Οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων για τον κοινωνικό τουρισμό υποβάλλονται προς τη Δ.ΥΠ.Α. Η διαδικασία, τα Bonus και τα φάουλ
Σε εφαρμογή ο κοινωνικός τουρισμός καθώς αύριο, Τρίτη 21 Απριλίου, ανοίγει η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα και ξεκινούν οι αιτήσεις για το φετινό πρόγραμμα. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως το Σάββατο 25 Απριλίου, και οι αιτήσεις θα γίνονται ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των δικαιούχων.

Μόνο ηλεκτρονικά
Οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων για τον κοινωνικό τουρισμό υποβάλλονται προς τη Δ.ΥΠ.Α. αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο.
Ο κοινωνικός τουρισμός
Το πρόγραμμα αφορά περίπου 300.000 δικαιούχους. Στόχος είναι η ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών έως τις 30 Απριλίου, ώστε οι επιταγές να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την 1η Μαΐου.
Φέτος το πρόγραμμα επεκτείνεται κατά ένα μήνα και διαρκεί πλέον 13 αντί 12 μήνες, καθώς η καταληκτική του ημερομηνία είναι η 30η Ιουνίου του 2027 (αντί Μάιο 2027).
Μηδενικό κόστος για 11 προορισμούς
Το κόστος των διακοπών είναι μηδενικό για 11 προορισμούς στους οποίους η διάρκεια διαμονής είναι 10 και 12 μέρες, ενώ για τους υπόλοιπους προορισμούς (νησιωτικούς και ηπειρωτικούς) η συμμετοχή των δικαιούχων φτάνει κατ΄ ανώτατο όριο στα 12 ευρώ ανά άτομο για κατάλυμα με πρωινό και ως 7 ευρώ ανά άτομο σε κατάλυμα χωρίς πρωινό.
Δωρεάν διαμονή έως 10 διανυκτερεύσεις εξασφαλίζουν όσοι επιλέξουν διακοπές σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και Σάμο και έως 12 ημέρες για περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, όπως η Βόρεια Εύβοια, ο Έβρος και η Θεσσαλία (εκτός Σποράδων).
Η ιδιαιτερότητα για τους πολύτεκνους
Σημαντική καινοτομία αποτελεί η ένταξη των πολύτεκνων οικογενειών στους δικαιούχους του προγράμματος σε ετήσια βάση, χωρίς τον κίνδυνο αποκλεισμού σε περίπτωση μη χρήσης των επιταγών.
Κοινωνικός τουρισμός και για ανάδοχες μητέρες
Επίσης προβλέπεται η πλήρης ένταξη των ανάδοχων μητέρων στο πρόγραμμα και η εξίσωσή τους με τις υπόλοιπες κατηγορίες μητέρων (φυσικές, θετές, μητέρες μέσω παρένθετης κύησης).
Ποιοι κινδυνεύουν με αποκλεισμό από το πρόγραμμα
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη σωστή χρήση των επιταγών, καθώς όσοι δεν αξιοποιούν το δικαίωμά τους ενδέχεται να αποκλείονται από το πρόγραμμα για την επόμενη χρονιά. Ωστόσο, η ρύθμιση αυτή δεν ισχύει για άτομα με αναπηρία και πολύτεκνες οικογένειες.

