Close Menu
OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    ΝΕΑ

    Δράσεις καθαρισμού και αντιγκράφιτι σε δημόσια κτίρια της Βέροιας

    Πέμπτη, 23 Απριλίου 2026 12:31 ΜΜ

    Υποχρεωτικός Καθαρισμός Οικοπέδων και Δήλωση στο Εθνικό Μητρώο Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας

    Πέμπτη, 23 Απριλίου 2026 11:57 ΠΜ

    Ιδιωτικό χρέος: Τρεις ρυθμίσεις «ανάσα» για ληξιπρόθεσμα χρέη, εξωδικαστικό μηχανισμό και ακατάσχετους λογαριασμούς

    Πέμπτη, 23 Απριλίου 2026 11:18 ΠΜ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    ΡΟΗ
    • Δράσεις καθαρισμού και αντιγκράφιτι σε δημόσια κτίρια της Βέροιας
    • Υποχρεωτικός Καθαρισμός Οικοπέδων και Δήλωση στο Εθνικό Μητρώο Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας
    • Ιδιωτικό χρέος: Τρεις ρυθμίσεις «ανάσα» για ληξιπρόθεσμα χρέη, εξωδικαστικό μηχανισμό και ακατάσχετους λογαριασμούς
    • Με 1 δισ. στον «κουμπαρά» η πορεία προς το νέο πακέτο στήριξης – ΕΝΦΙΑ και επιχειρήσεις στην «πρώτη γραμμή»
    • Ενίσχυση 300 ευρώ σε 1,6 εκατ. συνταξιούχους: Κερδισμένα τα ζευγάρια με μηνιαίο εισόδημα έως 2.916 ευρώ
    • Τραπεζικοί λογαριασμοί: Πώς ξεμπλοκάρουν – Όσα πρέπει να γνωρίζετε
    • Οφειλές στον e ΕΦΚΑ : «Ανάσα» με 72 δόσεις για χιλιάδες οφειλέτες
    • Τα νέα όρια, τα ποσά και τα «ψιλά γράμματα» για συντάξεις, ενοίκια και οικογένειες με παιδιά
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Σάββατο, 25 Απριλίου
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΤΟΠΙΚΑ
      • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
      • ΒΕΡΟΙΑ
      • ΝΑΟΥΣΑ
      • ΗΜΑΘΙΑ
      • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΑΓΟΡΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
      • ΒΙΒΛΙΟ
      • ΜΟΥΣΙΚΗ
      • ΧΟΡΟΣ
      • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΘΕΑΤΡΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
      • ΓΕΥΣΗ
      • ΔΙΕΘΝΗ
      • ΕΠΙΣΤΗΜΗ/ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
      • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
      • ΤΑΞΙΔΙΑ
      • ΥΓΕΙΑ
      • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    Home»ΕΛΛΑΔΑ»Αρχίζει η διήμερη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ – Οι συναντήσεις του πρωθυπουργού στο Βίλνιους

    Αρχίζει η διήμερη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ – Οι συναντήσεις του πρωθυπουργού στο Βίλνιους

    ΕΛΛΑΔΑ Τρίτη, 11 Ιουλίου 2023 9:04 ΠΜΑπό Ο Πολίτης
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Σε μία ιστορική, όσο και κρίσιμη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, αυτή στο Βίλνιους της Λιθουανίας, που ξεκινά τις εργασίες της σήμερα και η οποία αναμένεται να κρίνει την προσχώρηση ή μη στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο της Σουηδίας, θα συμμετέχει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την πρώτη του συμμετοχή σε Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας μετά την εκλογική του νίκη.

     

    Αυτή του η συμμετοχή εξάλλου, θα αποτελέσει σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές και ευκαιρία για σημαντικές συναντήσεις του πρωθυπουργού με ευρωπαίους ηγέτες. Σε αυτό το πλαίσιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί αύρο το πρωί στο περιθώριο της Συνόδου με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Επιπλέον, μετά τη συνάντηση, που θα έχει με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς.

    Πρόκειται σύμφωνα με τις ίδιες πηγές για τις πρώτες συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Γαλλίας και τον Καγκελάριο της Γερμανίας μετά τη μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και ενώ είχαν προηγηθεί σύντομοι χαιρετισμοί ανάμεσα τους στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Αυτές οι συναντήσεις δίνουν εξάλλου τη δυνατότητα για μια συνολική ανταλλαγή απόψεων για θέματα της ευρωπαϊκής και διμερούς ατζέντας. Το πρόγραμμα των συναντήσεων θα ολοκληρωθεί με τον ηγέτη της Βόρειας Μακεδονίας Ντίμιταρ Κοβατσέφσκι.

    Σήμερα το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα στην πρώτη τους επαφή μετά την σοβαρή κρίση, που έχει προκαλέσει στις ελληνοαλβανικές σχέσεις, η σύλληψη του Φρέντη Μπελέρη. Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί επίσης και με τον ομόλογο του Μαυροβουνίου.

    Κατά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους θα τεθούν επί τάπητος μεταξύ άλλων η εφαρμογή των αποφάσεων της Μαδρίτης για την προσαρμογή της αποτρεπτικής και αμυντικής διάταξης της Συμμαχίας στο νέο περιβάλλον ασφαλείας, που διαμορφώνεται μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η αύξηση των πόρων, που διατίθενται από τους Συμμάχους για την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων τους, αλλά και η μορφή, που θα λάβει η συνέχιση της βοήθειας και ενίσχυσης της Ουκρανίας.

    Σήμερα, στην πρώτη συνεδρία των ηγετών, με τη συμμετοχή της Σουηδίας, αναμένεται να συζητηθούν η μακροπρόθεσμη προσαρμογή της αμυντικής και αποτρεπτικής διάταξης, η αναθεώρηση Δέσμευσης Αμυντικών Επενδύσεων, η ενταξιακή προοπτική της Ουκρανίας και το είδος της στήριξης, που θα της παρασχεθεί, καθώς και η ενδυνάμωση της αμυντικής βιομηχανίας και η ενίσχυση της ανθεκτικότητας του ΝΑΤΟ.

    Την Τετάρτη, στη δεύτερη συνεδρίαση, θα συμμετάσχει για την πρώτη σύνοδο του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ουκρανίας ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι. Θα συμμετάσχουν, ακόμη, οι Πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι εταίροι Ασίας-Ειρηνικού, ήτοι η Αυστραλία, η Ιαπωνία, η Νέα Ζηλανδία και η Ν. Κορέα, αλλά και η Σουηδία ως προσκεκλημένη.

     

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

    ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΝΑΤΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΒΙΛΝΙΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
    Previous ArticleΑνακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ για έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων
    Next Article Σήμερα παρουσιάζεται το οικονομικό νομοσχέδιο

    Σχετικές αναρτήσεις

    Με 1 δισ. στον «κουμπαρά» η πορεία προς το νέο πακέτο στήριξης – ΕΝΦΙΑ και επιχειρήσεις στην «πρώτη γραμμή»

    Πέμπτη, 23 Απριλίου 2026 11:14 ΠΜ

    Ενίσχυση 300 ευρώ σε 1,6 εκατ. συνταξιούχους: Κερδισμένα τα ζευγάρια με μηνιαίο εισόδημα έως 2.916 ευρώ

    Πέμπτη, 23 Απριλίου 2026 11:11 ΠΜ

    Τραπεζικοί λογαριασμοί: Πώς ξεμπλοκάρουν – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

    Πέμπτη, 23 Απριλίου 2026 11:00 ΠΜ




    ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

    ΜΕΤΟΧΟΙ: ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ – ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

    Α.Φ.Μ. 800378397 Δ.Ο.Υ. ΒΕΡΟΙΑΣ

    ΒΕΤΣΟΠΟΥΛΟΥ 72 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

    Τ.Κ. 59300

    ΤΗΛ-ΦΑΞ: 23330 24222

    e-mail: politis6@otenet.gr

    ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΕΜΗ: 119165226000

     Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διευθυντής  : Νικόλαος  Σουρλόπουλος

    Διαχειριστής ιστοσελίδας: Νικόλαος Σουρλόπουλο

     Διευθυντής Σύνταξης :   Αλέξανδρος Σουρλόπουλος

     Διαχειριστής και Δικαιούχος του ονόματος τομέα : ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

     

    Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

    politis6@otenet.gr
    Τηλέφωνο:23330 24222
    Φαξ:23330 24222

    Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334

    H ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

    Η ιστοσελίδα opolitis.gr είναι πιστοποιημένη στο ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου της ΓΓ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Μ.Η.Τ. 232380

    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    © 2026 opolitis.gr

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.