Close Menu
OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    ΝΕΑ

    ΑΑΔΕ: 2 εκατ. προσυμπληρωμένες δηλώσεις – Τι να προσέξετε

    Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2026 12:16 ΜΜ

    e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές από σήμερα έως και Παρασκευή

    Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2026 12:09 ΜΜ

    Νάουσα: Διάθεση αλατιού προς τους πολίτες η για τον παγετό

    Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2026 11:34 ΠΜ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    ΡΟΗ
    • ΑΑΔΕ: 2 εκατ. προσυμπληρωμένες δηλώσεις – Τι να προσέξετε
    • e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές από σήμερα έως και Παρασκευή
    • Νάουσα: Διάθεση αλατιού προς τους πολίτες η για τον παγετό
    • Γενική Συνελευσή του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ Ν. Ημαθίας ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ την Κυριακή 1-2-2026
    • Απόκριες 2026: Πότε ανοίγει το Τριώδιο – Πότε πέφτει η Τσικνοπέμπτη και η Καθαρά Δευτέρα
    • Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του 1ου Γενικού Λυκείου Νάουσας
    • 1η & 3η θέση για τον Πετράκη στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ParaSnowboard της Αυστρίας
    • Επιμελητήριο Ημαθίας: Πρόσκληση σε διοργάνωση επιχειρηματικής αποστολής στο Βουκουρέστι
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΤΟΠΙΚΑ
      • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
      • ΒΕΡΟΙΑ
      • ΝΑΟΥΣΑ
      • ΗΜΑΘΙΑ
      • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΑΓΟΡΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
      • ΒΙΒΛΙΟ
      • ΜΟΥΣΙΚΗ
      • ΧΟΡΟΣ
      • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΘΕΑΤΡΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
      • ΓΕΥΣΗ
      • ΔΙΕΘΝΗ
      • ΕΠΙΣΤΗΜΗ/ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
      • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
      • ΤΑΞΙΔΙΑ
      • ΥΓΕΙΑ
      • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    Home»ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ»Κωνσταντοπούλου: Να κηρυχθεί επίσημη αργία η 17η Νοεμβρίου

    Κωνσταντοπούλου: Να κηρυχθεί επίσημη αργία η 17η Νοεμβρίου

    ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2023 1:29 ΜΜΑπό Ο Πολίτης
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Επίσημη αργία του κράτους ζήτησε να ανακηρυχθεί η 17η Νοεμβρίου η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου ως αναγνώριση του ιστορικού συμβολισμού και της ιστορικής προσφοράς της εξέγερσης του Πολυτεχνείου .

    Η πρόεδρος του κόμματος κατέθεσε σχετικό κείμενο προτείνοντας να υιοθετηθεί με τη μορφή ψηφίσματος από την Ολομέλεια της Βουλής.

    Το κείμενο έχει ως εξής:

    «Ψήφισμα για την κήρυξη της Επετείου της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου και της 17ης Νοεμβρίου ως επίσημης αργίας του κράτους.

    Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973 αποτέλεσε κορυφαία πράξη αντίστασης των φοιτητών, των νέων, των εργαζομένων απέναντι στη Χούντα των Συνταγματαρχών.

    Οι νέοι, οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι όρθωσαν το πνεύμα, το ανάστημα, αλλά και την ύπαρξή τους απέναντι στη Δικτατορία που δεν δίστασε να αιματοκυλήσει τον αγώνα για ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ με τανκς που εισέβαλαν στον χώρο του Πολυτεχνείου, σκοτώνοντας, ακρωτηριάζοντας, τραυματίζοντας τους αγωνιζόμενους νέους, χωρίς όμως να καταφέρουν να σκοτώσουν, να ακρωτηριάσουν, να τραυματίσουν το πάθος για Ελευθερία και τον αγώνα για Δημοκρατία.

    Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτέλεσε εμβληματικό ορόσημο του αντιδικτατορικού αγώνα, που μέχρι σήμερα εμπνέει το δημοκρατικό φρόνημα των Ελλήνων και των Ελληνίδων και αποτελεί σημείο αναφοράς της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας.

    Η ηρωική στάση των νέων, φοιτητών, αγωνιστών του Πολυτεχνείου αποτέλεσε την αρχή του τέλους της επτάχρονης δικτατορίας και ταυτόχρονα αποτέλεσε και αποτελεί σύμβολο των δημοκρατικών αγώνων του ελληνικού λαού.

    Ανέδειξε διεθνώς τον λαό και τη νέα γενιά που μάχεται απέναντι στην απολυταρχία υπό συνθήκες άνισες, που δεν συμβιβάζεται, δεν υποκύπτει, δεν εγκαταλείπει, ακόμη και την πιο σκοτεινή ώρα, και με το παράδειγμα της Αντίστασης εμπνέει κι άλλους να αγωνιστούν για τη Δημοκρατία.

    Η Βουλή των Ελλήνων τιμώντας τους αγώνες, το παράδειγμα και τη μνήμη εκείνων που πάλεψαν, αντιστάθηκαν, διώχθηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν και θυσιάστηκαν για τη Δημοκρατία, τιμώντας την εξέγερση του Πολυτεχνείου αποφασίζει ότι η 17η Νοέμβρη πρέπει να κηρυχθεί επίσημη αργία του κράτους ως εμβληματικό ορόσημο του αντιδικτατορικού αγώνα και των αγώνων του ελληνικού λαού για Ελευθερία και Δημοκρατία και καλεί την Κυβέρνηση να ενεργήσει για τη θεσμοθέτηση της 17ης Νοεμβρίου ως επίσημης αργίας.

    Στην 50ή Επέτειο από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973, εμείς, η Πρόεδρος και οι Βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας καταθέτουμε στη Βουλή των Ελλήνων και των Ελληνίδων το παρόν ψήφισμα και ζητούμε να υιοθετηθεί ομόφωνα ώστε να κηρυχθεί η 17η Νοεμβρίου επίσημη αργία του κράτους.

    Είναι μια οφειλόμενη τιμή σε εκείνους που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν, έδωσαν τη ζωή τους, την ελευθερία τους, έχασαν την υγεία τους για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα μας».

    Στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας απάντησε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Πλακιωτάκης ότι «η Βουλή των Ελλήνων δεν εκδίδει ψηφίσματα». Όπως είπε ο κ. Πλακιωτάκης, η Πλεύση Ελευθερίας έθεσε αυτό το ζήτημα και στη Διάσκεψη των Προέδρων και της απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που απαντά και σήμερα ο ίδιος.

    17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
    Previous ArticleEπίδομα παιδιού: Επιπλέον μιάμιση δόση τον Δεκέμβριο για 800.000 δικαιούχους
    Next Article Στάθης Κωνσταντινίδης: «Πενήντα χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου»

    Σχετικές αναρτήσεις

    Δράση Κατά Του Σχολικού Εκφοβισμού Στο 4ο Γυμνάσιο Βέροιας

    Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2026 11:47 ΠΜ

    Κοπή Βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου παρουσία του υπουργού Κ. Χατζηδάκη

    Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2026 11:33 ΠΜ

    Στο Ράδιο Θεσσαλονίκης Οι Ενεργοί Πολίτες Για Τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο

    Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2026 10:22 ΠΜ




    ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

    ΜΕΤΟΧΟΙ: ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ – ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

    Α.Φ.Μ. 800378397 Δ.Ο.Υ. ΒΕΡΟΙΑΣ

    ΒΕΤΣΟΠΟΥΛΟΥ 72 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

    Τ.Κ. 59300

    ΤΗΛ-ΦΑΞ: 23330 24222

    e-mail: politis6@otenet.gr

    ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΕΜΗ: 119165226000

     Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διευθυντής  : Νικόλαος  Σουρλόπουλος

    Διαχειριστής ιστοσελίδας: Νικόλαος Σουρλόπουλο

     Διευθυντής Σύνταξης :   Αλέξανδρος Σουρλόπουλος

     Διαχειριστής και Δικαιούχος του ονόματος τομέα : ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

     

    Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

    politis6@otenet.gr
    Τηλέφωνο:23330 24222
    Φαξ:23330 24222

    Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334

    H ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

    Η ιστοσελίδα opolitis.gr είναι πιστοποιημένη στο ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου της ΓΓ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Μ.Η.Τ. 232380

    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    © 2026 opolitis.gr

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.