Close Menu
OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    ΝΕΑ

    Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Αγία Κυριακή

    Τρίτη, 7 Ιουλίου 2026 9:32 ΜΜ

    Αλεξάνδρεια: Σκύλος δάγκωσε γυναίκα σε κατάστημα εστίασης – Μετέβη στο Κέντρο Υγείας

    Τρίτη, 7 Ιουλίου 2026 8:20 ΜΜ

    Πριν από την Πρώτη Μέρα -Πρόγραμμα ομαλής μετάβασης για μαθητές Α΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου

    Τρίτη, 7 Ιουλίου 2026 6:08 ΜΜ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    ΡΟΗ
    • Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Αγία Κυριακή
    • Αλεξάνδρεια: Σκύλος δάγκωσε γυναίκα σε κατάστημα εστίασης – Μετέβη στο Κέντρο Υγείας
    • Πριν από την Πρώτη Μέρα -Πρόγραμμα ομαλής μετάβασης για μαθητές Α΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου
    • Ανακοινώθηκαν τα οριστικά πορίσματα επανεκτίμησης για τις καλλιέργειες των παραγωγών των Δ/Κ Σταυρού, Βρυσακίου, Ξεχασμένης και Επισκοπής που επλήγησαν από τον παγετό του 2025
    • 28ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων στην Παναγία Σουμελά – ΒΙΝΤΕΟ
    • Δαμασκός:18 τραυματίες από τις δύο εκρήξεις-Συναντήθηκε με τον Σύρο πρόεδρο ο Μακρόν
    • Ετήσια άδεια εργαζομένων: Τι αλλάζει, τι παραμένει σε ισχύ
    • Δύο δημοσιογράφοι υπό κράτηση στην Τουρκία ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Τετάρτη, 8 Ιουλίου
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΤΟΠΙΚΑ
      • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
      • ΒΕΡΟΙΑ
      • ΝΑΟΥΣΑ
      • ΗΜΑΘΙΑ
      • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΑΓΟΡΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
      • ΒΙΒΛΙΟ
      • ΜΟΥΣΙΚΗ
      • ΧΟΡΟΣ
      • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΘΕΑΤΡΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
      • ΓΕΥΣΗ
      • ΔΙΕΘΝΗ
      • ΕΠΙΣΤΗΜΗ/ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
      • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
      • ΤΑΞΙΔΙΑ
      • ΥΓΕΙΑ
      • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    Home»ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ»ΕΦΚΑ: Έρχεται η… τηλεφωνική σύνταξη – Η διαδικασία και οι δικαιούχοι

    ΕΦΚΑ: Έρχεται η… τηλεφωνική σύνταξη – Η διαδικασία και οι δικαιούχοι

    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023 12:17 ΜΜΑπό Ο Πολίτης
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Σύμφωνα με την πιλοτική εφαρμογή θα επιλεγούν 1.000 ασφαλισμένοι, αρχής γενομένης από το ταμείο του Δημοσίου οι οποίοι θα απέχουν 6 έως 12 μήνες από την αίτηση συνταξιοδότησης.

    Μια νέα καινοτόμα μορφή επικοινωνίας εισέρχεται στο «οπλοστάσιο» του ΕΦΚΑ στη μάχη για την επίσπευση έκδοσης των συντάξεων. Με αντίστροφη δράση, ο ΕΦΚΑ θα επικοινωνεί με τους ασφαλισμένους που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη και όχι οι ασφαλισμένοι με τον ΕΦΚΑ προκειμένου να προλειάνει το έδαφος για την ταχύτερη απονομή της σύνταξής τους.

    Η… τηλεφωνική σύνταξη

    Η δράση θα ξεκινήσει πιλοτικά από την 1η Ιανουαρίου 2024 από τα ταμεία του Δημοσίου και αν κριθεί αποτελεσματική θα επεκταθεί σε όλα τα υπόλοιπα Ταμεία. Σύμφωνα με την πιλοτική εφαρμογή θα επιλεγούν 1.000 ασφαλισμένοι, αρχής γενομένης από το ταμείο του δημοσίου οι οποίοι θα απέχουν 6 έως 12 μήνες από την αίτηση συνταξιοδότησης.

    Ο ΕΦΚΑ, μέσω των υπηρεσιών του 1555, θα επικοινωνεί μαζί τους τηλεφωνικά και θα τους ενημερώνει για το δικαίωμα συνταξιοδότησης (αν θεμελιώνουν δικαίωμα, σε ποια ηλικία και με πόσα ένσημα). Στη συνέχεια οι υπάλληλοι θα ενημερώνονται για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, την προσυνταξιοδοτική απόφαση αν υπάρχει, το εκκαθαριστικό της εφορίας κλπ.

    Ο υποψήφιος συνταξιούχος θα στέλνει ηλεκτρονικά τα δικαιολογητικά και πριν έρθει η ώρα να υποβάλει την αίτηση θα έχει γίνει η απαραίτητη προεργασία.

    Όπως επεσήμανε για τη νέα δράση ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης «όταν θα πλησιάζει περίπου το 6μηνο πριν πρέπει να υποβάλει ο ασφαλισμένος την αίτηση συνταξιοδότησης, θα τον ενημερώνει ο e-ΕΦΚΑ για τη δυνατότητα συνταξιοδότησής του και για τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσει, προκειμένου αφενός μεν να αποφύγει κάθε ταλαιπωρία και αφετέρου να εκδοθεί αυτόματα η σύνταξή του, καθώς θα έχει προηγηθεί προεργασία. Θα είναι η πρώτη φορά που το κράτος θα πηγαίνει στον πολίτη κι όχι ο πολίτης στο κράτος».

    Την ίδια ώρα ενεργοποιούνται στην πράξη δύο ψηφιακά εργαλεία που θα συμβάλλουν στην σύντμηση του χρόνου απονομής της σύνταξης.

    Οι καρτέλες των ενσήμων

    Ο νέος διοικητής του ΕΦΚΑ Αλέξανδρος Βαρβέρης παρουσιάζοντας  το όραμα της Διοίκησης για την επόμενα ημέρα τόνισε:

    Η δημιουργία του νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ), που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης θα αποτελέσει το κανάλι διαλειτουργικότητας με τα πληροφοριακά συστήματα άλλων φορέων, τις υφιστάμενες εφαρμογές και τα μητρώα της δημόσιας διοίκησης.

    Παράλληλα η  «ψηφιοποίηση της ασφαλιστικής ιστορίας του e-ΕΦΚΑ» θα μεταμορφώσει όλο το χαρτώο αρχείο όλων των ταμείων που εντάχθηκαν «βίαια» το 2016 κάτω από την «ομπρέλα» του ΕΦΚΑ, προστατεύοντας κατά κύριο λόγο όλη αυτήν την πολύτιμη πληροφορία και κάνοντας πιο εύκολη την πρόσβαση στην ενημέρωση από τα συστήματα του e-ΕΦΚΑ, καθώς και την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης του συστήματος απονομής σύνταξης στους δικαιούχους του e-ΕΦΚΑ.

    Οι καρτέλες των ενσήμων θα σκανάρονται και θα φυλάσσονται σε αρχείο ώστε να είναι πιο άμεση η επεξεργασία τους κατά τη διαδικασία υπολογισμού των συντάξεων.

    ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
    Previous ArticleΕλαιόλαδο από… χρυσάφι – Αντικλεπτικά και στα ελληνικά σούπερ μάρκετ
    Next Article Yπουργείο Υγείας της Χαμάς: Πάνω από 8.300 νεκροί, εκ των οποίων 3.457 παιδιά

    Σχετικές αναρτήσεις

    Μνημονιακά δάνεια: Θα πληρώνουμε μέχρι το 2070 – Το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των περίπου 230 δισ. ευρώ

    Τρίτη, 7 Ιουλίου 2026 11:17 ΠΜ

    Οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων μηνών Αυγούστου και Σεπτεμβρίου

    Τρίτη, 7 Ιουλίου 2026 11:08 ΠΜ

    Κατασχεμένα ακίνητα: Έρχεται η απόφαση για την αποδέσμευση και πώλησή τους από τους ιδιοκτήτες-οφειλέτες της εφορίας

    Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2026 1:27 ΜΜ



    ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

    ΜΕΤΟΧΟΙ: ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ – ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

    Α.Φ.Μ. 800378397 Δ.Ο.Υ. ΒΕΡΟΙΑΣ

    ΒΕΤΣΟΠΟΥΛΟΥ 72 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

    Τ.Κ. 59300

    ΤΗΛ-ΦΑΞ: 23330 24222

    e-mail: politis6@otenet.gr

    ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΕΜΗ: 119165226000

     Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διευθυντής  : Νικόλαος  Σουρλόπουλος

    Διαχειριστής ιστοσελίδας: Νικόλαος Σουρλόπουλο

     Διευθυντής Σύνταξης :   Αλέξανδρος Σουρλόπουλος

     Διαχειριστής και Δικαιούχος του ονόματος τομέα : ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

     

    Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

    politis6@otenet.gr
    Τηλέφωνο:23330 24222
    Φαξ:23330 24222

    Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334

    H ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

    Η ιστοσελίδα opolitis.gr είναι πιστοποιημένη στο ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου της ΓΓ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Μ.Η.Τ. 232380

    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    © 2026 opolitis.gr

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.