Close Menu
OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    ΝΕΑ

    Φωτιά σε αυτοκίνητο στο Νησέλι

    Τρίτη, 1 Ιουλίου 2025 3:19 ΜΜ

    Το Canteen Festival έρχεται για 1η χρονιά στην Αλεξάνδρεια!

    Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2025 5:27 ΜΜ

    Διενέργεια αεροψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών σε ορυζώνες και υγροτοπικά συστήματα του Αρδευτικού Κλειδίου αύριο Τρίτη, 1η Ιουλίου

    Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2025 4:00 ΜΜ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    ΡΟΗ
    • Φωτιά σε αυτοκίνητο στο Νησέλι
    • Το Canteen Festival έρχεται για 1η χρονιά στην Αλεξάνδρεια!
    • Διενέργεια αεροψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών σε ορυζώνες και υγροτοπικά συστήματα του Αρδευτικού Κλειδίου αύριο Τρίτη, 1η Ιουλίου
    • Αθ. Τσιάπλας: Και όμως, έτσι αλλάζουν οι κοινωνίες
    • Απ. Βλάχος: «Το τέλος του Πολιτικού Συστήματος της Μεταπολίτευσης»
    • Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Δασικές περιοχές της Ημαθίας λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς – Έκτακτα Μέτρα από 29/06/2025
    • Shattered Ground – Μουσικοχορευτική παράσταση στο Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών, 9–10 Ιουλίου 2025
    • Τελετή βράβευσης των νικητών του Φωτογραφικού διαγωνισμού της ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Τρίτη, 1 Ιουλίου
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΤΟΠΙΚΑ
      • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
      • ΒΕΡΟΙΑ
      • ΝΑΟΥΣΑ
      • ΗΜΑΘΙΑ
      • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΑΓΟΡΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
      • ΒΙΒΛΙΟ
      • ΜΟΥΣΙΚΗ
      • ΧΟΡΟΣ
      • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΘΕΑΤΡΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
      • ΓΕΥΣΗ
      • ΔΙΕΘΝΗ
      • ΕΠΙΣΤΗΜΗ/ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
      • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
      • ΤΑΞΙΔΙΑ
      • ΥΓΕΙΑ
      • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    Home»ΠΟΛΙΤΙΚΗ»Ο Μητσοτάκης βλέπει υπουργούς και βουλευτές ενόψει ανασχηματισμού, αλλά δεν ανοίγει τα χαρτιά του

    Ο Μητσοτάκης βλέπει υπουργούς και βουλευτές ενόψει ανασχηματισμού, αλλά δεν ανοίγει τα χαρτιά του

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2025 9:16 ΠΜΑπό Ο Πολίτης
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Με τον ανασχηματισμό υπό συζήτηση, αλλά όχι ακόμα σχηματοποιημένο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει ραντεβού και επαφές με υπουργούς και συνεργάτες του, επιχειρώντας να καταλήξει στις τελικές του αποφάσεις. Κάτι που αναμένεται να γίνει πιθανότατα ως την Παρασκευή, αν και κάποιοι δεν αποκλείουν οι ανακοινώσεις του νέου κυβερνητικού σχήματος να πάρουν και ελαφρά παράταση για το Σαββατοκύριακο, αν δεν βρεθεί η τελική φόρμουλα.

    Το δεδομένο, πάντως, είναι η μετακόμιση του Κωστή Χατζηδάκη σε θέση αντιπροέδρου στο Μέγαρο Μαξίμου, με συντονιστικό ρόλο για τα υπουργεία του οικονομικού κύκλου. Ο κ. Χατζηδάκης δεν θα είναι «διακοσμητικός» αντιπρόεδρος, θα έχει παρουσία και γραφείο στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ πλέον στο κυβερνητικό οργανόγραμμα προστίθεται ένα ακόμα πρόσωπο πριν την πόρτα του κ. Μητσοτάκη, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί και η ενδοκυβερνητική πολυφωνία σε ορισμένες περιπτώσεις.

    Η «μετακόμιση» Χατζηδάκη στο Μαξίμου είναι η αφορμή για μια σειρά από καραμπόλες, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναζητά ακόμα τον «τσάρο» της οικονομίας και δεν φαίνεται να έχει καταλήξει στην απόφαση του. Την ίδια ώρα, βεβαίως, εξελίσσεται μια «παρέλαση» υπουργών από το κυβερνητικό κέντρο τις δύο προηγούμενες μέρες, καθώς ο κ. Μητσοτάκης κάνει ραντεβού.

    Τετ-α-τετ

    Χθες το απόγευμα, στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, μαζί με τον Αντρέας Σλάιχερ, διευθυντή για την Εκπαίδευση και τις Δεξιότητες του ΟΟΣΑ και ιδρυτή του προγράμματος αξιολόγησης μαθητικών επιδόσεων PISA.

    Ο κ. Πιερρακάκης έμεινε για λίγα λεπτά μόνος του με τον κ. Μητσοτάκη και συζήτησαν τις εξελίξεις. Σύμφωνα με την ίδια γραμμή πληροφόρησης, συνεργάτες του πρωθυπουργού εισηγούνται την αξιοποίηση του υπουργού Παιδείας στη θέση του υπουργού Οικονομικών. Βεβαίως, υπάρχει και η λύση του νυν υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρου Σκυλακάκη, ο οποίος επίσης βρέθηκε στο Μαξίμου τη Δευτέρα και συναντήθηκε με τον κ. Μητσοτάκη.

    Χθες επέστρεψε από τις Βρυξέλλες ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον κ. Μητσοτάκη. Στο Μαξίμου βρέθηκε χθες και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος δεν αναμένεται να μετακινηθεί από τη θέση του. Χθες το μεσημέρι επίσης εθεάθη να μπαίνει στο Μαξίμου ο βουλευτής της ΝΔ, Νότης Μηταράκης, ο οποίος εκτιμάται ότι θα επανέλθει στην κυβέρνηση, ενώ τη Δευτέρα είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό και ο πρώην υπουργός Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος έχει ακουστεί για τα υπουργεία Μετανάστευσης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Αν, βεβαίως, ο Μάκης Βορίδης μετακινηθεί από το Μέγαρο Μαξίμου, τότε αυτός είναι το φαβορί για το Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

    Περιορισμός διαρροών

    Ένα ακόμα πρόσωπο που βρέθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν ο πρώην υπουργός Δημήτρης Καιρίδης, ο οποίος περιλαμβάνεται στον κύκλο των συζητήσεων για αξιοποίηση. Σε αυτόν εντάσσονται και ο Κώστας Σκρέκας και ο Θάνος Πλεύρης, ενώ μένει να φανεί αν μπορούν να προκύψουν και άλλες καραμπόλες π.χ. αν ο κ. Πιερρακάκης εν τέλει μετακινηθεί από το υπουργείο Παιδείας. Το ενδιαφέρον, πάντως, είναι το γεγονός ότι και στα ραντεβού που κάνει ο κ. Μητσοτάκης δεν ανοίγει τα χαρτιά τους στους συνομιλητές του, θέλοντας προφανώς να περιορίσει τις διαρροές.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης αναμένεται να παραμείνει στη θέση του. Εφόσον ο κ. Μητσοτάκης καταλήξει στο οριστικό σχήμα με τους υπουργούς, τότε θα προχωρήσει στον σχεδιασμό για τους υφυπουργούς, όπου αναμένονται σαρωτικές αλλαγές, ενδεχομένως και περιορισμός θέσεων.

    ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
    Previous ArticleΕορτολόγιο 12 Μαρτίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
    Next Article Το αεροδρόμιο «Μακεδονία» πρωταγωνιστεί μεταξύ των κορυφαίων ευρωπαϊκών αεροδρομίων

    Σχετικές αναρτήσεις

    Έδωσαν συγχαρητήρια στον Απόστολο Βεσυρόπουλο για τα 154 “ναι” στη Βουλή»

    Τρίτη, 24 Ιουνίου 2025 10:11 ΠΜ

    Χρυσοχοΐδης: Οι παραβατικοί Ρομά πρέπει να αλλάξουν επάγγελμα – Το ελληνικό FBI είναι μέσα στους καταυλισμούς

    Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2025 10:12 ΠΜ

    Δύο νέα έργα υποδομών για τη Νάουσα: Σύνδεση με Εγνατία Οδό και κατασκευή γέφυρας στο Νοσοκομείο

    Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2025 10:07 ΠΜ



    ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ – ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

    Α.Φ.Μ. 800378397 Δ.Ο.Υ. ΒΕΡΟΙΑΣ

    ΒΕΤΣΟΠΟΥΛΟΥ 72 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

    Τ.Κ. 59300

    ΤΗΛ-ΦΑΞ: 23330 24222

    e-mail: politis6@otenet.gr

    ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΕΜΗ: 119165226000

     Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διευθυντής  : Νικόλαος  Σουρλόπουλος

    Διαχειριστής ιστοσελίδας: Νικόλαος Σουρλόπουλο

     Διευθυντής Σύνταξης :   Αλέξανδρος Σουρλόπουλος

     Διαχειριστής και Δικαιούχος του ονόματος τομέα : ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

     

    Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

    politis6@otenet.gr
    Τηλέφωνο:23330 24222
    Φαξ:23330 24222

    Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334

    H ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

    Η ιστοσελίδα opolitis.gr είναι πιστοποιημένη στο ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου της ΓΓ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Μ.Η.Τ. 232380

    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    © 2025 opolitis.gr

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.