Close Menu
OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    ΝΕΑ

    ​«Επιστροφή γεμάτη εικόνες, ιστορία και τις καλύτερες αναμνήσεις!>>

    Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2026 11:01 ΠΜ

    Στην Ημαθία και στην Πέλλα, το πρόβλημα των παραμορφωμένων ροδακίνων αποτελεί το μείζον θέμα

    Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2026 10:36 ΠΜ

    Σε εξέλιξη η αποκατάσταση του ιστορικού αρότρου

    Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2026 10:25 ΠΜ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    ΡΟΗ
    • ​«Επιστροφή γεμάτη εικόνες, ιστορία και τις καλύτερες αναμνήσεις!>>
    • Στην Ημαθία και στην Πέλλα, το πρόβλημα των παραμορφωμένων ροδακίνων αποτελεί το μείζον θέμα
    • Σε εξέλιξη η αποκατάσταση του ιστορικού αρότρου
    • Λάζαρος Τσαβδαρίδης στη Βουλή:<<Στοχευμένα μέτρα, αυστηροί έλεγχοι και ουσιαστική στήριξη των πολιτών απέναντι στις διεθνείς ανατιμήσεις>>
    • Η Λίνα Τουπεκτσή στη ΔΕΘ δίπλα στις επιχειρήσεις της Ημαθίας
    • Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου η συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού οργάνου (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλεξάνδρειας
    • Εορτολόγιο:Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 16 Σεπτεμβρίου
    • Ο καιρός σε Μακδονία και Θράκη
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΤΟΠΙΚΑ
      • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
      • ΒΕΡΟΙΑ
      • ΝΑΟΥΣΑ
      • ΗΜΑΘΙΑ
      • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΑΓΟΡΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
      • ΒΙΒΛΙΟ
      • ΜΟΥΣΙΚΗ
      • ΧΟΡΟΣ
      • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΘΕΑΤΡΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
      • ΓΕΥΣΗ
      • ΔΙΕΘΝΗ
      • ΕΠΙΣΤΗΜΗ/ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
      • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
      • ΤΑΞΙΔΙΑ
      • ΥΓΕΙΑ
      • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    Home»ΤΟΠΙΚΑ»ΝΑΟΥΣΑ»Πολιτισμική Επίσκεψη Στρατιωτικών της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Ηπείρου και Μακεδονίας (NRDC–GR) στο κτίριο της Σχολής Αριστοτέλους στη Νάουσα

    Πολιτισμική Επίσκεψη Στρατιωτικών της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Ηπείρου και Μακεδονίας (NRDC–GR) στο κτίριο της Σχολής Αριστοτέλους στη Νάουσα

    ΝΑΟΥΣΑ Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2026 2:49 ΜΜΑπό Ο Πολίτης
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Μια ιδιαίτερα σημαντική πολιτισμική επίσκεψη υψηλόβαθμων στελεχών της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Ηπείρου και Μακεδονίας (ΑΣΔΗΜ) (NATO Rapid Deployable Corps – Greece, NRDC–GR), πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 20 Μαρτίου 2026 στο κτίριο της Σχολής Αριστοτέλους στη Νάουσα, στο πλαίσιο της αγαστής και διαρκώς ενισχυόμενης συνεργασίας του Δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

    Η επίσκεψη επικεντρώθηκε στον εμβληματικό χώρο της Σχολής Αριστοτέλους, αναδεικνύοντας τη σημασία του ως σημείου ιστορικής και πολιτιστικής αναφοράς, άρρηκτα συνδεδεμένου με τη διδασκαλία του Αριστοτέλη προς τον νεαρό Μέγα Αλέξανδρο και τη διαχρονική αξία της περιοχής της Μίεζας.

    Τον συντονισμό της επίσκεψης είχε ο Ναουσαίος στρατιωτικός κ. Γιώργος Λιάμπας, Βοηθός Επιτελάρχη και Ταξίαρχος, σε συνεργασία με τον Δήμο Νάουσας και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού. Στην αποστολή συμμετείχε ο Επιτελάρχης της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Ηπείρου και Μακεδονίας, Υποστράτηγος κ. Βασίλειος Κιούσης, συνοδευόμενος από Ισπανό, Ιταλό και Έλληνα Ταξίαρχο, καθώς και αντιπροσωπεία στελεχών του Πολυεθνικού Στρατηγείου του NRDC–GR, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

    Από πλευράς του Δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Νίκος Κουτσογιάννης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Ταμάρα Λογγινίδου και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Σταύρος Βαλσαμίδης.

    Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Νίκος Κουτσογιάννης αναφέρθηκε στη μοναδική ιστορική σημασία της περιοχής, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη Σχολή Αριστοτέλους ως τόπο παιδείας και φιλοσοφίας παγκόσμιας εμβέλειας. Παράλληλα, παρουσίασε τις πρωτοβουλίες του Δήμου για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του Γυμνασίου της Μίεζας, καθώς και τη σύγχρονη τουριστική στρατηγική, με την καμπάνια «Sorry no Beaches», που αναδεικνύει την αυθεντική ταυτότητα της Νάουσας. Επιπλέον, έγινε αναφορά στην παρουσία του ΕΚΕΤΑ στην περιοχή, ως στοιχείο ενίσχυσης της καινοτομίας και της εξωστρέφειας.

    Μετά την ολοκλήρωση των χαιρετισμών πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, σε ιδιαίτερα θετικό και συνεργατικό κλίμα.

    Στη συνέχεια, η αποστολή πραγματοποίησε επισκέψεις σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της ευρύτερης περιοχής, όπως οι Μακεδονικοί Τάφοι των Λευκαδίων, οι ανασκαφές στο Γυμνάσιο της Μίεζας και το Αρχαίο Θέατρο της Μίεζας, ενώ η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στο οινοποιείο «Κυρ-Γιάννη» στο Γιαννακοχώρι.

    Η συγκεκριμένη δράση επιβεβαιώνει τη σημασία της σύνδεσης της ιστορικής κληρονομιάς με τη σύγχρονη εξωστρέφεια και αναδεικνύει τη Νάουσα ως τόπο με ισχυρό πολιτιστικό αποτύπωμα και διεθνή προοπτική.

    ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
    Previous ArticleTάσος Μπαρτζώκας: Σημαντική αναβάθμιση σχολείων στην Ημαθία – Έρχεται η Β’ φάση του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου»
    Next Article Τί απαντά ο νέος Αντιδήμαρχος Νίκος Γιαννάκης για τα αδέσποτα

    Σχετικές αναρτήσεις

    Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της έκθεσης Κεραμικής στη Νάουσα

    Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2026 11:23 ΠΜ

    Με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης Ντεκουπάζ- Mixed Media στη Νάουσα

    Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2026 10:32 ΠΜ

    Πραγματοποίηση Ψεκασμού Ακμαιοκτονίας Κουνουπιών Υπέρμικρου Όγκου (ULV)

    Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2026 11:42 ΠΜ



    ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

    ΜΕΤΟΧΟΙ: ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ – ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

    Α.Φ.Μ. 800378397 Δ.Ο.Υ. ΒΕΡΟΙΑΣ

    ΒΕΤΣΟΠΟΥΛΟΥ 72 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

    Τ.Κ. 59300

    ΤΗΛ-ΦΑΞ: 23330 24222

    e-mail: politis6@otenet.gr

    ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΕΜΗ: 119165226000

     Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διευθυντής  : Νικόλαος  Σουρλόπουλος

    Διαχειριστής ιστοσελίδας: Νικόλαος Σουρλόπουλο

     Διευθυντής Σύνταξης :   Αλέξανδρος Σουρλόπουλος

     Διαχειριστής και Δικαιούχος του ονόματος τομέα : ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

     

    Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

    politis6@otenet.gr
    Τηλέφωνο:23330 24222
    Φαξ:23330 24222

    Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334

    H ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

    Η ιστοσελίδα opolitis.gr είναι πιστοποιημένη στο ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου της ΓΓ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Μ.Η.Τ. 232380

    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    © 2026 opolitis.gr

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.