Close Menu
OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    ΝΕΑ

    Κοπή Βασιλόπιτας ΚΔΑΠ-ΑμεΑ Δήμου Νάουσας 2026

    Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2026 1:01 ΜΜ

    Ευχαριστήριο της Πρωτοβουλίας για το Παιδί για τις δράσεις υποστήριξης την περίοδο των Χριστουγέννων

    Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2026 12:41 ΜΜ

    Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Αστέρια» της Χρυσάνθης Μπόλα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

    Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2026 12:19 ΜΜ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    ΡΟΗ
    • Κοπή Βασιλόπιτας ΚΔΑΠ-ΑμεΑ Δήμου Νάουσας 2026
    • Ευχαριστήριο της Πρωτοβουλίας για το Παιδί για τις δράσεις υποστήριξης την περίοδο των Χριστουγέννων
    • Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Αστέρια» της Χρυσάνθης Μπόλα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας
    • Τάσος Μπαρτζώκας: Κατασκευή Νέας Γέφυρας στην περιοχή του Νοσοκομείου Νάουσας
    • Ευλογιά αιγοπροβάτων: Πάνω από 472.000 θανατώσεις – Άλλα 16 νέα κρούσματα σε έξι περιοχές
    • Έναρξη λειτουργίας Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών και Εφήβων (Κ.Η.Φ.Π.Ε.) στο Γιαννακοχώρι
    • Δάνεια, χρέη και ιστορικό κακοπληρωτών με ένα κλικ – Μπήκε σε λειτουργία το Κεντρικό Μητρώο Πιστώσεων
    • Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ για τη διαχείριση ζωονόσων στη Θεσσαλία
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Σάββατο, 24 Ιανουαρίου
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΤΟΠΙΚΑ
      • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
      • ΒΕΡΟΙΑ
      • ΝΑΟΥΣΑ
      • ΗΜΑΘΙΑ
      • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΑΓΟΡΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
      • ΒΙΒΛΙΟ
      • ΜΟΥΣΙΚΗ
      • ΧΟΡΟΣ
      • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΘΕΑΤΡΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
      • ΓΕΥΣΗ
      • ΔΙΕΘΝΗ
      • ΕΠΙΣΤΗΜΗ/ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
      • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
      • ΤΑΞΙΔΙΑ
      • ΥΓΕΙΑ
      • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    Home»ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ»Απογειώνεται ο τουρισμός το 2024: Προσδοκίες για έσοδα ρεκόρ πάνω από 22 εκατ. ευρώ

    Απογειώνεται ο τουρισμός το 2024: Προσδοκίες για έσοδα ρεκόρ πάνω από 22 εκατ. ευρώ

    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024 9:59 ΠΜΑπό Ο Πολίτης
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Ιδιαίτερα θετικά είναι τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό το 2024 με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι αυτή την στιγμή έστω και αν είναι πολύ νωρίς για τα όποια συμπεράσματα.

    Οι προκρατήσεις δείχνουν ότι τα δείγματα είναι ιδιαίτερα θετικά. Μάλιστα οι τάσεις που διαμορφώνονται αυτή την στιγμή δείχνουν αύξηση της τάξεως του 5% έως και 10% για τους δημοφιλείς προορισμούς.

    Μάλιστα αναλυτές σημειώνουν  ότι εφόσον δεν υπάρξουν ιδιαίτερα δυσμενείς εξελίξεις, τότε τα έσοδα μπορεί εφέτος να υπερβούν όχι μόνο τα 21,5 έως 22 δις ευρώ – που είναι η πρόβλεψη του υπουργείου Οικονομικών – αλλά να πάμε ακόμη υψηλότερα.

    Νέες χώρες στο κάδρο των πελατών

    Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, το 2023 νέες χώρες μπήκαν στο κάδρο του ελληνικού τουρισμού, διευρύνοντας την περίμετρο των χωρών – πελατών της Ελλάδος και δημιουργώντας υψηλές προσδοκίες για τα επόμενα χρόνια.

    Ενώ μέχρι πρόσφατα ο μεγαλύτερος αριθμός επισκεπτών προέρχονταν από τις παραδοσιακές αγορές (ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία), σταθερά θετική πορεία παρουσίασαν και αγορές, όπως Ελβετία, Ολλανδία, Βέλγιο, Τουρκία, Ρουμανία, οι οποίες πριν από την πανδημία δεν θεωρούνταν ως κύριες –  παραδοσιακές.

    Παράλληλα, υπερπόντιοι προορισμοί –  αγορές, σύμφωνα πάντα με την ίδια έρευνα, όπως η Αυστραλία και η Κίνα, κλειστές το 2022 λόγω των περιορισμών της πανδημίας ανέκαμψαν με ταχείς ρυθμούς. Σε ό,τι αφορά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, παρατηρήθηκε αυξημένη επισκεψιμότητα και κατά τους μήνες εκτός αιχμής.

    Οι Γερμανοί ξεπέρασαν τους Άγγλους

    Στο μεταξύ με νικητή την Γερμανία έληξε η ιδιότυπη μάχη για την πρωτιά στον ελληνικό τουρισμό το 2023. Με βάση τα οριστικά στοιχεία της ΤτΕ για το 2023, οι Γερμανοί ήταν πρώτοι σε εισπράξεις, αλλά και σε αφίξεις, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τους Βρετανούς που μέχρι ένα σημείο διεκδίκησαν την πρώτη θέση με αξιώσεις.

    Έτσι λοιπόν με βάση τα στοιχεία για το 2023, που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος, πρώτη χώρα για την Ελλάδα από πλευράς εισπράξεων ήταν η Γερμανία και ακολούθησε η Βρετανία, ενώ ανάλογη ήταν η κατάταξη και με βάση τις αφίξεις.

    Πιο συγκεκριμένα οι εισπράξεις από την Γερμανία το 2023 ανήλθαν σε 3,56 δις ευρώ έναντι  3,26 δις ευρώ το 2022, σημειώνοντας αύξηση 9,5%. Τα αντίστοιχα στοιχεία για τους Βρετανούς είναι ελαφρά πιο συγκρατημένα. Συγκεκριμένα: οι εισπράξεις από την Μ. Βρετανία ανήλθαν σε 3,31 δις ευρώ το 2023, έναντι 3,13 δις ευρώ το 2022, σημειώνοντας αύξηση 5,8%.

    Ανάλογη είναι η εικόνα και αναφορικά με τις αφίξεις. Πιο συγκεκριμένα, οι αφίξεις τουριστών από την Γερμανία παρουσίασαν αύξηση επίσης 9,5% και διαμορφώθηκαν σε 4,76 εκατ. ταξιδιώτες, έναντι 4,35 εκατ. ταξιδιώτες το 2022.

    Η αύξηση των αφίξεων από την Μ. Βρετανία ήταν κατά πολύ μικρότερη. Συγκεκριμένα, ανήλθαν πέρυσι σε 4,59 εκατ. ταξιδιώτες έναντι 4,49 εκατ. το 2022, οριακά αύξηση 2,4%.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2022 πρώτη δύναμη από πλευράς αφίξεων ήταν η Βρετανία, εκτοπίζοντας μετά από πολλά χρόνια την ηγέτιδα δύναμη που παραδοσιακά ήταν και είναι η Γερμανία.

    ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2024
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
    Previous ArticleΠ. Μαρινάκης για αγρότες: Υπάρχουν περιθώρια για πιο έντονη πίεση εκτός συνόρων
    Next Article Μετατίθεται η αργία της Πρωτομαγιάς την Τρίτη 7 Μαΐου

    Σχετικές αναρτήσεις

    Δάνεια, χρέη και ιστορικό κακοπληρωτών με ένα κλικ – Μπήκε σε λειτουργία το Κεντρικό Μητρώο Πιστώσεων

    Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2026 11:45 ΠΜ

    ΕΕΕΔΕΕ: Αυστηρά μέτρα και όχι μαζικός εμβολιασμός για την ευλογιά

    Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2026 10:00 ΠΜ

    Παροχές σε είδος από επιχειρήσεις προς εργαζόμενους – Ποιες είναι αφορολόγητες και σε ποιο ύψος

    Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2026 9:51 ΠΜ




    ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

    ΜΕΤΟΧΟΙ: ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ – ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

    Α.Φ.Μ. 800378397 Δ.Ο.Υ. ΒΕΡΟΙΑΣ

    ΒΕΤΣΟΠΟΥΛΟΥ 72 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

    Τ.Κ. 59300

    ΤΗΛ-ΦΑΞ: 23330 24222

    e-mail: politis6@otenet.gr

    ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΕΜΗ: 119165226000

     Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διευθυντής  : Νικόλαος  Σουρλόπουλος

    Διαχειριστής ιστοσελίδας: Νικόλαος Σουρλόπουλο

     Διευθυντής Σύνταξης :   Αλέξανδρος Σουρλόπουλος

     Διαχειριστής και Δικαιούχος του ονόματος τομέα : ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

     

    Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

    politis6@otenet.gr
    Τηλέφωνο:23330 24222
    Φαξ:23330 24222

    Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334

    H ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

    Η ιστοσελίδα opolitis.gr είναι πιστοποιημένη στο ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου της ΓΓ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Μ.Η.Τ. 232380

    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    © 2026 opolitis.gr

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.