Close Menu
OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    ΝΕΑ

    Απολογούνται σήμερα οι δύο 42χρονοι για τον εμπρησμό στη Marfin, οι φωτογραφίες που οδήγησαν στην ταυτοποίηση

    Τρίτη, 14 Ιουλίου 2026 11:36 ΠΜ

    Από σήμερα οι μειώσεις στις τιμές προμήθειας βενζίνης και ντίζελ

    Τρίτη, 14 Ιουλίου 2026 11:15 ΠΜ

    Συντάξεις:Πότε καταβάλλονται από τον e-ΕΦΚΑ-Το χρονοδιάγραμμα για Αύγουστο και Σεπτέμβριο

    Τρίτη, 14 Ιουλίου 2026 10:55 ΠΜ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    ΡΟΗ
    • Απολογούνται σήμερα οι δύο 42χρονοι για τον εμπρησμό στη Marfin, οι φωτογραφίες που οδήγησαν στην ταυτοποίηση
    • Από σήμερα οι μειώσεις στις τιμές προμήθειας βενζίνης και ντίζελ
    • Συντάξεις:Πότε καταβάλλονται από τον e-ΕΦΚΑ-Το χρονοδιάγραμμα για Αύγουστο και Σεπτέμβριο
    • Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Αυγούστου και Σεπτεμβρίου – Το χρονοδιάγραμμα του e-ΕΦΚΑ
    • Νέο σφυροκόπημα των ΗΠΑ στο Ιράν – Απαντά με επιθέσεις κατά πλοίων στο Ορμούζ και αμερικανικών στόχων στο Μπαχρέιν
    • Παλιές ταυτότητες:Παράταση με περιορισμούς στη χρήση τους έως τον Σεπτέμβριο του 2027
    • Στην Κολυμβητική Ακαδημία “Νάουσα” ο Δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης
    • Βάγια Νέστορα:Εμπλέκονται και άλλοι στους εμπρησμούς στη Θεσσαλονίκη-Έρχονται νέες συλλήψεις
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Τρίτη, 14 Ιουλίου
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΤΟΠΙΚΑ
      • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
      • ΒΕΡΟΙΑ
      • ΝΑΟΥΣΑ
      • ΗΜΑΘΙΑ
      • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΑΓΟΡΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
      • ΒΙΒΛΙΟ
      • ΜΟΥΣΙΚΗ
      • ΧΟΡΟΣ
      • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΘΕΑΤΡΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
      • ΓΕΥΣΗ
      • ΔΙΕΘΝΗ
      • ΕΠΙΣΤΗΜΗ/ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
      • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
      • ΤΑΞΙΔΙΑ
      • ΥΓΕΙΑ
      • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    Home»ΚΟΣΜΟΣ»Νέο σφυροκόπημα των ΗΠΑ στο Ιράν – Απαντά με επιθέσεις κατά πλοίων στο Ορμούζ και αμερικανικών στόχων στο Μπαχρέιν

    Νέο σφυροκόπημα των ΗΠΑ στο Ιράν – Απαντά με επιθέσεις κατά πλοίων στο Ορμούζ και αμερικανικών στόχων στο Μπαχρέιν

    ΚΟΣΜΟΣ Τρίτη, 14 Ιουλίου 2026 10:31 ΠΜΑπό Ο Πολίτης
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Για τρίτη συνεχόμενη νύχτα οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποιήσαν πλήγματα κατά του Ιράν, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την επαναφορά του αποκλεισμού της ιρανικής ναυσιπλοΐας και πρότεινε την επιβολή τέλους 20% για την προστασία της διέλευσης από τα Στενά του Ορμούζ.

    Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις ξεκίνησαν κατόπιν εντολής του Τραμπ, λίγο μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου στην εκπομπή «Hugh Hewitt Show», όπου προειδοποίησε ότι το Ιράν θα πληγεί «πολύ σκληρά» και ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις επιθέσεις.

    Αργότερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πλήττουν ιρανικούς στόχους που σχετίζονται με τα Στενά του Ορμούζ.

    Επίθεση σε δεξαμενόπλοια των ΗΑΕ

    Το υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ανακοίνωσε ότι ιρανικοί πύραυλοι κρουζ έπληξαν τα πετρελαιοφόρα Mombasa και Al Bahiyah, ενώ έπλεαν τη νότια θαλάσσια οδό των Στενών του Ορμούζ, εντός χωρικών υδάτων του Ομάν.

    Από την επίθεση ένα μέλος του πληρώματος σκοτώθηκε και άλλα οκτώ άτομα τραυματίστηκαν.

    Λίγη ώρα αργότερα οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν (IRGC) ανακοίνωσαν ότι δύο «παραβατικά υπερδεξαμενόπλοια» επλήγησαν και ακινητοποιήθηκαν στα Στενά του Ορμούζ, καθώς, σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, αγνόησαν προειδοποιήσεις, απενεργοποίησαν τα συστήματα πλοήγησης και επιχείρησαν να περάσουν από «ναρκοθετημένη διαδρομή».

    Κόντρα ΗΠΑ – Ιράν για τα Στενά του Ορμούζ

    «Τα Στενά του Ορμούζ είναι ΑΝΟΙΧΤΑ και θα παραμείνουν ΑΝΟΙΧΤΑ, με ή χωρίς το Ιράν. Επαναφέρουμε ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΙΡΑΝ», ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα είναι πλέον γνωστές ως «ο ΦΥΛΑΚΑΣ των Στενών του Ορμούζ» και πρόσθεσε ότι, «για λόγους δικαιοσύνης», θα πρέπει να αποζημιώνονται με ποσοστό 20% επί των φορτίων που μεταφέρονται.

    Η ανώτατη στρατιωτική διοίκηση του Ιράν απάντησε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν κανέναν ρόλο στον καθορισμό του μέλλοντος της θαλάσσιας οδού και δεν θα τους επιτραπεί να παρέμβουν.

    Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί δήλωσε ότι η Τεχεράνη είναι ο «φύλακας» των Στενών και θα παραμείνει σε αυτόν τον ρόλο «για πάντα», προσθέτοντας ειρωνικά για το τέλος 20% του Τραμπ: «Το 20% είναι φυσικά υπερβολικό. Θα είμαστε δίκαιοι».

    Εκρήξεις και νέες επιθέσεις στο Ιράν

    Μετά την ανακοίνωση των αμερικανικών πληγμάτων, ιρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν αναφορές για εκρήξεις στην πόλη-λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς, στα νησιά Κις και Κεσμ, καθώς και στο νησί Αμπού Μούσα στον Περσικό Κόλπο.

    Το πρακτορείο Fars μετέδωσε ότι κάτοικοι στην πόλη Τζαμ, στην επαρχία Μπουσέρ, άκουσαν επίσης αρκετές εκρήξεις.

    Σειρήνες ήχησαν στο Μπαχρέιν

    Σειρήνες συναγερμού ήχησαν στο Μπαχρέιν, με το υπουργείο Εσωτερικών να καλεί τους πολίτες και τους κατοίκους να παραμείνουν ψύχραιμοι και να κατευθυνθούν άμεσα στο πλησιέστερο ασφαλές σημείο.

    Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι πραγματοποίησαν επίθεση εναντίον αμερικανικών στόχων στο Μπαχρέιν. Τα πλήγματα αφορούσαν αποθήκες όπλων, κέντρο δορυφορικών επικοινωνιών, καθώς και κτήριο κατοικιών όπου διαμένει προσωπικό των αμερικανικών δυνάμεων στη βάση Τζουφέρ.

    Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων το πετρέλαιο

    Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν κατά 2% την Τρίτη, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων.

    Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου Brent αυξήθηκαν κατά 1,68 δολάρια, ή 2%, στα 84,98 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) σημείωσε άνοδο 1,65 δολαρίων, ή 2,1%, φτάνοντας τα 79,79 δολάρια το βαρέλι.

    Το Brent είχε ήδη καταγράψει άνοδο 9,6% στην προηγούμενη συνεδρίαση, τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από τον Μάιο του 2020.

    Οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονται πλέον στο υψηλότερο επίπεδο από τις 17 Ιουνίου, όταν Ηνωμένες Πολιτείες και Ιράν υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης για τον τερματισμό της σύγκρουσης.

    ΗΠΑ - ΙΡΑΝ
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
    Previous ArticleΠαλιές ταυτότητες:Παράταση με περιορισμούς στη χρήση τους έως τον Σεπτέμβριο του 2027
    Next Article Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Αυγούστου και Σεπτεμβρίου – Το χρονοδιάγραμμα του e-ΕΦΚΑ

    Σχετικές αναρτήσεις

    ΝΑΤΟ: «Ακλόνητη δέσμευση» των 32 στη συλλογική άμυνα – Casus belli και το παράδοξο του άρθρου 5

    Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2026 11:48 ΠΜ

    Τραμπ: Διακοπή εμπορικών σχέσεων με την Ισπανία και νέα επίθεση κατά του Ιράν – «Η εκεχειρία τελείωσε»

    Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2026 12:09 ΜΜ

    Δαμασκός:18 τραυματίες από τις δύο εκρήξεις-Συναντήθηκε με τον Σύρο πρόεδρο ο Μακρόν

    Τρίτη, 7 Ιουλίου 2026 12:30 ΜΜ



    ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

    ΜΕΤΟΧΟΙ: ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ – ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

    Α.Φ.Μ. 800378397 Δ.Ο.Υ. ΒΕΡΟΙΑΣ

    ΒΕΤΣΟΠΟΥΛΟΥ 72 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

    Τ.Κ. 59300

    ΤΗΛ-ΦΑΞ: 23330 24222

    e-mail: politis6@otenet.gr

    ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΕΜΗ: 119165226000

     Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διευθυντής  : Νικόλαος  Σουρλόπουλος

    Διαχειριστής ιστοσελίδας: Νικόλαος Σουρλόπουλο

     Διευθυντής Σύνταξης :   Αλέξανδρος Σουρλόπουλος

     Διαχειριστής και Δικαιούχος του ονόματος τομέα : ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

     

    Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

    politis6@otenet.gr
    Τηλέφωνο:23330 24222
    Φαξ:23330 24222

    Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334

    H ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

    Η ιστοσελίδα opolitis.gr είναι πιστοποιημένη στο ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου της ΓΓ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Μ.Η.Τ. 232380

    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    © 2026 opolitis.gr

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.