Close Menu
OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    ΝΕΑ

    Ο Νίκος Μπρουσκέλης θυμάται το 1986 και καλωσορίζει τον Χρήστο Νικολόπουλο στην πρώτη γραμμή του ΠΑΣΟΚ

    Τρίτη, 10 Μαρτίου 2026 3:42 ΜΜ

    Τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας στην Αθήνα

    Τρίτη, 10 Μαρτίου 2026 12:58 ΜΜ

    Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB Berlin 2026

    Τρίτη, 10 Μαρτίου 2026 12:45 ΜΜ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    ΡΟΗ
    • Ο Νίκος Μπρουσκέλης θυμάται το 1986 και καλωσορίζει τον Χρήστο Νικολόπουλο στην πρώτη γραμμή του ΠΑΣΟΚ
    • Τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας στην Αθήνα
    • Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB Berlin 2026
    • Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική εσπερίδα «Γυναίκα: Υγεία, Ασφάλεια και Δημοκρατία στην Εργασία»
    • Ο Μακρόν έγραψε για πολλαπλές επιθέσεις στην Κύπρο αλλά ο Λετυμπιώτης απαντά ότι «δεν υπάρχει κάτι τέτοιο»
    • Ερντογάν προς Ιράν: Οι παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου δεν μπορούν να δικαιολογηθούν
    • Το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο ανοίγει ξανά για το κοινό!
    • Ανοίγουν σήμερα οι αιτήσεις για τη νέα δράση κατάρτισης εργαζομένων της ΔΥΠΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Τετάρτη, 11 Μαρτίου
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΤΟΠΙΚΑ
      • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
      • ΒΕΡΟΙΑ
      • ΝΑΟΥΣΑ
      • ΗΜΑΘΙΑ
      • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΑΓΟΡΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
      • ΒΙΒΛΙΟ
      • ΜΟΥΣΙΚΗ
      • ΧΟΡΟΣ
      • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΘΕΑΤΡΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
      • ΓΕΥΣΗ
      • ΔΙΕΘΝΗ
      • ΕΠΙΣΤΗΜΗ/ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
      • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
      • ΤΑΞΙΔΙΑ
      • ΥΓΕΙΑ
      • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    Home»ΕΛΛΑΔΑ»Εφορία: Έρχονται πρόστιμα από το μακρινό 2017 για παραβάσεις που παραγράφονται το 2023

    Εφορία: Έρχονται πρόστιμα από το μακρινό 2017 για παραβάσεις που παραγράφονται το 2023

    ΕΛΛΑΔΑ Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023 8:54 ΠΜΑπό Ο Πολίτης
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Το… μακρινό 2017 θα βρουν σύντομα μπροστά τους οι φορολογούμενοι που ενώ ήταν υπόχρεοι υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών – προμηθευτών δεν το έπραξαν ή το έπραξαν εκπρόθεσμα.

    Αν και η υποχρέωση υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων δεν υφίσταται πλέον (από το φορολογικό έτος 2021), η εφορία δεν ξέχασε τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που αμέλησαν να τις υποβάλλουν για συναλλαγές που πραγματοποίησαν το 2017.

    Οι παραβάτες θα λάβουν το επόμενο διάστημα σχετικό ειδοποιητήριο και θα έχουν στη διάθεσή τους περιθώριο 30 ημερών για την πληρωμή προστίμου 100 ευρώ.
    Η διαδικασία αποστολής σημειωμάτων για υποθέσεις συγκεντρωτικών καταστάσεων του 2017, εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της ΑΑΔΕ να …κλείσουν εγκαίρως όλες οι φορολογικές υποθέσεις που παραγράφονται στο τέλος του έτους.

    Ο εντοπισμός των παραβατών έγινε από τις αρμόδιες ΔΟΥ μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής όπου καταγράφονται με κόκκινη ένδειξη οι εκπρόθεσμα υποβληθείσες συγκεντρωτικές καταστάσεις φορολογικών στοιχείων εσόδων και εξόδων, καθώς και οι μη υποβληθείσες καταστάσεις φορολογικών στοιχείων.

    Επισημαίνεται ότι για το φορολογικό έτος 2021 και τα επόμενα έτη καταργήθηκε η υποχρέωση ηλεκτρονικής υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων φορολογικών στοιχείων εσόδων και εξόδων καθώς τέθηκε σε ισχύ το μέτρο της ηλεκτρονικής υποβολής των εκδιδόμενων φορολογικών στοιχείων εσόδων στην πλατφόρμα mydata.

    Σημειώματα για την επιβολή προστίμων θα σταλούν και για άλλες εκκρεμείς υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ και φορολογίας ακινήτων που παραγράφονται στις 31 Δεκεμβρίου 2023.
    Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται:

    • Υποθέσεις φορολογουμένων που δεν δήλωσαν ή δήλωσαν ανακριβώς αναδρομικά ποσά αποδοχών τα οποία εισέπραξαν μέσα στο 2017 αλλά αφορούν παλαιότερα έτη. Στους φορολογούμενους που θα εντοπιστούν να μην έχουν δηλώσει στη φορολογική τους δήλωση τα αναδρομικά που έχουν εισπράξει, η ΑΑΔΕ θα στείλει «ραβασάκια» με το ποσό του φόρου που έχει προσδιοριστεί από τον φόρο-ελεγκτικό μηχανισμό.
    • Υποθέσεις επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών που δήλωσαν ανακριβή στοιχεία για τα ακαθάριστα έσοδα ή τις δαπάνες κατά τη διαχειριστική περίοδο του 2017 ή υπέβαλαν εκπρόθεσμα τις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών – προμηθευτών τις γνωστές ΜΥΦ.
      Υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος για τη χρήση του 2014, για τις οποίες υποβλήθηκαν αρχικές εκπρόθεσμες δηλώσεις εντός του 2020.
    • Υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ για τη χρήση του έτους 2012 για τις οποίες μετά τη λήξη της κανονικής 5ετούς περιόδου παραγραφής, περιήλθαν σε γνώση των αρμοδίων φορολογικών αρχών «συμπληρωματικά στοιχεία» για απόκρυψη φορολογητέας ύλης.
    • Υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος για τη χρήση 2007, εφόσον δεν υποβλήθηκε φορολογική δήλωση ή υποβλήθηκε εκπρόθεσμη αρχική δήλωση καθώς για τις υποθέσεις αυτές η προθεσμία παραγραφής είναι 15ετής.

    ΠΗΓΗ: thestival

    ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΟ 2023 ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 2017 ΕΦΟΡΙΑ
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
    Previous ArticleΣυντάξεις – επιδόματα: Πότε καταβάλλονται στους δικαιούχους
    Next Article Φίλοι Τριπόταμου Βέροιας: 28η Μαρτίου 2023 Πανελλήνια Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια ημέρα πέτρινων γεφυριών

    Σχετικές αναρτήσεις

    Ανοίγουν σήμερα οι αιτήσεις για τη νέα δράση κατάρτισης εργαζομένων της ΔΥΠΑ

    Τρίτη, 10 Μαρτίου 2026 10:52 ΠΜ

    Έντονες πιέσεις στην αγορά ομολόγων στη «σκιά» του πολέμου: Στο 3,70% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

    Τρίτη, 10 Μαρτίου 2026 10:28 ΠΜ

    Πόρισμα ΟΠΕΚΕΠΕ στην ολομέλεια της Βουλής – Τι περιμένουμε;

    Τρίτη, 10 Μαρτίου 2026 10:27 ΠΜ




    ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

    ΜΕΤΟΧΟΙ: ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ – ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

    Α.Φ.Μ. 800378397 Δ.Ο.Υ. ΒΕΡΟΙΑΣ

    ΒΕΤΣΟΠΟΥΛΟΥ 72 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

    Τ.Κ. 59300

    ΤΗΛ-ΦΑΞ: 23330 24222

    e-mail: politis6@otenet.gr

    ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΕΜΗ: 119165226000

     Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διευθυντής  : Νικόλαος  Σουρλόπουλος

    Διαχειριστής ιστοσελίδας: Νικόλαος Σουρλόπουλο

     Διευθυντής Σύνταξης :   Αλέξανδρος Σουρλόπουλος

     Διαχειριστής και Δικαιούχος του ονόματος τομέα : ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

     

    Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

    politis6@otenet.gr
    Τηλέφωνο:23330 24222
    Φαξ:23330 24222

    Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334

    H ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

    Η ιστοσελίδα opolitis.gr είναι πιστοποιημένη στο ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου της ΓΓ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Μ.Η.Τ. 232380

    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    © 2026 opolitis.gr

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.