Close Menu
OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    ΝΕΑ

    “Ημέρα Αγάπης, Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης” – Δράση για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου την Μεγάλη Τετάρτη, 8 Απριλίου

    Παρασκευή, 3 Απριλίου 2026 1:34 ΜΜ

    Ολοκληρώθηκε το έργο αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των ΚΕΠ του Δήμου Αλεξάνδρειας

    Παρασκευή, 3 Απριλίου 2026 1:32 ΜΜ

    «Προσκοπισμός» στο 2ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας

    Παρασκευή, 3 Απριλίου 2026 1:31 ΜΜ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    ΡΟΗ
    • “Ημέρα Αγάπης, Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης” – Δράση για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου την Μεγάλη Τετάρτη, 8 Απριλίου
    • Ολοκληρώθηκε το έργο αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των ΚΕΠ του Δήμου Αλεξάνδρειας
    • «Προσκοπισμός» στο 2ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας
    • Φορολογικές δηλώσεις: Τα «ψιλά γράμματα» που κοστίζουν ακριβά
    • Δώρο Πάσχα: Μέχρι Μεγάλη Τετάρτη η καταβολή – Πώς υπολογίζεται
    • Επίσκεψη της Α’ Τάξης του 5ου Γυμνασίου Κορδελιού – Ευόσμου στο Δημαρχείο Νάουσας
    • Έρευνες του ελληνικού FBI στο σπίτι και το γραφείο του Παναγόπουλου για την υπεξαίρεση κονδυλίων από προγράμματα της ΓΣΕΕ
    • «Κρυφές» χρεώσεις στους λογαριασμούς; Όσα αλλάζουν στις τράπεζες
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Κυριακή, 5 Απριλίου
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΤΟΠΙΚΑ
      • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
      • ΒΕΡΟΙΑ
      • ΝΑΟΥΣΑ
      • ΗΜΑΘΙΑ
      • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΑΓΟΡΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
      • ΒΙΒΛΙΟ
      • ΜΟΥΣΙΚΗ
      • ΧΟΡΟΣ
      • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΘΕΑΤΡΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
      • ΓΕΥΣΗ
      • ΔΙΕΘΝΗ
      • ΕΠΙΣΤΗΜΗ/ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
      • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
      • ΤΑΞΙΔΙΑ
      • ΥΓΕΙΑ
      • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    Home»ΑΓΟΡΑ»Black Friday: Aπό νωρίς η «μάχη» των προσφορών – Εντατικοί οι έλεγχοι στην αγορά

    Black Friday: Aπό νωρίς η «μάχη» των προσφορών – Εντατικοί οι έλεγχοι στην αγορά

    ΑΓΟΡΑ Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2023 11:14 ΠΜΑπό Ο Πολίτης
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Σε ρυθμούς «Black Friday» έχει αρχίσει να κινείται το λιανεμπόριο ενόψει της 24ης Nοεμβρίου ενώ την ίδια στιγμή, από πλευράς του αρμόδιου υπουργείου τονίζεται πως οι έλεγχοι στην αγορά θα είναι εντατικοί προκειμένου να αποφευχθούν ενδεχόμενα περιστατικά πλασματικών εκπτώσεων κατά τη συγκεκριμένη περίοδο.

    Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ, «αυτή η Black Friday θα είναι πολύ διαφορετική από την προηγούμενη», εφιστώντας παράλληλα την προσοχή στις επιχειρήσεις, πως εάν κάποιες επιλέξουν να προσελκύσουν τους καταναλωτές με πλασματικές εκπτώσεις, θα βρεθούν αντιμέτωπες με πολύ υψηλά πρόστιμα.

    Αξίζει να σημειωθεί άλλωστε, ότι το υπουργείο Ανάπτυξης, πέραν των επιτόπιων ελέγχων που πραγματοποιούνται στην αγορά, έχει πλέον στη διάθεση του και καινούρια «εργαλεία», ώστε με τη βοήθεια της τεχνολογίας να διενεργεί και εξ αποστάσεως ελέγχους, προκειμένου να διαπιστώνει εάν υπάρχουν φαινόμενα παραβατικότητας.

    Υπενθυμίζεται επίσης ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία που ισχύει από τις αρχές του 2023, κάθε ανακοίνωση μείωσης τιμής σε προϊόντα στην οποία προχωρά το εκάστοτε κατάστημα, σε εκπτώσεις και περιόδους προσφορών, θα πρέπει να γίνεται επί της χαμηλότερης τιμής των προηγούμενων 30 ημέρων και όχι επί της τιμής που είχε το προϊόν μία ή ακόμη και λίγες μέρες πριν. Η χαμηλότερη τιμή του τελευταίου μήνα λαμβάνεται ως τιμή αναφοράς και πάνω σε αυτή θα πρέπει να γίνεται η οποιαδήποτε μείωση τιμή αποφασίζει να κάνει η επιχείρηση και αναγράφει στο προϊόν.

    Σε μήνα προσφορών εξελίσσεται ολόκληρος ο Νοέμβριος

    Την ίδια στιγμή ολόκληρος ο Νοέμβριος εξελίσσεται φέτος σε μήνα προσφορών, καθώς αρκετές μεγάλες αλυσίδες, μετρώντας αντίστροφα προς την 24η Νοεμβρίου έχουν ήδη ξεκινήσει, κυρίως μέσω των ηλεκτρονικών καταστημάτων, τις προωθητικές ενέργειες της Black Friday. Σε άλλες περιπτώσεις, οι επιχειρήσεις «προθερμαίνονται», προχωρώντας σε μία πρώτη περίοδο προσφορών προς τους καταναλωτές, ώστε αυτές να κορυφωθούν το τριήμερο της Black Friday έως τη Cyber Monday που ακολουθεί.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι τη φετινή χρονιά δεν είναι μόνο οι αλυσίδες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών που μπαίνουν από νωρίς στον «χορό» των προσφορών, αλλά ξεκίνησαν και αρκετές επιχειρήσεις από τους κλάδους της ένδυσης, υπόδησης καθώς και των οικιακών ειδών.

    Όπως και πέρσι έτσι και φέτος κατά την τελευταία εβδομάδα αναμένεται σταδιακά να μπει στη «μάχη» σχεδόν το σύνολο των επιχειρήσεων, μικρότερες και μεγάλες, με προσφορές τόσο σε προϊόντα, όσο και υπηρεσίες κάθε είδους. Προσδοκώντας, ότι οι χαμηλότερες τιμές θα αποτελέσουν κίνητρο για τους καταναλωτές ώστε να προχωρήσουν σε αγορές καταναλωτικών αγαθών που είχαν βάλει έως τώρα στην άκρη, δίνοντας προτεραιότητα στην κάλυψη των βασικών αναγκών τους.

    BLACK FRIDAY ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
    Previous ArticleΕπιδόματα: Ποιες οικονομικές ενισχύσεις θα δοθούν μέχρι τα Χριστούγεννα
    Next Article Ημαθία: Διεξήχθη με επιτυχία ο 84ος μαθηματικός διαγωνισμός «ΘΑΛΗΣ» και ο 15ος διαγωνισμός «ΥΠΑΤΙΑ»

    Σχετικές αναρτήσεις

    Εγκαίνια του αθλητικού καταστήματος SPOTEAM στην Αλεξάνδρεια

    Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2026 11:26 ΠΜ

    Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια του νέου χώρου της ψυχολόγου Δέσποινας Μπαλάτσα

    Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2026 6:49 ΜΜ

    Την Κυριακή 8 Μαρτίου τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Ψυχολόγου Δέσποινας Μπαλάτσα

    Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2026 4:34 ΜΜ




    ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

    ΜΕΤΟΧΟΙ: ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ – ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

    Α.Φ.Μ. 800378397 Δ.Ο.Υ. ΒΕΡΟΙΑΣ

    ΒΕΤΣΟΠΟΥΛΟΥ 72 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

    Τ.Κ. 59300

    ΤΗΛ-ΦΑΞ: 23330 24222

    e-mail: politis6@otenet.gr

    ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΕΜΗ: 119165226000

     Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διευθυντής  : Νικόλαος  Σουρλόπουλος

    Διαχειριστής ιστοσελίδας: Νικόλαος Σουρλόπουλο

     Διευθυντής Σύνταξης :   Αλέξανδρος Σουρλόπουλος

     Διαχειριστής και Δικαιούχος του ονόματος τομέα : ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

     

    Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

    politis6@otenet.gr
    Τηλέφωνο:23330 24222
    Φαξ:23330 24222

    Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334

    H ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

    Η ιστοσελίδα opolitis.gr είναι πιστοποιημένη στο ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου της ΓΓ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Μ.Η.Τ. 232380

    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    © 2026 opolitis.gr

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.