Ενας αγώνας που ξεκίνησε από τα τέλη του Οκτώβρη για στήριξη εισοδήματος από την απώλεια παραγωγής των αγροτών εξ αιτίας των έντονων και άκαιρων βροχοπτώσεων, και της δύσκολης περσινής διακίνησης , αλλά και για την αποκατάσταση της αδικίας του λεγόμενου «ουκρανόμετρου» έλαβε τέλος με την σημερινή πληρωμή de minimis και Ουκρανικού.
Δεν ήταν εύκολο , και ούτε αναμενόμενο. Χρειάστηκαν άοκνες και συνεχείς προσπάθειες με παραστάσεις στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης , με κινητοποιήσεις πανελλαδικά , με πιέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις για παρα πολύν καιρό.
Βεβαίως και δεν μας ικανοποιούν τα ποσά με τα οποία η κυβέρνηση αποζημίωσε τους αγρότες. Οι προσδοκίες; Μας ήταν πολύ μεγαλύτερες. Όμως παρ όλα αυτά είναι μια δικαίωση. Βεβαίως και ο αγώνας μας συνεχίζεται για περισσότερα και δικαιότερα μέτρα για τους αγρότες. Όλα αυτά όμως προυποθέτουν μεγαλύτερη συμμετοχή , πίστη στον αγώνα και εγρήγορση απέναντι στα τρεκταινόμενα.
ΡΟΗ
- Ημαθία: Σήμερα διεξήχθησαν οι μαθητικοί Μαθηματικοί διαγωνισμοί ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ και ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ
- Μια Ματιά στη ζωή του Ελευθερίου Βενιζέλου: Εξαιρετική Ιστορική εκδήλωση από το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας
- Νάουσα: Σύσκεψη για την διοργάνωση της Αποκριάς με προέδρους και πολιτιστικούς συλλόγους των Τοπικών Κοινοτήτων
- Ρεπορτάζ της ΕΡΤ 3 για την δημιουργία περιηγητικού οδικού δικτύου του Ορεινού Όγκου Βερμίου
- ΑΠΘ: Πότε θα επαναλειτουργήσουν τα ασανσέρ των φοιτητικών εστιών
- Νέες μειώσεις επιτοκίων, αλλά όχι μείωση του ΦΠΑ προανήγγειλε ο πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος
- Δήμος Δέλτα: Υπογράφηκε η σύμβαση με ΑΝΕΘ για τις μελέτες βιοκλιματικών αναπλάσεων Σίνδου
- Παραιτήθηκε από το ΥΠΕΞ ο Κώστας Φραγκογιάννης – Ποιος θα τον αντικαταστήσει