Close Menu
OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    ΝΕΑ

    Ο χαμένος αστρικός κατάλογος του Ιππαρχου επανέρχεται στο φως

    Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2026 11:48 ΠΜ

    Η οικονομία στη μέγγενη του πολέμου

    Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2026 11:46 ΠΜ

    Πετρέλαιο: Η δυσοίωνη πρόβλεψη των 180 δολαρίων – Η κίνηση των ΗΠΑ, το «χαρτί» του Ιράν

    Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2026 9:55 ΠΜ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    ΡΟΗ
    • Ο χαμένος αστρικός κατάλογος του Ιππαρχου επανέρχεται στο φως
    • Η οικονομία στη μέγγενη του πολέμου
    • Πετρέλαιο: Η δυσοίωνη πρόβλεψη των 180 δολαρίων – Η κίνηση των ΗΠΑ, το «χαρτί» του Ιράν
    • Η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής: Πού κινούνται οι τιμές των καυσίμων
    • Αναταράξεων συνέχεια στο ΠΑΣΟΚ: Προσπάθειες να πέσουν οι τόνοι μετά τη διαγραφή Κωνσταντινόπουλου, μια εβδομάδα πριν το Συνέδριο
    • Μητσοτάκης: Η αμυντική διάταξη της Ελλάδας δεν είναι υπό διαπραγμάτευση – Έτοιμη η κυβέρνηση για μέτρα στήριξης στην ενέργεια
    • 41 Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας στηρίζουν στον αγώνα των γιατρών του ΕΣΥ
    • Τι δείχνουν οι κάμερες για την 24χρονη στη Βέροια – Τα «σκοτεινά» σημεία, οι μαρτυρίες-κλειδιά
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Παρασκευή, 20 Μαρτίου
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΤΟΠΙΚΑ
      • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
      • ΒΕΡΟΙΑ
      • ΝΑΟΥΣΑ
      • ΗΜΑΘΙΑ
      • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΑΓΟΡΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
      • ΒΙΒΛΙΟ
      • ΜΟΥΣΙΚΗ
      • ΧΟΡΟΣ
      • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΘΕΑΤΡΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
      • ΓΕΥΣΗ
      • ΔΙΕΘΝΗ
      • ΕΠΙΣΤΗΜΗ/ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
      • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
      • ΤΑΞΙΔΙΑ
      • ΥΓΕΙΑ
      • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    Home»ΕΛΛΑΔΑ»Αναταράξεων συνέχεια στο ΠΑΣΟΚ: Προσπάθειες να πέσουν οι τόνοι μετά τη διαγραφή Κωνσταντινόπουλου, μια εβδομάδα πριν το Συνέδριο

    Αναταράξεων συνέχεια στο ΠΑΣΟΚ: Προσπάθειες να πέσουν οι τόνοι μετά τη διαγραφή Κωνσταντινόπουλου, μια εβδομάδα πριν το Συνέδριο

    ΕΛΛΑΔΑ Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2026 9:49 ΠΜΑπό Ο Πολίτης
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
    Κερδίζει έδαφος η πρόταση του Χάρη Δούκα για να αποκλειστεί η μετεκλογική συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία – Οι εσωκομματικές αντιπαραθέσεις εντείνονται καθώς πλησιάζει το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
    Στο πεδίο των προσυνεδριακών αναταράξεων και στον απόηχο της διαγραφής του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου από το Νίκο Ανδρουλάκη κινείται το ΠΑΣΟΚ, ενώ κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος η πρόταση του Χάρη Δούκα να υπάρξει στο Συνέδριο απόφαση με το «όχι» στη μετεκλογική συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία.

    Ηγεσία και κορυφαία στελέχη ανταλλάσσουν σχεδόν σε καθημερινή βάση μηνύματα περιγράφοντας και τα «επίδικα» του τριήμερου Συνεδρίου, που θα ξεκινήσει σε μία εβδομάδα από τώρα, την Παρασκευή 27 Μαρτίου.

    Οι κρίσιμες αντιπαραθέσεις αναμένονται ωστόσο το Σάββατο 28 Μαρτίου, την ημέρα που θα μιλήσουν όλα τα κορυφαία στελέχη και οι Σύνεδροι που θα ζητήσουν να τοποθετηθούν με σειρά προτεραιότητας.

    Χάρης Δούκας, Παύλος Γερουλάνος, Άννα Διαμαντοπούλου, Μιχάλης Κατρίνης, Μανώλης Χριστοδουλάκης, βουλευτές, στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής όλων των τάσεων θα καταθέσουν τις προτάσεις τους για την επόμενη μέρα, που θα είναι εκ των πραγμάτων προεκλογική και θα αφορά στην αντιμετώπιση της «ακούνητης βελόνας».

    Η ανησυχία είναι διάχυτη και παρά την προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, η διαγραφή του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και η απόφασή του να παραδώσει την έδρα στο ΠΑΣΟΚ επιδρά καταλυτικά στο προσυνεδριακό κλίμα.

    «Δεν φοβάμαι τη διαγραφή, θα λέω τις απόψεις μου για να ξεκολλήσει η βελόνα», δηλώνει ο Χάρης Δούκας που μαζί με άλλα κορυφαία στελέχη συγκρότησαν μέτωπο κατά της κίνησης Ανδρουλάκη να διαγράψει τον Αρκά πολιτικό και αντιπρόεδρο της βουλής.

    «Δεν μετάνιωσα που μίλησα για τη βελόνα», τονίζει ο Παύλος Γερουλάνος ο οποίος αμέσως μετά από την ομιλία Κωνσταντινόπουλου στη Bουλή πήρε το λόγο και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Η απόφασή του, να παραδώσει την έδρα του, είναι μία σπάνια κίνηση πολιτικής ευθύνης, σε μία χώρα που νομίζουμε ότι παντρευόμαστε την καρέκλα, είναι μάθημα προς όλους μας. Θέλω να ελπίζω ότι δεν είναι το οριστικό αντίο του Οδυσσέα στο κοινοβούλιο».

    Νωρίτερα αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, εκ των οποίων κάποιοι όρθιοι, χειροκρότησαν στο τέλος της ομιλίας του τον Κωνσταντινόπουλο, παρότι είχε εξαπολύσει πυρά εναντίον της ηγεσίας του κόμματος.

    Ο Δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας την ίδια ώρα στο OPEN επανέλαβε ότι είναι κατά της διαγραφής του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου αλλά και ότι «δεν υπάρχει πρόεδρος υπό ομηρεία».

    Εξήγησε ότι ο ίδιος θα λάβει πρωτοβουλίες για την ανάδειξη της πρότασής του ώστε να γίνει απόφαση Συνεδρίου, συμπλήρωσε ότι στηρίζει απολύτως το αφήγημα Ανδρουλάκη για νίκη στις εκλογές έστω και με μία ψήφο διαφορά από τη ΝΔ και πρόβλεψε ότι «θα ξεκολλήσουμε όλοι μαζί τη βελόνα, με αφετηρία επανεκκίνησης το Συνέδριο».

    Εάν ωστόσο το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πρώτο κόμμα στις εθνικές εκλογές αλλά και δεν υπάρχει αυτοδυναμία;

    Κλείσιμο

    Ο Χάρης Δούκας το ξεκαθαρίζει: Πρέπει ως ΠΑΣΟΚ να μείνουμε στην αντιπολίτευση». Και συνεχίζει λέγοντας ότι «Θα είναι καταστροφική για τη χώρα και το κόμμα μια συγκυβέρνηση με τη ΝΔ». Ο κ. Δούκας εισηγείται επίσης προγραμματικό διάλογο από τώρα με τις προοδευτικές δυνάμεις με δική μας πρωτοβουλία. Στρέφεται προς την Αριστερά; «ΠΑΣΟΚ είμαι, τι θα είμαι με τη δεξιά;», απάντησε σε σχετικό ερώτημα.

    O Μανώλης Χριστοδουλάκης κινείται προς το Συνέδριο αναρτώντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα τις θέσεις της πλατφόρμας του «Αλλαγή+». Συμφωνεί με το μετεκλογικό «όχι» στη συνεργασία με τη ΝΔ και με το ότι η θέση του ΠΑΣΟΚ θα είναι στην αντιπολίτευση αν έρθει δεύτερο. Κινείται με το δικό του βηματισμό και επιχειρεί να ενισχύσει το δικό του πανελλαδικό δίκτυο, ειδικά μετά από τις αποστάσεις που επέλεξε να κρατήσει από την πλευρά Δούκα.

    Τα επιτελεία Δούκα και Γερουλάνου πάντως κάθε άλλο παρά είναι μακριά από τη συγκρότηση συμμαχίας στο Συνέδριο.

    «Διαρκείς» συζητήσεις κάνει και ο Μιχάλης Κατρίνης ο οποίος ως Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας χθες, μετά από την κατάρριψη δύο ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων από συστοιχία ελληνικών Patriot, που βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία έστρεψε τα πυρά στον αρμόδιο υπουργό και στην κυβέρνηση, χρεώνοντας κινήσεις εμπλοκής στον πόλεμο.

    «Η πραγματικότητα είναι μια: μαζί με τους δύο ιρανικούς πυραύλους καταρρίφθηκε και το αφήγημα της κυβέρνησης περί μη εμπλοκής (άμεσης ή έμμεσης) της Ελλάδας στον πόλεμο, θέση που εξαρχής υποστήριξε το ΠΑΣΟΚ».
    ΠΑΣΟΚ
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
    Previous ArticleΜητσοτάκης: Η αμυντική διάταξη της Ελλάδας δεν είναι υπό διαπραγμάτευση – Έτοιμη η κυβέρνηση για μέτρα στήριξης στην ενέργεια
    Next Article Η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής: Πού κινούνται οι τιμές των καυσίμων

    Σχετικές αναρτήσεις

    Η οικονομία στη μέγγενη του πολέμου

    Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2026 11:46 ΠΜ

    Η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής: Πού κινούνται οι τιμές των καυσίμων

    Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2026 9:52 ΠΜ

    Μητσοτάκης: Η αμυντική διάταξη της Ελλάδας δεν είναι υπό διαπραγμάτευση – Έτοιμη η κυβέρνηση για μέτρα στήριξης στην ενέργεια

    Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2026 9:47 ΠΜ




    ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

    ΜΕΤΟΧΟΙ: ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ – ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

    Α.Φ.Μ. 800378397 Δ.Ο.Υ. ΒΕΡΟΙΑΣ

    ΒΕΤΣΟΠΟΥΛΟΥ 72 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

    Τ.Κ. 59300

    ΤΗΛ-ΦΑΞ: 23330 24222

    e-mail: politis6@otenet.gr

    ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΕΜΗ: 119165226000

     Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διευθυντής  : Νικόλαος  Σουρλόπουλος

    Διαχειριστής ιστοσελίδας: Νικόλαος Σουρλόπουλο

     Διευθυντής Σύνταξης :   Αλέξανδρος Σουρλόπουλος

     Διαχειριστής και Δικαιούχος του ονόματος τομέα : ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

     

    Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

    politis6@otenet.gr
    Τηλέφωνο:23330 24222
    Φαξ:23330 24222

    Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334

    H ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

    Η ιστοσελίδα opolitis.gr είναι πιστοποιημένη στο ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου της ΓΓ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Μ.Η.Τ. 232380

    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    © 2026 opolitis.gr

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.