Close Menu
OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    ΝΕΑ

    Ενοικιάζεται Γκαρσονιέρα στην Αλεξάνδρεια

    Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2026 5:43 ΜΜ

    Χρηματιστήριο: Comeback των αγοραστών μετά τη διήμερη πτώση – Απώλειες στην πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου

    Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2026 12:09 ΜΜ

    ΑΑΔΕ: Οι τουριστικές και αστικές περιοχές που θα βρεθούν το καλοκαίρι στο στόχαστρο 4.000 στοχευμένων επιτόπιων ελέγχων

    Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2026 12:08 ΜΜ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    ΡΟΗ
    • Ενοικιάζεται Γκαρσονιέρα στην Αλεξάνδρεια
    • Χρηματιστήριο: Comeback των αγοραστών μετά τη διήμερη πτώση – Απώλειες στην πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου
    • ΑΑΔΕ: Οι τουριστικές και αστικές περιοχές που θα βρεθούν το καλοκαίρι στο στόχαστρο 4.000 στοχευμένων επιτόπιων ελέγχων
    • «Πράσινο φως» στην Ελλάδα από ESM και EFSF για πρόωρη αποπληρωμή δανείων 6,94 δισ. ευρώ
    • Ορκίστηκε βουλευτής ο Κωνσταντίνος Κόλλιας, στη θέση του εκλιπόντος Νίκου Ταγαρά
    • Αποσφραγίστηκαν οι δύο δεσμευτικές προσφορές για τον διαγωνισμό αναβάθμισης και εκμετάλλευσης του πρώην ξενοδοχείου «Βέρμιον»
    • Μητσοτάκης: Γρήγορη διεύρυνση, αλλά όχι πρόχειρη στην ευρωπαϊκή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων
    • Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα ΝΔ με 22,7% στην πρόθεση ψήφου – Ακολουθεί η ΕΛ.Α.Σ. με 12,1%
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Σάββατο, 6 Ιουνίου
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΤΟΠΙΚΑ
      • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
      • ΒΕΡΟΙΑ
      • ΝΑΟΥΣΑ
      • ΗΜΑΘΙΑ
      • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΑΓΟΡΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
      • ΒΙΒΛΙΟ
      • ΜΟΥΣΙΚΗ
      • ΧΟΡΟΣ
      • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΘΕΑΤΡΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
      • ΓΕΥΣΗ
      • ΔΙΕΘΝΗ
      • ΕΠΙΣΤΗΜΗ/ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
      • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
      • ΤΑΞΙΔΙΑ
      • ΥΓΕΙΑ
      • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    Home»ΕΛΛΑΔΑ»Χρηματιστήριο Αθηνών: Άλμα +1,38% με «καύσιμο» από Τράπεζες, Βιοχάλκο

    Χρηματιστήριο Αθηνών: Άλμα +1,38% με «καύσιμο» από Τράπεζες, Βιοχάλκο

    ΕΛΛΑΔΑ Παρασκευή, 15 Μαΐου 2026 11:03 ΠΜΑπό Ο Πολίτης
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
    Η βελτίωση του διεθνούς κλίματος και η κινητικότητα στη ΔΕΗ αναθέρμαναν το επενδυτικό ενδιαφέρον, εκτοξεύοντας τον τζίρο στα 189 εκατ. ευρώ

    Με σημαντικά κέρδη και μία ανάσα από τις 2.300 μονάδες έκλεισε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο έλαβε σημαντική ώθηση από τον τραπεζικό κλάδο, προκειμένου να επιβεβαιώσει τα επίπεδα στα οποία παλινδρομεί τις τελευταίες ημέρες.

    Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,38%, στις 2.298,84 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 2.276,48 μονάδων (+0,40%) και 2.300,69 μονάδων (+1,47%). Ο τζίρος ανήλθε στα 189,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 27,7 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων, διακινήθηκαν 1,9 εκατ. τεμάχια, αξίας 19,7 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 1,47%, στις 5.834,33 μονάδες, ενώ στο +0,54% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο Mid Cap, στις 2.986,66 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 2,77%, στις 2.629,15 μονάδες.

    Βιοχάλκο και τράπεζες έδωσαν την ώθηση

    Με τον τραπεζικό κλάδο να πρωταγωνιστεί, αλλά και τον όμιλο της Βιοχάλκο – μετά των θυγατρικών του – να «συνηγορεί», το ΧΑ επανήλθε στη ζώνη των 2.300 μονάδων, αποτυπώνοντας και αυτό με τη σειρά του το βελτιωμένο επενδυτικό κλίμα και την αυξημένη διάθεση ανάληψης ρίσκου, στη σκιά των συναντήσεων του προέδρου της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, με τον αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ. Οι αγορές καλλιεργούν προσδοκίες για σταδιακή αποκλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων και εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών παγκοσμίως, στοιχείο που ενίσχυσε τη διάθεση για τοποθετήσεις και στις ευρωπαϊκές αγορές.

    Στο εγχώριο ταμπλό, οι τράπεζες πρωταγωνίστησαν στην ανοδική κίνηση, με τον κλάδο να διαφοροποιείται αισθητά, μετά τη συνεχή διόρθωση που καταγραφόταν από τις 23 Απριλίου. Εντούτοις, η πρόσφατη υποχώρηση του τραπεζικού δείκτη ενίσχυσε τη ρευστότητα, επιτρέποντας παράλληλα τη διάχυση κεφαλαίων και σε άλλους κλάδους της αγοράς, ενώ η σημερινή επιστροφή αγοραστών στις τραπεζικές μετοχές λειτούργησε ως βασικός καταλύτης για την αντίδραση της Λ. Αθηνών. Σημαντικές βοήθειες άλλωστε, έδωσε ο κλάδος και κόντρα στις τεχνικές πιέσεις, στις μετοχές της Coca-Cola HBC, οι οποίες σήμερα διαπραγματεύτηκαν, χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα, ύψους 1,20 ευρώ ανά μετοχή, με την καταβολή να έχει προγραμματιστεί για τις 9 Ιουνίου.

    Παράλληλα, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παρέμεινε η ΔΕΗ, μετά και την έγκριση από τη γενική συνέλευση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που προγραμματίζεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα. Η μετοχή κατέγραψε εκ νέου αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα, με την αγορά να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις γύρω από την επικείμενη έκδοση.

    Στο ταμπλό

    Στο ταμπλό τώρα, η Βιοχάλκο και η ΕΛΧΑ έκλεισαν με κέρδη 6,2% αντίστοιχα, με τη Eurobank να ενισχύεται κατά 5,48% και την Alpha Bank κατά 4%. Άνω του 2% ήταν η άνοδος σε Cenergy, Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ, Τιτάν και Σαράντης, και άνω του 1% σε Εθνική, Optima και Jumbo. Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΟΤΕ, Metlen, ΔΕΗ, Λάμδα και Aktor.

    Στον αντίποδα, η Helleniq Energy έχασε 2,30%, με τις Κύπρου, Coca Cola και Motor Oil να σημειώνουν απώλειες που ξεπέρασαν το 1%. Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Allwyn, Aegean και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
    Previous ArticleΠρωτογενές πλεόνασμα 5,2 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, υπερδιπλάσιο από τον στόχο
    Next Article Στον Άρειο Πάγο η Καρυστιανού: «Ήρθα να ζητήσω αναβάθμιση κατηγορίας για τον Καραμανλή»

    Σχετικές αναρτήσεις

    Χρηματιστήριο: Comeback των αγοραστών μετά τη διήμερη πτώση – Απώλειες στην πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου

    Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2026 12:09 ΜΜ

    ΑΑΔΕ: Οι τουριστικές και αστικές περιοχές που θα βρεθούν το καλοκαίρι στο στόχαστρο 4.000 στοχευμένων επιτόπιων ελέγχων

    Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2026 12:08 ΜΜ

    «Πράσινο φως» στην Ελλάδα από ESM και EFSF για πρόωρη αποπληρωμή δανείων 6,94 δισ. ευρώ

    Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2026 12:06 ΜΜ




    ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

    ΜΕΤΟΧΟΙ: ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ – ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

    Α.Φ.Μ. 800378397 Δ.Ο.Υ. ΒΕΡΟΙΑΣ

    ΒΕΤΣΟΠΟΥΛΟΥ 72 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

    Τ.Κ. 59300

    ΤΗΛ-ΦΑΞ: 23330 24222

    e-mail: politis6@otenet.gr

    ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΕΜΗ: 119165226000

     Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διευθυντής  : Νικόλαος  Σουρλόπουλος

    Διαχειριστής ιστοσελίδας: Νικόλαος Σουρλόπουλο

     Διευθυντής Σύνταξης :   Αλέξανδρος Σουρλόπουλος

     Διαχειριστής και Δικαιούχος του ονόματος τομέα : ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

     

    Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

    politis6@otenet.gr
    Τηλέφωνο:23330 24222
    Φαξ:23330 24222

    Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334

    H ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

    Η ιστοσελίδα opolitis.gr είναι πιστοποιημένη στο ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου της ΓΓ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Μ.Η.Τ. 232380

    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    © 2026 opolitis.gr

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.