OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    ΝΕΑ

    Οι κόρες του Βετσοπουλου δωριζουν το ΚΟΝΑΚΙ στο Δήμο Αλεξάνδρειας

    Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022 6:35 ΜΜ

    Επισκέψεις του Λ. Τσαβδαρίδη στις δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου της Αλεξάνδρειας

    Τρίτη, 24 Μαΐου 2022 10:36 ΠΜ

    Υπογράφηκε η σύμβαση για την “Προμήθεια συστημάτων έξυπνης πόλης και Βιώσιμης κινητικότητας” από το Δήμο Αλεξάνδρειας

    Τρίτη, 24 Μαΐου 2022 7:44 ΠΜ
    Facebook Twitter Instagram
    ΡΟΗ
    • Οι κόρες του Βετσοπουλου δωριζουν το ΚΟΝΑΚΙ στο Δήμο Αλεξάνδρειας
    • Επισκέψεις του Λ. Τσαβδαρίδη στις δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου της Αλεξάνδρειας
    • Υπογράφηκε η σύμβαση για την “Προμήθεια συστημάτων έξυπνης πόλης και Βιώσιμης κινητικότητας” από το Δήμο Αλεξάνδρειας
    • Απαγόρευση στάθμευσης σε πλευρές των οδών Παπάγου και Παύλου Μελά
    • Δεν θα πραγματοποιηθούν Rapid Tests την επόμενη εβδομάδα στο ΚΑΠΗ Αλεξάνδρειας
    • Έρχεται η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στη Βέροια!
    • Πέθανε ο Βαγγέλης Παπαθανασίου
    • Μήνυμα Κώστα Καλαϊτζίδη για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων
    Facebook Twitter Instagram
    Πέμπτη, 26 Μαΐου
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΤΟΠΙΚΑ
      • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
      • ΒΕΡΟΙΑ
      • ΝΑΟΥΣΑ
      • ΗΜΑΘΙΑ
      • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΑΓΟΡΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
      • ΒΙΒΛΙΟ
      • ΜΟΥΣΙΚΗ
      • ΧΟΡΟΣ
      • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΘΕΑΤΡΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
      • ΓΕΥΣΗ
      • ΔΙΕΘΝΗ
      • ΕΠΙΣΤΗΜΗ/ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
      • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
      • ΤΑΞΙΔΙΑ
      • ΥΓΕΙΑ
      • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    Αρχική»ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ»Ανοίγει η πλατφόρμα για ενίσχυση επιχειρήσεων με μείωση τζίρου λόγω πανδημίας

    Ανοίγει η πλατφόρμα για ενίσχυση επιχειρήσεων με μείωση τζίρου λόγω πανδημίας

    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2022 12:01 ΜΜBy Ο Πολίτης
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
    Κοινοποίηση
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Άμεσα μπαίνει σε εφαρμογή η πλατφόρμα για να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις τροφοδοσίας εκδηλώσεων, παροχής ποτών, διοργάνωσης εκδηλώσεων, πολιτισμού και εκπαίδευσης, εγκαταστάσεων γυμναστικής και άλλες δραστηριότητες ψυχαγωγίας και αναψυχής που είχαν μείωση τζίρου 2019/2020 άνω του -50% λόγω πανδημίας. Αυτό αναφέρει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε ανάρτηση του στο twitter.

    Συγκεκριμένα, όπως έγραψε σήμερα ο υπουργός: «Πριν λίγο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το αίτημα μας για τα προγράμματα της Οικονομικής Ενίσχυσης του 8% του τζίρου του 2019, των κλάδων που είχαν μείωση τζίρου 2019/2020 άνω του -50% λόγω πανδημίας. Άμεσα μπαίνει σε εφαρμογή η πλατφόρμα για να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις αυτές».

    Στη σχετική ανάρτηση του υπουργού επισυνάπτεται το σχετικό δελτίο Τυπου που εκδόθηκε χθες από την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

    «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε ελληνικό καθεστώς ύψους 100 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού. Το καθεστώς εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις. Σύμφωνα με το καθεστώς, η στήριξη θα δοθεί υπό μορφή άμεσων επιχορηγήσεων.

    Το μέτρο απευθύνεται σε όλες τις εταιρείες που ξεκίνησαν τις δραστηριότητές τους προ της 31ης Δεκεμβρίου 2021 και δραστηριοποιούνται σε έναν από τους ακόλουθους τομείς, οι οποίοι έχουν πληγεί σοβαρά από τα μέτρα έκτακτης ανάγκης που ελήφθησαν για τον περιορισμό της διασποράς του ιού: τροφοδοσία εκδηλώσεων, παροχή ποτών, διοργάνωση εκδηλώσεων, πολιτισμός και εκπαίδευση, εγκαταστάσεις γυμναστικής και άλλες δραστηριότητες ψυχαγωγίας και αναψυχής. Σκοπός του καθεστώτος είναι να καλύψει τις ανάγκες ρευστότητας των εν λόγω επιχειρήσεων και να τις βοηθήσει να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας και μετά από αυτήν.

    Για να είναι επιλέξιμες, οι επιχειρήσεις πρέπει: είτε i) να υπέστησαν μείωση του κύκλου εργασιών τους κατά τουλάχιστον 50% το 2020 σε σχέση με το 2020, είτε ii) να μην είχαν εισόδημα το 2019, είτε iii) να ξεκίνησαν τη δραστηριότητά τους το 2020 ή το 2021. Η άμεση επιχορήγηση δεν θα υπερβαίνει το 8% των εσόδων της εταιρείας το 2019. Για τις επιχειρήσεις που δεν είχαν έσοδα ή δεν είχαν καμία δραστηριότητα το 2019, η άμεση επιχορήγηση δεν θα υπερβαίνει το 8% των εσόδων της εταιρείας σε κάποιο εναλλακτικό έτος. Σε κάθε περίπτωση, η ενίσχυση δεν θα υπερβαίνει το μέγιστο ποσό των 400.000 ευρώ ανά επιχείρηση. Η ενίσχυση πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη βραχυπρόθεσμων δαπανών που πραγματοποιήθηκαν κατά την περίοδο μεταξύ 1ης Ιανουαρίου 2022 και 30ής Σεπτεμβρίου 2022 και το μέγιστο ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται στο 70 % των εν λόγω δαπανών.
    Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι το ελληνικό μέτρο συνάδει με τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στο προσωρινό πλαίσιο. Ειδικότερα, η στήριξη: i) δεν θα υπερβαίνει τα 2,3 εκατ. ευρώ ανά επιχείρηση και ii) θα χορηγηθεί πριν από τις 30 Ιουνίου 2022. Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το ελληνικό μέτρο είναι αναγκαίο, κατάλληλο και αναλογικό για την άρση σοβαρής διαταραχής της οικονομίας κράτους-μέλους, σύμφωνα με το άρθρο 107 παράγραφος 3 στοιχείο β) της ΣΛΕΕ. Σε αυτή τη βάση, η Επιτροπή ενέκρινε τα μέτρα βάσει των κανόνων της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις…».

    ΠΗΓΗ

    #pgnews #ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΖΙΡΟΥ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
    Κοινοποίηση Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
    Προηγούμενο άρθρο Τέλος η ρωσική βότκα: Πώς θα ονομάζεται πλέον η Stolichnaya
    Επόμενο άρθρο 8 Μαρτίου – Γιορτή της Γυναίκας – Μήνυμα του Δημάρχου Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη

    Σχετικές αναρτήσεις

    H ΤΕΧΝΟΛΥΣΗ και το net metering

    Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022 6:48 ΜΜ

    Φθηνό ρεύμα από δήμους και περιφέρειες για τα ευάλωτα νοικοκυριά

    Τετάρτη, 4 Μαΐου 2022 9:19 ΠΜ

    Ποιοι γονείς θα πάρουν την προσαύξηση 50% στο επίδομα τέκνων

    Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022 3:55 ΜΜ



    Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

    politis6@otenet.gr
    Τηλέφωνο:23330 24222
    Φαξ:23330 24222

    Facebook Twitter Instagram Pinterest
    © 2022 opolitis.gr

    Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για να αναζητήσετε .πατήστε Esc να ακυρώσω