνα, χρυσοί Αποστολίδης και Καλανίδης!

    Δευτέρα, 19 Μαΐου 2025 10:26 ΠΜ

    Ομιλία της Ψυχολόγου Δέσποινας Μπαλάτσα για το άγχος των πανελλαδικών εξετάσεων

    Δευτέρα, 19 Μαΐου 2025 9:37 ΠΜ

    Το Πρόγραμμα του 3ήμερου Πανηγυριού στο Λουτρό 19 – 21 Μαΐου προς τιμήν των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης.

    Δευτέρα, 19 Μαΐου 2025 8:35 ΠΜ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    ΡΟΗ
    • Πανελλήνια πρωτιά για τον Ημαθίωνα, χρυσοί Αποστολίδης και Καλανίδης!
    • Ομιλία της Ψυχολόγου Δέσποινας Μπαλάτσα για το άγχος των πανελλαδικών εξετάσεων
    • Το Πρόγραμμα του 3ήμερου Πανηγυριού στο Λουτρό 19 – 21 Μαΐου προς τιμήν των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης.
    • Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Λάζαρος Τσαβδαρίδης στα εγκαίνια της νέας μονάδας της Agrino
    • 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας: Βραβείο στον 15ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Cinema διάβασες;»
    • Εθελοντική αιμοδοσία στο Περιφερειακό Ιατρείο Μελίκης το πρωί της Κυριακής 18 Μαΐου
    • Νίκος Κουτσογιάννης: «Μετατρέπουμε τον Δήμο μας σε εκπαιδευτικό και ερευνητικό πόλο»
    • Εκπαίδευση στην παροχή Πρώτων Βοηθειών από τον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξάνδρειας
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Δευτέρα, 19 Μαΐου
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΤΟΠΙΚΑ
      • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
      • ΒΕΡΟΙΑ
      • ΝΑΟΥΣΑ
      • ΗΜΑΘΙΑ
      • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΑΓΟΡΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
      • ΒΙΒΛΙΟ
      • ΜΟΥΣΙΚΗ
      • ΧΟΡΟΣ
      • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΘΕΑΤΡΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
      • ΓΕΥΣΗ
      • ΔΙΕΘΝΗ
      • ΕΠΙΣΤΗΜΗ/ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
      • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
      • ΤΑΞΙΔΙΑ
      • ΥΓΕΙΑ
      • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    Home»ΑΓΡΟΤΙΚΑ»Οι αγρότες της Αλεξάνδρειας ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο της πόλης

    Οι αγρότες της Αλεξάνδρειας ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο της πόλης

    ΑΓΡΟΤΙΚΑ Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2024 6:43 ΜΜΑπό Ο Πολίτης
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Στη νότια είσοδο της πόλης της Αλεξάνδρειας, στη Λαϊκή Αγορά, συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί τα τρακτέρ τους οι αγρότες της Αλεξάνδρειας ως συνέχεια της πετυχημένης κινητοποίησής τους, προχθες στην πόλη της Βέροιας. Είχε προηγηθεί η κινητοποίηση του Συλλόγου Γεωργών της Νάουσας “Μαρίνος Αντύπας” που συγκέντρωσε τα τρεκτέρ του στη διασταύρωση της Νάουσας.

    Οι Αγρότες της Αλεξάνδρειας, της Ημαθίας αναμένεται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους τις επόμενες ημέρες καθώς μια σειρά από σημαντικά ζητήμα τους οδηγούν στην οικονομική εξαθλίωση.

    Ήδη Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας έχει καλέσει τα μέλη του για την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024, στον κόμβο Κουλούρας, έπειτα από απόφαση που πάρθηκε σε Γενική Συνέλευση της προηγούμενης εβδομάδας.

    Το ψήφισμα που κατέθεσε στον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη ο Αγροτικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας:

    «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τους λόγους που σήμερα ο αγροτικός κόσμος της Ημαθίας βρίσκεται σε αναβρασμό και έχει ξεκινήσει απεργιακές κινητοποιήσεις.

    Η νέα ΚΑΠ οδηγεί σε οικονομική εξαθλίωση τους επαγγελματίες αγρότες μειώνοντας συνεχώς το ποσό των επιδοτήσεων και ζητώντας παράλληλα να τηρούνται κανόνες, πολλοί εκ των οποίων είναι παράλογοι .Αυτό άλλωστε φαίνεται και από τις κινητοποιήσεις των αγροτών σε όλη την Ευρώπη.

    Υπάρχει ελλιπή ενημέρωση των αγροτών για τη ΚΑΠ και σίγουρα ελλιπή ενημέρωση των ανθρώπων που επέλεξαν τους κανόνες της ΚΑΠ για τη χώρα μας, όσο αναφορά καίρια ζητήματα ,όπως οι χειμερινές εργασίες και ο προγραμματισμός της επόμενης καλλιεργητικής περιόδου.

    Είναι ευρέως γνωστό ότι ο κανονισμός του ΕΛΓΑ είναι αναχρονιστικός ,είναι αίτημα διαχρονικό η αναπροσαρμογή του κανονισμού του ,αντιλαμβανόμαστε όμως ότι κάτι τέτοιο δε θα γίνει στο μέτρο που επιθυμούν οι αγρότες αλλά θα γίνει παρά μόνο σε τέτοια ζημιογόνα αίτια με αποτέλεσμα πάλι σε σύντομο χρονικό διάστημα να υπάρξουν αναπόφευκτα καταστροφές, που δε θα καλύπτονται από το κανονισμό.

    Ζητούμε λοιπόν τη ριζική αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ. Δίχως αυξήσεις στις καταβολές των αγροτών προς τον οργανισμό.

    Στην Ημαθία οι καλλιεργητές Αραβόσιτου δε γνωρίζουν σίγουρα αν θα λάβουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση για αυτό το ευρέως καλλιεργούμενο προϊόν ,ενώ σε άλλες περιοχές της χώρας έχουν γίνει οι ανάλογες επίσημες ανακοινώσεις ,έυκολα λοιπόν καταλαβαίνει κανείς το προβληματισμό των παραγωγών .

    Το κόστος της παραγωγής των προϊόντων μας , το οποίο είναι συνδεδεμένο με όλα τα παραπάνω, εκτινάσσεται σε ύψη απαγορευτικά για τη συνέχιση της παραγωγικής διαδικασίας ,ζητούμε λοιπόν τη στήριξη της πολιτείας με συνέχιση επιστροφής φόρου στο diesel κίνησης και άλλων μέτρων στήριξης του εισοδήματος μας στις δυσμενείς συνθήκες της παγκόσμιας οικονομίας η οποία είναι επιρρεπής σε πολέμους και κρίσεις έστω και αν βρίσκονται πολύ μακριά από τα σύνορα της χώρας μας.

    Είναι ακόμη πολλά ζητήματα ,κάποια διαχρονικά, κάποια επίκαιρα – οποία

    Χρειάζονται λύσεις ,κυρίως σε πολιτικό επίπεδο, δυστυχώς για ακόμη μία φορά βλέπουμε έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού γύρω από την αγροτική παραγωγή.

    Εμείς θα είμαστε σε απεργιακή κινητοποίηση, θα είμαστε εκεί που θα αποφασίσει o αγροτικός κόσμος του Δήμου Αλεξάνδρειας, περιμένουμε και από εσάς ανάλογες κινήσεις στο πεδίο της αρμοδιότητας σας»

     

    Λευτέρης Αυγενάκης: «Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο – Δεν θα διστάσουμε να συγκρουστούμε για να λύσουμε προβλήματα των αγροτών»

    Σε δήλωσή του ο Υπουργός Αγροτικές Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης για τις αγροτικές κινητοποιήσεις ανέφερε:

    «Κατανοούμε πλήρως την αγωνία, την ανασφάλεια που οδηγεί πολλούς από τους αγρότες μας στους δρόμους. Οι εικόνες που είδαμε χτες μας θλίβουν όλους, δεν θέλουμε να επαναληφθούν.

    Ξεκαθαρίζω για πολλοστή φορά ότι είμαστε πραγματικά ανοιχτοί σε διάλογο, δεν κρυφτήκαμε ποτέ, δεν αποποιηθήκαμε των ευθυνών μας, ούτε αποφύγαμε να ασχοληθούμε με θέματα που είναι για πολλά χρόνια στάσιμα. Είμαστε εδώ, είμαστε δίπλα τους.

    Η κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό των αγροτών και δεν θα διστάσουμε και να συζητήσουμε και να συγκρουστούμε για να λύσουμε προβλήματα και να αποβάλλουμε άγχος, αγωνίες και ανασφάλεια από τους Έλληνες αγρότες.

    Οι γεωργοί, οι κτηνοτρόφοι, οι αλιείς, οι μελισσοκόμοι ξέρουν ότι η πόρτα του Υπουργείου είναι ανοιχτή να συζητήσουμε τα πάντα.

    Μέσα από τον διάλογο λύνονται προβλήματα και στο τέλος της ημέρας, αυτό είναι το βασικό στοιχείο της Δημοκρατίας μας».

     

    ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
    Previous ArticleΟ ετήσιος χορός του ΦΙΛΙΠΠΟΥ Μελίκης
    Next Article Βέροια: Με πολύ κόσμο η κοπή πίτας και η αιμοδοσία στη Νέα Νικομήδεια – 47 πολίτες έδωσαν αίμα

    Σχετικές αναρτήσεις

    Πανελλήνια πρωτιά για τον Ημαθίωνα, χρυσοί Αποστολίδης και Καλανίδης!

    Δευτέρα, 19 Μαΐου 2025 10:26 ΠΜ

    Ομιλία της Ψυχολόγου Δέσποινας Μπαλάτσα για το άγχος των πανελλαδικών εξετάσεων

    Δευτέρα, 19 Μαΐου 2025 9:37 ΠΜ

    Το Πρόγραμμα του 3ήμερου Πανηγυριού στο Λουτρό 19 – 21 Μαΐου προς τιμήν των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης.

    Δευτέρα, 19 Μαΐου 2025 8:35 ΠΜ



    ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ – ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

    Α.Φ.Μ. 800378397 Δ.Ο.Υ. ΒΕΡΟΙΑΣ

    ΒΕΤΣΟΠΟΥΛΟΥ 72 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

    Τ.Κ. 59300

    ΤΗΛ-ΦΑΞ: 23330 24222

    e-mail: politis6@otenet.gr

    ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΕΜΗ: 119165226000

     Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διευθυντής  : Νικόλαος  Σουρλόπουλος

    Διαχειριστής ιστοσελίδας: Νικόλαος Σουρλόπουλο

     Διευθυντής Σύνταξης :   Αλέξανδρος Σουρλόπουλος

     Διαχειριστής και Δικαιούχος του ονόματος τομέα : ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

     

    Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

    politis6@otenet.gr
    Τηλέφωνο:23330 24222
    Φαξ:23330 24222

    Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334

    H ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

    Η ιστοσελίδα opolitis.gr είναι πιστοποιημένη στο ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου της ΓΓ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Μ.Η.Τ. 232380

    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    © 2025 opolitis.gr

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.