Close Menu
OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    ΝΕΑ

    Βουλή: Νέο επεισόδιο Κωνσταντοπούλου – Γεωργιάδη, το αίτημα του στον Κακλαμάνη

    Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2026 2:12 ΜΜ

    Πότε θα εμφανιστεί η πληρωμή των συντάξεων στους λογαριασμούς των δικαιούχων

    Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2026 2:08 ΜΜ

    Εγκαίνια του αθλητικού καταστήματος SPOTEAM στην Αλεξάνδρεια

    Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2026 11:26 ΠΜ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    ΡΟΗ
    • Βουλή: Νέο επεισόδιο Κωνσταντοπούλου – Γεωργιάδη, το αίτημα του στον Κακλαμάνη
    • Πότε θα εμφανιστεί η πληρωμή των συντάξεων στους λογαριασμούς των δικαιούχων
    • Εγκαίνια του αθλητικού καταστήματος SPOTEAM στην Αλεξάνδρεια
    • Μυστήριο στη Βέροια με 24χρονη που βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένη σε πιλοτή πολυκατοικίας, έρευνες της ΕΛΑΣ
    • Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν ακυρώθηκε η επίσκεψη στην Αυστραλία, αναβλήθηκε» – Τα μηνύματα στην Ομογένεια
    • Ορκωμοσία δύο νέων Δημοτικών Αστυνόμων στον Δήμο Βέροιας
    • Ημερίδα ενημέρωσης για τους επαγγελματίες της εστίασης από την Αντιπεριφέρεια Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
    • Πετρέλαιο: Η συμφωνία για εξαγωγές μέσω Τουρκίας οδηγεί τις τιμές προς τα κάτω
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Τετάρτη, 18 Μαρτίου
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΤΟΠΙΚΑ
      • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
      • ΒΕΡΟΙΑ
      • ΝΑΟΥΣΑ
      • ΗΜΑΘΙΑ
      • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΑΓΟΡΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
      • ΒΙΒΛΙΟ
      • ΜΟΥΣΙΚΗ
      • ΧΟΡΟΣ
      • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΘΕΑΤΡΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
      • ΓΕΥΣΗ
      • ΔΙΕΘΝΗ
      • ΕΠΙΣΤΗΜΗ/ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
      • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
      • ΤΑΞΙΔΙΑ
      • ΥΓΕΙΑ
      • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    Home»ΕΛΛΑΔΑ»Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν ακυρώθηκε η επίσκεψη στην Αυστραλία, αναβλήθηκε» – Τα μηνύματα στην Ομογένεια

    Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν ακυρώθηκε η επίσκεψη στην Αυστραλία, αναβλήθηκε» – Τα μηνύματα στην Ομογένεια

    ΕΛΛΑΔΑ Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2026 11:18 ΠΜΑπό Ο Πολίτης
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
    Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης σε ομογενειακό μέσο της Αυστραλίας, ο πρωθυπουργός αναγγέλλει οριστική συμφωνία για την αποφυγή διπλής φορολογίας και νέες διευκολύνσεις για την απόκτηση ιθαγένειας και την επιστολική ψήφο

    H πολυαναμενόμενη επίσκεψή του στην Αυστραλία θα πραγματοποιηθεί κανονικά, δεσμεύτηκε ο έλληνας πρωθυπουργός, επιμένοντας ότι «δεν ακυρώθηκε, αλλά αναβλήθηκε», επικαλούμενος την κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή και επείγουσες κυβερνητικές ευθύνες στην Αθήνα.

    Σε αποκλειστική συνέντευξη στο ομογενειακό μέσο Neos Kosmos, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε απευθείας στην ελληνοαυστραλιανή κοινότητα, αναλύοντας μια ευρεία ατζέντα που περιλαμβάνει τη γεωπολιτική, τα δικαιώματα ψήφου, την ιθαγένεια και τις διμερείς σχέσεις. «Η απόφαση να αναβάλω αυτή την επίσκεψη δεν ήταν καθόλου εύκολη», δήλωσε. «Τη σχεδιάζαμε για πολλούς μήνες. Τόσο εγώ όσο και η σύζυγός μου την περιμέναμε με μεγάλη ανυπομονησία».

    Η Μέση Ανατολή και η στρατηγική σημασία της Κύπρου

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η επιδεινούμενη κατάσταση στη Μέση Ανατολή κατέστησε αδύνατη την απουσία του από την Ελλάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επεσήμανε μάλιστα ότι η Ελλάδα κινήθηκε ταχύτατα για να στηρίξει την Κύπρο, αναπτύσσοντας ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις, μια κίνηση που χαρακτήρισε «μεγάλης στρατηγικής σημασίας» για τον παγκόσμιο Ελληνισμό και την ευρωπαϊκή ασφάλεια.

    Παράλληλα, προειδοποίησε για τις οικονομικές συνέπειες της σύγκρουσης, ιδιαίτερα την άνοδο των τιμών στα καύσιμα και την ενέργεια, οι οποίες γίνονται αισθητές σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας.

    «Ζωντανό κομμάτι του παγκόσμιου Ελληνισμού»

    Παρά την αναβολή, ο κ. Μητσοτάκης έστειλε σαφές μήνυμα: η επίσκεψη θα γίνει. «Για μένα, η Αυστραλία δεν είναι απλώς μια χώρα όπου ζουν Έλληνες. Είναι ένα ζωντανό κομμάτι του παγκόσμιου Ελληνισμού», ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι το ταξίδι θα επαναπρογραμματιστεί, σε συντονισμό με την ομογένεια και την αυστραλιανή κυβέρνηση.

    Όσον αφορά την ασφάλεια των ταξιδιών προς την Ελλάδα, ο Πρωθυπουργός ήταν καθησυχαστικός: «Η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα. Δεν είναι τουρίστες για εμάς, είναι Έλληνες που επιστρέφουν στην πατρίδα τους».

    Επιστολική ψήφος και ιθαγένεια

    Κεντρικό θέμα της συνέντευξης ήταν η καθιέρωση της επιστολικής ψήφου, την οποία χαρακτήρισε ως «άλμα πολιτικής ισότητας». Αν και παραδέχθηκε ότι η συμμετοχή στις πρόσφατες ευρωεκλογές ήταν χαμηλότερη του αναμενομένου, εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις εθνικές εκλογές.

    Σχετικά με την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, από μέλη δεύτερης και τρίτης γενιάς, ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε τα περί πολιτικών κινήτρων, χαρακτηρίζοντάς την απαραίτητο βήμα για τη σύσφιξη των δεσμών. Αναγνώρισε, ωστόσο, τις γραφειοκρατικές καθυστερήσεις στα προξενεία, ανακοινώνοντας την πρόσληψη 150 νέων υπαλλήλων και την επέκταση της ψηφιοποίησης.

    «Τέλος» στη διπλή φορολογία

    Σε μια εξέλιξη μείζονος σημασίας, ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι η συμφωνία για την αποφυγή διπλής φορολογίας μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας είναι ουσιαστικά έτοιμη.

    «Έχουμε πρακτικά καταλήξει σε συμφωνία. Είναι ένα χρόνιο αίτημα της Ομογένειας, ιδιαίτερα των συνταξιούχων και των επενδυτών και θα ανακοινωθεί μόλις οριστικοποιηθούν κάποιες μικρές λεπτομέρειες που αφορούν στη ναυτιλία».

    Η Ελλάδα του 2026: Από το «μαύρο πρόβατο» στις επενδύσεις

    Κλείνοντας, ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε τις σχέσεις των δύο χωρών ως «εξαιρετικές», βασισμένες σε κοινές δημοκρατικές αξίες. «Η Ελλάδα του 2026 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα των χρόνων της κρίσης, όταν ήμασταν το ”μαύρο πρόβατο” της Ευρώπης», δήλωσε, επισημαίνοντας τις επενδυτικές ευκαιρίες στην ενέργεια, τις υποδομές και τα ακίνητα.

    Αν και δεν έχει οριστεί ακριβής ημερομηνία, ο πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί ότι το ταξίδι θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι, αναλόγως των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.

    ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
    Previous ArticleΟρκωμοσία δύο νέων Δημοτικών Αστυνόμων στον Δήμο Βέροιας
    Next Article Μυστήριο στη Βέροια με 24χρονη που βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένη σε πιλοτή πολυκατοικίας, έρευνες της ΕΛΑΣ

    Σχετικές αναρτήσεις

    Βουλή: Νέο επεισόδιο Κωνσταντοπούλου – Γεωργιάδη, το αίτημα του στον Κακλαμάνη

    Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2026 2:12 ΜΜ

    Συνολικά 160 Ελληνες ναυτικοί βρίσκονται στη Μέση Ανατολή

    Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2026 10:02 ΠΜ

    Φορολογικές δηλώσεις: Πώς να αποφύγετε τα λάθη, οδηγός της ΑΑΔΕ

    Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2026 10:00 ΠΜ




    ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

    ΜΕΤΟΧΟΙ: ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ – ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

    Α.Φ.Μ. 800378397 Δ.Ο.Υ. ΒΕΡΟΙΑΣ

    ΒΕΤΣΟΠΟΥΛΟΥ 72 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

    Τ.Κ. 59300

    ΤΗΛ-ΦΑΞ: 23330 24222

    e-mail: politis6@otenet.gr

    ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΕΜΗ: 119165226000

     Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διευθυντής  : Νικόλαος  Σουρλόπουλος

    Διαχειριστής ιστοσελίδας: Νικόλαος Σουρλόπουλο

     Διευθυντής Σύνταξης :   Αλέξανδρος Σουρλόπουλος

     Διαχειριστής και Δικαιούχος του ονόματος τομέα : ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

     

    Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

    politis6@otenet.gr
    Τηλέφωνο:23330 24222
    Φαξ:23330 24222

    Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334

    H ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

    Η ιστοσελίδα opolitis.gr είναι πιστοποιημένη στο ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου της ΓΓ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Μ.Η.Τ. 232380

    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    © 2026 opolitis.gr

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.