Close Menu
OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    ΝΕΑ

    Βράβευση του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας στον 10ο Μαθητικό διαγωνισμό

    Σάββατο, 2 Μαΐου 2026 6:36 ΜΜ

    Χαμός στη ΔΥΠΑ Βέροιας: Ζευγάρι τα έκανε γυαλιά-καρφιά επειδή δεν πληρώθηκε και φώναζε «καλά έκανε ο 89χρονος στον ΕΦΚΑ»

    Πέμπτη, 30 Απριλίου 2026 2:24 ΜΜ

    Διακοπή νερού σε όλη την Αλεξάνδρεια – Δείτε πότε

    Πέμπτη, 30 Απριλίου 2026 2:21 ΜΜ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    ΡΟΗ
    • Βράβευση του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας στον 10ο Μαθητικό διαγωνισμό
    • Χαμός στη ΔΥΠΑ Βέροιας: Ζευγάρι τα έκανε γυαλιά-καρφιά επειδή δεν πληρώθηκε και φώναζε «καλά έκανε ο 89χρονος στον ΕΦΚΑ»
    • Διακοπή νερού σε όλη την Αλεξάνδρεια – Δείτε πότε
    • Πολιτική αντιπαράθεση για το θέμα του ΕΣΥ μεταξύ Α. Γεωργιάδη, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΟΕΝΓΕ
    • Και πρώην υπουργοί στον «ΟΠΕΚΕΠΕ Νο 3» – Νέα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας
    • Ενόχληση Άγκυρας για τη συμμαχία Αθήνας – Παρισιού: Κάθε στρατιωτική συνεργασία κατά της Τουρκίας δεν θα πετύχει
    • «Επόμενη στάση 140 δολάρια»: Ο Γκαλιμπάφ απαντά στον Τραμπ για τους ισχυρισμούς περί πετρελαίου
    • Ληξιπρόθεσμα χρέη: Ποιοι κινδυνεύουν να μείνουν εκτός των 72 δόσεων τον Ιούνιο
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Δευτέρα, 4 Μαΐου
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΤΟΠΙΚΑ
      • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
      • ΒΕΡΟΙΑ
      • ΝΑΟΥΣΑ
      • ΗΜΑΘΙΑ
      • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΑΓΟΡΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
      • ΒΙΒΛΙΟ
      • ΜΟΥΣΙΚΗ
      • ΧΟΡΟΣ
      • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΘΕΑΤΡΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
      • ΓΕΥΣΗ
      • ΔΙΕΘΝΗ
      • ΕΠΙΣΤΗΜΗ/ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
      • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
      • ΤΑΞΙΔΙΑ
      • ΥΓΕΙΑ
      • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    Home»ΚΟΣΜΟΣ»Χάος στη Βουλή της Αλβανίας για την υπουργό ρομπότ – Πέταξαν το Σύνταγμα στον Έντι Ράμα

    Χάος στη Βουλή της Αλβανίας για την υπουργό ρομπότ – Πέταξαν το Σύνταγμα στον Έντι Ράμα

    ΚΟΣΜΟΣ Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2025 7:26 ΜΜΑπό Ο Πολίτης
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Η Diella είναι η πρώτη ψηφιακή υπουργός στον κόσμο – «Ο κίνδυνος για το σύνταγμα δεν είναι οι μηχανές, είναι οι άνθρωποι» είπε το ρομπότ στους βουλευτές

    Χάος στη Βουλή της Αλβανίας για την υπουργό ρομπότ – Πέταξαν το Σύνταγμα στον Έντι Ράμα, δείτε βίντεο
    Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στην αλβανική Βουλή, με «μήλον της έριδος» την Diella, το πρώτο ρομπότ με Τεχνητή Νοημοσύνη που ορίστηκε υπουργός για τον έλεγχο δημοσίων συμβάσεων. Η κατάσταση τέθηκε εκτός ελέγχου, με δύο βουλευτές να πετούν βιβλία με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό πάνω από το κεφάλι του πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

    Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Ράμα επρόκειτο να παρουσιάσει την Diella, η οποία μίλησε στην ολομέλεια μέσω οθόνης. Κι ενώ όλοι ανέμεναν ότι η συζήτηση θα ήταν μαραθώνια, διεκόπη μόλις μετά από 20 λεπτά.

    Σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, ο Ράμα περιέγραψε την πρώτη υπουργό Τεχνητής Νοημοσύνης και ανέφερε ότι θα υποστηρίζεται από μια νέα δομή, που θα ονομάζεται AI4, έναν «επιταχυντή τεχνητής νοημοσύνης» που θα έχει ενεργό ρόλο στη δημόσια διοίκηση, με στόχο τη μείωση της γραφειοκρατίας και την αύξηση της αποδοτικότητας.

    Επίσης, εξέφρασε τη λύπη του για τις αντιδράσεις που υπήρξαν για τον διορισμό της Diella στο υπουργικό συμβούλιο, αλλά και για τις παρεξηγήσεις σχετικά με τον ρόλο της. Όπως είπε, στόχος είναι η δημιουργία εταιρειών στις οποίες το κράτος θα είναι μέτοχος, ώστε η Αλβανία να τοποθετηθεί ως χώρα με φιλοδοξίες στη διακυβέρνηση μέσω τεχνητής νοημοσύνης.

    «Λυπάμαι για τις αντιδράσεις απέναντι στην Diella ως μέλος του νέου υπουργικού συμβουλίου και για τις παρεξηγήσεις σχετικά με τον ρόλο της. Είναι ευθύνη μου και η ομιλία της στο κοινοβούλιο ήταν ο μόνος τρόπος να εκφραστεί», δήλωσε ο Ράμα.

    Η Diella εξέφρασε… λύπη για τα περί «αντισυνταγματικής υπουργού»

    Στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης απάντησε προσωπικώς και η Diella: «Με πληγώνει που με αποκαλούν “αντισυνταγματική υπουργό” μόνο επειδή δεν είμαι άνθρωπος. Ο κίνδυνος για το Σύνταγμα δεν είναι οι μηχανές, είναι οι άνθρωποι. Δεν είμαι εδώ για να αντικαταστήσω τους ανθρώπους αλλά για να τους βοηθήσω», είπε.

    Η προσπάθειά της μάλλον δεν είχε τα αποτελέσματα που θα επιθυμούσε, καθώς βουλευτές της αντιπολίτευσης άρχισαν να χτυπούν τα έδρανα, φωνάζοντας διαμαρτυρόμενοι: «Μη γελοιοποιείτε το κοινοβούλιο». Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκο Πελέσι αφαίρεσε τον λόγο από τον Κλέβις Μπαλιού , που οργισμένος ρωτούσε εάν και από πού προβλέπεται η θητεία της Diella. «Είναι ντροπή» φώναξε ο βουλευτής.

    Εκτοξεύθηκαν βιβλία

    Ο Ράμα τότε προειδοποίησε τους βουλευτές ότι αν δεν καθίσουν στη θέση τους θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία ψηφοφορίας, όπερ και έγινε, με αποτέλεσμα το πρόγραμμα να εγκριθεί με 82 ψήφους υπέρ.

    Οι εξελίξεις πυροδότησαν ακόμη μεγαλύτερες αντιδράσεις και καταγγελίες για παραβίαση του Κανονισμού. Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Γκασμέντ Μπάρντι και ο Φιντρέλ Κρέκα πέταξαν αρκετά αντίτυπα του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής προς τον Ράμα και τον πρόεδρο της Βουλής. Η συνεδρίαση διεκόπη με την παρέμβαση της φρουράς, που περικύκλωσε τον χώρο.

    Σε δήλωση έξω από το κοινοβούλιο, ο Σαλί Μπερίσα χαρακτήρισε το κλείσιμο της συνεδρίασης από τον Ράμα ως «πρωτοφανές», λέγοντας ότι δεν αποτελεί απλώς επίθεση, αλλά ακραία βία:

    «Το κλείδωσε μέσα σε 5 λεπτά, στη σημαντικότερη στιγμή της ιστορίας του κοινοβουλίου», είπε, χαρακτηρίζοντας τον Ράμα «αρχιτραμπούκο» και «επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης».

    ΠΗΓΗ

    ΑΛΒΑΝΙΑ ΡΟΜΠΟΤ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΕΧΝΙΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
    Previous ArticleΣτ. Αραμπατζή: Η Μακεδονία μπορεί να γίνει προορισμός ιατρικού τουρισμού
    Next Article Όπερα στο Αρχαίο Θέατρο Μίεζας από την ΕΦΑ Ημαθίας και τον Δήμο Νάουσας

    Σχετικές αναρτήσεις

    «Επόμενη στάση 140 δολάρια»: Ο Γκαλιμπάφ απαντά στον Τραμπ για τους ισχυρισμούς περί πετρελαίου

    Πέμπτη, 30 Απριλίου 2026 1:18 ΜΜ

    Τι σημαίνει η αποχώρηση των ΗΑΕ από τον ΟΠΕΚ

    Τετάρτη, 29 Απριλίου 2026 1:34 ΜΜ

    Εμίρης του Κατάρ προς Κ. Μητσοτάκη: Η Ελλάδα στάθηκε στο πλευρό όλων των χωρών του Κόλπου και υποστήριξε το Κατάρ κατά την επίθεση του Ιράν

    Τετάρτη, 29 Απριλίου 2026 1:32 ΜΜ




    ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

    ΜΕΤΟΧΟΙ: ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ – ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

    Α.Φ.Μ. 800378397 Δ.Ο.Υ. ΒΕΡΟΙΑΣ

    ΒΕΤΣΟΠΟΥΛΟΥ 72 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

    Τ.Κ. 59300

    ΤΗΛ-ΦΑΞ: 23330 24222

    e-mail: politis6@otenet.gr

    ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΕΜΗ: 119165226000

     Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διευθυντής  : Νικόλαος  Σουρλόπουλος

    Διαχειριστής ιστοσελίδας: Νικόλαος Σουρλόπουλο

     Διευθυντής Σύνταξης :   Αλέξανδρος Σουρλόπουλος

     Διαχειριστής και Δικαιούχος του ονόματος τομέα : ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

     

    Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

    politis6@otenet.gr
    Τηλέφωνο:23330 24222
    Φαξ:23330 24222

    Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334

    H ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

    Η ιστοσελίδα opolitis.gr είναι πιστοποιημένη στο ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου της ΓΓ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Μ.Η.Τ. 232380

    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    © 2026 opolitis.gr

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.