Close Menu
OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    ΝΕΑ

    H Γεωργία Μπατσαρά νέα Διοικήτρια της Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων Αλεξάνδρειας

    Τρίτη, 8 Ιουλίου 2025 7:26 ΜΜ

    Διακοπή νερού αύριο Τετάρτη στο Καμποχώρι

    Τρίτη, 8 Ιουλίου 2025 2:37 ΜΜ

    Ενοικιάζεται Διαμέρισμα στη Βέροια

    Τρίτη, 8 Ιουλίου 2025 11:07 ΠΜ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    ΡΟΗ
    • H Γεωργία Μπατσαρά νέα Διοικήτρια της Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων Αλεξάνδρειας
    • Διακοπή νερού αύριο Τετάρτη στο Καμποχώρι
    • Ενοικιάζεται Διαμέρισμα στη Βέροια
    • Τουπεκτση Λινα: Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ «Αξιοι και ανάξιοι»
    • CJ Jeff: Από τη Βέροια, στα μεγαλύτερα dj sets του κόσμου
    • Κλιματιζόμενες αίθουσες σε κτίρια του Δήμου Αλεξάνδρειας για την διημέρευση των δημοτών τις ημέρες του καύσωνα
    • Εγκαινιάστηκε το νέο ΚΗΦΗ Επισκοπής – Ένα σημαντικό βήμα κοινωνικής φροντίδας στη Νάουσα
    • Διακοπή νερού αύριο Τρίτη σε Ξεχασμένη και Π. Σκυλίτσι
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Τετάρτη, 9 Ιουλίου
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΤΟΠΙΚΑ
      • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
      • ΒΕΡΟΙΑ
      • ΝΑΟΥΣΑ
      • ΗΜΑΘΙΑ
      • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΑΓΟΡΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
      • ΒΙΒΛΙΟ
      • ΜΟΥΣΙΚΗ
      • ΧΟΡΟΣ
      • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΘΕΑΤΡΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
      • ΓΕΥΣΗ
      • ΔΙΕΘΝΗ
      • ΕΠΙΣΤΗΜΗ/ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
      • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
      • ΤΑΞΙΔΙΑ
      • ΥΓΕΙΑ
      • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    Home»ΕΛΛΑΔΑ»Φόροι: Επιστροφές «εξπρές» από την ΑΑΔΕ

    Φόροι: Επιστροφές «εξπρές» από την ΑΑΔΕ

    ΕΛΛΑΔΑ Πέμπτη, 13 Απριλίου 2023 9:07 ΠΜΑπό Ο Πολίτης
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Αλλάζει πρόσωπο η εφορία όσον αφορά στο μείζον ζήτημα των επιστρεφόμενων φόρων, ανταμείβοντας τους συνεπείς φορολογούμενους, με επιστροφή των χρημάτων τους, μέσα σε μια εβδομάδα.

    Η επιτάχυνση στις επιστροφές φόρου και γενικότερα ο περιορισμός του χρόνου αναμονής για τους φορολογούμενους, ξεκίνησε από το πρώτο τρίμηνο του 2023. Επεστράφησαν φόροι 1,721 δισ. ευρώ, σημειώνοντας ρεκόρ όλων των εποχών, καθώς καταγράφηκε υπέρβαση 27% έναντι του στόχου που είχε εγγραφεί στον προϋπολογισμό (1,354 δισ. ευρώ).

    Η επιτάχυνση στις επιστροφές αφορά κυρίως τον ΦΠΑ ενώ από τον Μάιο, αναμένεται περαιτέρω μείωση του χρόνου επιστροφής των φόρων καθώς με διάταξη που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή μειώνεται από 90 σε 45 ημέρες το χρονικό περιθώριο εντός του οποίου η φορολογική διοίκηση εξετάζει τα αιτήματα επιστροφής φόρου στις περιπτώσεις ηλεκτρονικών τιμολογίων.

    Τα χρήματα τους πήραν ήδη πίσω και οι φορολογούμενοι με πιστωτικό εκκαθαριστικό που υπέβαλλαν με το άνοιγμα της εφαρμογής τις φετινές φορολογικές δηλώσεις.

    Από τις αρχές Απριλίου, έχουν γίνει ήδη δύο πληρωμές, στο πλαίσιο της απόφασης της ΑΑΔΕ, να επιστρέφει μέσα σε μια εβδομάδα από την υποβολή της δήλωσης το φόρο εισοδήματος σε φορολογούμενους χωρίς φορολογικές ή ασφαλιστικές οφειλές ή δέσμευση ενημερότητας.

    Από τις 110.267 φορολογικές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί προέκυψαν 23.659 πιστωτικά σημειώματα. Τρεις στους τέσσερις φορολογούμενους με πιστωτικό εκκαθαριστικό (76,86%) ή συνολικά 18.184 φορολογούμενοι έλαβαν ήδη στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς 5,2 εκατ. ευρώ. Και το μοντέλο αυτό θα συνεχιστεί σε εβδομαδιαία βάση έως το τέλος της περιόδου υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο σχέδιο επιστροφών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προβλέπει :

    *Επιστροφές φόρου εισοδήματος σε φορολογούμενους που δεν έχουν φορολογικές ή ασφαλιστικές οφειλές ή δέσμευση ενημερότητας, αποστέλλονται στην Τράπεζα της Ελλάδος για άμεση επιστροφή σε εβδομαδιαία βάση.

    *Επιστροφές φόρου εισοδήματος σε φορολογούμενους που δεν έχουν ασφαλιστικές οφειλές ή δέσμευση ενημερότητας και έχουν φορολογικές οφειλές, συμψηφίζονται κεντρικά το πρώτο και το τρίτο δεκαήμερο κάθε μήνα, αρχής γενομένης από το τέλος Απριλίου. Όσοι συμψηφισμοί δεν θα μπορούν να διενεργηθούν κεντρικά, θα διεκπεραιώνονται στο συντομότερο δυνατό χρόνο από τις ΔΟΥ. Μετά το Πάσχα, αναμένεται να τρέξει ο πρώτος τέτοιου είδους κεντρικός συμψηφισμός.

    *Επιστροφές φόρου εισοδήματος που θα προκύψουν από δηλώσεις που θα υποβληθούν μετά την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ 2023 και μέχρι την εξόφλησή του, θα συμψηφίζονται κεντρικά και με τον φόρο αυτόν, όπως και με οποιαδήποτε άλλη φορολογική οφειλή.

    *Οφειλές από το φόρο εισοδήματος θα συμψηφίζονται κατά προτεραιότητα με δικαιώματα επιστροφής από άλλους φόρους, που υπάρχουν ή θα γεννηθούν μέχρι τις 31.7.2023, ώστε σε περίπτωση εξόφλησης του φόρου εισοδήματος μέσω του συμψηφισμού, να χορηγείται η έκπτωση 3%.

     

    ΠΗΓΗ: ΕΡΤ NEWS

    ΑΑΔΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΦΟΡΟΙ
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
    Previous ArticleΤάσος Μπαρτζώκας: Ενωμένοι για την προσωπική Ανάσταση και την έξοδο προς το φως για την πατρίδα μας!
    Next Article Έρχονται τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ: Πότε θα αναρτηθούν τα ειδοποιητήρια -Τι πρέπει να γνωρίζετε

    Σχετικές αναρτήσεις

    Σε κλοιό καύσωνα η χώρα: Συστάσεις και έκτακτα μέτρα – Σε ποιες περιοχές υπάρχει σήμερα υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιά

    Δευτέρα, 7 Ιουλίου 2025 8:38 ΠΜ

    Δυναμική Παρουσία της INFOPLAN στο 15ο Συνέδριο AI Connected Business World στην Αθήνα!

    Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2025 4:01 ΜΜ

    Συνολικά 643.703 ωφελούμενοι από τα προγράμματα της ΔΥΠΑ

    Κυριακή, 22 Ιουνίου 2025 11:15 ΠΜ



    ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ – ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

    Α.Φ.Μ. 800378397 Δ.Ο.Υ. ΒΕΡΟΙΑΣ

    ΒΕΤΣΟΠΟΥΛΟΥ 72 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

    Τ.Κ. 59300

    ΤΗΛ-ΦΑΞ: 23330 24222

    e-mail: politis6@otenet.gr

    ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΕΜΗ: 119165226000

     Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διευθυντής  : Νικόλαος  Σουρλόπουλος

    Διαχειριστής ιστοσελίδας: Νικόλαος Σουρλόπουλο

     Διευθυντής Σύνταξης :   Αλέξανδρος Σουρλόπουλος

     Διαχειριστής και Δικαιούχος του ονόματος τομέα : ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

     

    Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

    politis6@otenet.gr
    Τηλέφωνο:23330 24222
    Φαξ:23330 24222

    Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334

    H ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

    Η ιστοσελίδα opolitis.gr είναι πιστοποιημένη στο ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου της ΓΓ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Μ.Η.Τ. 232380

    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    © 2025 opolitis.gr

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.