Το Γενικό Νοσοκομείο της Βέροιας επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Οικονομικών και υποψήφιος Βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.
Συναντήθηκε και συζήτησε με το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό αλλά και πολίτες.
Έκανε ειδική αναφορά στην ανακαίνιση – αναβάθμιση του παλιού Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και Τακτικών Ιατρείων του νοσοκομείου, αλλά και δύο ακόμη έργων για τη δημόσια υγεία στο νομό, οι κτιριακές παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο Νοσοκομείο Νάουσας και την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας που θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Ο κ. Βεσυρόπουλος επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι τα τέσσερα αυτά χρόνια:
Αυξήθηκαν οι κρατικές δαπάνες για την Υγεία από 1,4 δις ευρώ σε 5,2 δις ευρώ.
Έγιναν 7.000 νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και συνολικά 15.000 προσλήψεις.
Για πρώτη φορά αυξήθηκαν, μετά από 15 έτη, κατά 10% οι μισθοί του ιατρικού προσωπικού και θεσπίστηκαν ειδικά επιδόματα για εργαζόμενους σε ΜΕΘ (400 ευρώ το μήνα), ΕΚΑΒ (250 ευρώ το μήνα) και απομακρυσμένες περιοχές (1800 ευρώ το μήνα και 1200 ευρώ για τους νοσηλευτές).
Αυξήθηκαν οι κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας από 535 σε 1.300.
Παράλληλα ο κ. Βεσυρόπουλος αναφέρθηκε και στις προγραμματικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας στον τομέα της υγείας για τη νέα τετραετία, που περιλαμβάνουν:
1ον) Aύξηση του νοσηλευτικού προσωπικού κατά 10.000 εργαζομένους ώστε να φθάσουμε τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο με 2,2 νοσηλευτές ανά κλίνη.
2ον) Αύξηση των δαπανών του προϋπολογισμού για την υγεία και ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
3ον) Υλοποίηση των σχεδιασμένων προγραμμάτων μαζικών και δωρεάν προληπτικών ελέγχων για τον καρκίνο του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, του παχέος εντέρου, των καρδιαγγειακών κινδύνων, καθώς και προληπτικές εξετάσεις σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών.
4ον) Ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό 80 νοσοκομείων και 156 κέντρων υγείας πανελλαδικά, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.
5ον) Μείωση χρόνου αναμονής για τα χειρουργεία κατά 50% και μείωση χρόνου αναμονής στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών κατά 70% έως το τέλος του 2027.
6ον) Ανάπτυξη πλήρους ψηφιακής εφαρμογής για τα ραντεβού των πολιτών με το σύνολο των δημόσιων δομών υγείας.
7ον) Ενίσχυση του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και ολοκλήρωση του Ατομικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας.