Close Menu
OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    ΝΕΑ

    Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ποδηλατοβόλτα στην Αλεξάνδρεια

    Κυριακή, 1 Ιουνίου 2025 1:04 ΜΜ

    Συμμετοχή του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ Νομού Ημαθίας ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ με 4 αθλητές στη Διεθνή Ημερίδα Στίβου ΑμεΑ «ΕΛΠΙΔΑ 2025»

    Σάββατο, 31 Μαΐου 2025 5:27 ΜΜ

    Με επιτυχία για άλλη μια φορά η ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ της Αλεξάνδρειας

    Σάββατο, 31 Μαΐου 2025 11:07 ΠΜ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    ΡΟΗ
    • Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ποδηλατοβόλτα στην Αλεξάνδρεια
    • Συμμετοχή του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ Νομού Ημαθίας ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ με 4 αθλητές στη Διεθνή Ημερίδα Στίβου ΑμεΑ «ΕΛΠΙΔΑ 2025»
    • Με επιτυχία για άλλη μια φορά η ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ της Αλεξάνδρειας
    • “Λευκή Νύχτα” και Cocktail Stories από το Bite Box – Μια καντίνα αλλιώτικη από τις άλλες
    • Ολιγόωρη διακοπή νερού σε όλη την Αλεξάνδρεια την Κυριακή 1 Ιουνίου
    • Εκδηλώσεις πολιτιστικής και παιδαγωγικής δημιουργίας σχολείων της Ημαθίας
    • Πρωταθλητής Ευρώπης στην Πάλη στην άμμο,ο Αλεξανδρινός Άγγελος Αποστολίδης!
    • Μ. Καραγιαννίδου: Ψηφιακή μετάβαση με ανθρώπινη απουσία: ένα λάθος μοντέλο
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Κυριακή, 1 Ιουνίου
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΤΟΠΙΚΑ
      • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
      • ΒΕΡΟΙΑ
      • ΝΑΟΥΣΑ
      • ΗΜΑΘΙΑ
      • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΑΓΟΡΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
      • ΒΙΒΛΙΟ
      • ΜΟΥΣΙΚΗ
      • ΧΟΡΟΣ
      • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΘΕΑΤΡΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
      • ΓΕΥΣΗ
      • ΔΙΕΘΝΗ
      • ΕΠΙΣΤΗΜΗ/ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
      • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
      • ΤΑΞΙΔΙΑ
      • ΥΓΕΙΑ
      • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    Home»ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ»«Έρχονται» τα νέα χαρτονομίσματα του Ευρώ – Δείτε τα δύο πιθανά θέματα

    «Έρχονται» τα νέα χαρτονομίσματα του Ευρώ – Δείτε τα δύο πιθανά θέματα

    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023 11:45 ΠΜΑπό Ο Πολίτης
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Στο επόμενο στάδιο προχωρά η ΕΚΤ με την δημιουργία των νέων χαρτονομισμάτων «Ευρώ» με στόχο να διασφαλιστεί ότι τα τραπεζογραμμάτια ευρώ παραμένουν ένα καινοτόμο, ασφαλές και αποτελεσματικό μέσο πληρωμής, το οποίο θα αντιπροσωπεύει και την κουλτούρα και τις αρχές της Ένωσης.

    Στη σχετική της ανακοίνωση, η ΕΚΤ δίνει έμφαση στο γεγονός πως σε έναν κόσμο όπου η εξέλιξη των τεχνολογιών αναπαραγωγής τραπεζογραμματίων είναι ραγδαία και όπου οι παραχαράκτες μπορούν εύκολα να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες και υλικό, καθίσταται απαραίτητη η έκδοση νέων τραπεζογραμματίων σε τακτή βάση.

    Πέραν των θεμάτων ασφαλείας, η ΕΚΤ δεσμεύεται να μειώσει τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των τραπεζογραμματίων ευρώ σε όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους, ενώ επιδιώκει να γίνουν πιο οικεία στους Ευρωπαίους πολίτες κάθε ηλικίας και υποβάθρου και να τους ενσωματώνουν όλους, συμπεριλαμβανομένων των ευάλωτων ομάδων, όπως τα άτομα με προβλήματα όρασης.

    Τα δύο πιαθνά θέματα

    «Ευρωπαϊκός πολιτισμός» και «Ποταμοί & πτηνά» είναι τα δύο πιθανά θέματα για τα μελλοντικά τραπεζογραμμάτια ευρώ που έχει επιλέξει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μετά τη διερευνητική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2023, κατά την οποία οι Ευρωπαίοι πολίτες εξέφρασαν τις προτιμήσεις τους σχετικά με τα επτά επικρατέστερα θέματα. Δείτε την έκθεση με ένα κλικ εδώ.

     

    Συγκεκριμένα, στην έρευνα που διενεργήθηκε κατ’ εντολή της ΕΚΤ, το θέμα «Ευρωπαϊκός πολιτισμός» ήταν το πλέον δημοφιλές (21%) μεταξύ των πολιτών της ζώνης του ευρώ και ακολουθούν τα θέματα «Ποταμοί: Τα νερά της ζωής στην Ευρώπη» (18%) και «Πτηνά: Ελεύθερα, ανθεκτικά, πηγή έμπνευσης» (17%). Στην έρευνα συμμετείχε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα 23.377 Ευρωπαίων.

    Η ΕΚΤ επίσης διενήργησε την ίδια έρευνα διαδικτυακά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2023, λαμβάνοντας πολύ μεγάλο αριθμό απαντήσεων (πάνω από 365.000) από Ευρωπαίους. Τα αποτελέσματα συμπληρώνουν τα ευρήματα της έρευνας με το αντιπροσωπευτικό δείγμα. Προτιμήθηκαν τα ίδια τρία θέματα, αν και με διαφορετική σειρά. Και στις δύο έρευνες, τα υπόλοιπα τέσσερα από τα επικρατέστερα θέματα κατατάχθηκαν πολύ χαμηλότερα.

      • Η πλήρης έκθεση είναι διαθέσιμη εδώ: new euro banknote themes

    Προκειμένου να αποτυπώσει όσο το δυνατόν ευρύτερα τις προτιμήσεις του κοινού, το Διοικητικό Συμβούλιο έδωσε την έγκρισή του να συνδυαστούν τα θέματα «Ποταμοί: Τα νερά της ζωής στην Ευρώπη» και «Πτηνά: Ελεύθερα, ανθεκτικά, πηγή έμπνευσης» σε ένα ενιαίο θέμα που συνδέεται με τη φύση.

    Το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας

    «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την ισχυρή συμμετοχή στη διαδικτυακή μας έρευνα», δήλωσε η Πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

    «Και τα δύο θέματα που επιλέχθηκαν έχουν έναν κοινό άξονα, τη σχέση μεταξύ της Ευρώπης και των Ευρωπαίων, και αυτό συνάδει σε μεγάλο βαθμό με τον στόχο μας να φέρουμε τα τραπεζογραμμάτια πιο κοντά σε ανθρώπους κάθε ηλικίας και υποβάθρου.»

    Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να συγκροτήσει μια συμβουλευτική ομάδα (αρχές 2024) η οποία θα προτείνει τα σχετικά μοτίβα για τα επιλεγμένα θέματα μέχρι το τέλος του 2024.

    Στη συνέχεια, θα διεξαχθεί διαγωνισμός για τον σχεδιασμό των νέων τραπεζογραμματίων και οι Ευρωπαίοι πολίτες θα έχουν και πάλι την ευκαιρία να εκφράσουν τις προτιμήσεις τους για τις επιλογές σχεδίων.

    Η ΕΚΤ αναμένεται να λάβει την απόφαση για τα τελικά σχέδια καθώς και για το πότε θα εκτυπωθούν και θα εκδοθούν τα νέα τραπεζογραμμάτια το 2026.

    Μόλις ληφθεί η απόφαση για την παραγωγή τους, θα χρειαστούν ακόμη κάποια χρόνια πριν από την έκδοση των πρώτων τραπεζογραμματίων.

    ΕΥΡΩ ΝΕΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
    Previous ArticleΑκριβότερο κατά 10% το χριστουγεννιάτικο τραπέζι [πίνακας]
    Next Article Φορολογικό νομοσχέδιο: 17 ερωτήσεις και απαντήσεις για τις αλλαγές

    Σχετικές αναρτήσεις

    Επίδομα Παιδιού: Κλείνει προσωρινά η πλατφόρμα στις 30 Απριλίου

    Παρασκευή, 25 Απριλίου 2025 3:04 ΜΜ

    Κικίλιας: Ανάσχεση τιμών, ακόμα και μειώσεις, στα ακτοπλοϊκά από την 1η Μαΐου

    Πέμπτη, 24 Απριλίου 2025 10:59 ΠΜ

    Συντάξεις Μαΐου: Στο τέλος της εβδομάδας οι πρώτες καταβολές – Αναλυτικά οι ημερομηνίες

    Τετάρτη, 23 Απριλίου 2025 8:40 ΠΜ



    ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ – ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

    Α.Φ.Μ. 800378397 Δ.Ο.Υ. ΒΕΡΟΙΑΣ

    ΒΕΤΣΟΠΟΥΛΟΥ 72 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

    Τ.Κ. 59300

    ΤΗΛ-ΦΑΞ: 23330 24222

    e-mail: politis6@otenet.gr

    ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΕΜΗ: 119165226000

     Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διευθυντής  : Νικόλαος  Σουρλόπουλος

    Διαχειριστής ιστοσελίδας: Νικόλαος Σουρλόπουλο

     Διευθυντής Σύνταξης :   Αλέξανδρος Σουρλόπουλος

     Διαχειριστής και Δικαιούχος του ονόματος τομέα : ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

     

    Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

    politis6@otenet.gr
    Τηλέφωνο:23330 24222
    Φαξ:23330 24222

    Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334

    H ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

    Η ιστοσελίδα opolitis.gr είναι πιστοποιημένη στο ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου της ΓΓ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Μ.Η.Τ. 232380

    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    © 2025 opolitis.gr

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.