Close Menu
OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    ΝΕΑ

    Βράβευση του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας στον 10ο Μαθητικό διαγωνισμό

    Σάββατο, 2 Μαΐου 2026 6:36 ΜΜ

    Χαμός στη ΔΥΠΑ Βέροιας: Ζευγάρι τα έκανε γυαλιά-καρφιά επειδή δεν πληρώθηκε και φώναζε «καλά έκανε ο 89χρονος στον ΕΦΚΑ»

    Πέμπτη, 30 Απριλίου 2026 2:24 ΜΜ

    Διακοπή νερού σε όλη την Αλεξάνδρεια – Δείτε πότε

    Πέμπτη, 30 Απριλίου 2026 2:21 ΜΜ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    ΡΟΗ
    • Βράβευση του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας στον 10ο Μαθητικό διαγωνισμό
    • Χαμός στη ΔΥΠΑ Βέροιας: Ζευγάρι τα έκανε γυαλιά-καρφιά επειδή δεν πληρώθηκε και φώναζε «καλά έκανε ο 89χρονος στον ΕΦΚΑ»
    • Διακοπή νερού σε όλη την Αλεξάνδρεια – Δείτε πότε
    • Πολιτική αντιπαράθεση για το θέμα του ΕΣΥ μεταξύ Α. Γεωργιάδη, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΟΕΝΓΕ
    • Και πρώην υπουργοί στον «ΟΠΕΚΕΠΕ Νο 3» – Νέα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας
    • Ενόχληση Άγκυρας για τη συμμαχία Αθήνας – Παρισιού: Κάθε στρατιωτική συνεργασία κατά της Τουρκίας δεν θα πετύχει
    • «Επόμενη στάση 140 δολάρια»: Ο Γκαλιμπάφ απαντά στον Τραμπ για τους ισχυρισμούς περί πετρελαίου
    • Ληξιπρόθεσμα χρέη: Ποιοι κινδυνεύουν να μείνουν εκτός των 72 δόσεων τον Ιούνιο
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Δευτέρα, 4 Μαΐου
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΤΟΠΙΚΑ
      • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
      • ΒΕΡΟΙΑ
      • ΝΑΟΥΣΑ
      • ΗΜΑΘΙΑ
      • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΑΓΟΡΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
      • ΒΙΒΛΙΟ
      • ΜΟΥΣΙΚΗ
      • ΧΟΡΟΣ
      • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΘΕΑΤΡΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
      • ΓΕΥΣΗ
      • ΔΙΕΘΝΗ
      • ΕΠΙΣΤΗΜΗ/ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
      • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
      • ΤΑΞΙΔΙΑ
      • ΥΓΕΙΑ
      • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    Home»ΤΟΠΙΚΑ»ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»Κώστας Παλουκίδης: Η δήλωση του για τον προαστιακό

    Κώστας Παλουκίδης: Η δήλωση του για τον προαστιακό

    ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2026 1:03 ΜΜΑπό Ο Πολίτης
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Ο Κώστας Παλουκίδης, επικεφαλής του ΙΣΧΥΡΟΥ ΔΗΜΟΥ του Δήμου Βέροιας κάνει μια  τοποθέτηση όσο αναφορά το πλέον “καυτό”  ζήτημα  που απασχολεί τόσους κατοίκους της Ημαθίας και όχι μόνο.

    Ο προαστιακός σιδηρόδρομος  Θεσσαλονίκη- Φλώρινα ήταν κάποτε μια εύκολη μετακίνηση για όσους ταξίδευαν δούλευαν η και ακόμα σπούδαζαν, πλέον αυτή η διαδρομή έχει υποβαθμιστεί σημαντικά με μειωμένα δρομολόγια σε μη συμβατικές ώρες. Σε αυτό το ζήτημα παίρνει θέση ο Κώστας Παλουκίδης. Εκφράζει πως κάποτε αυτή η ανάγκη  αντιμετωπίζονταν ως κάτι μη εφικτό ή και ακόμα ουτοπικό, έτσι πέρασε ως κάτι αδιάφορο. Καθώς όμως άλλαξαν οι καταστάσεις, ο κόσμος ξεκίνησε να αναζητάει ακριβώς αυτήν την εναλλακτική του σιδηρόδρομου και έτσι η ιδέα αυτή άρχισε να κινητοποιείται, όχι μόνο από βουλευτές αλλά από την τοπική εκκλησία, από ενεργούς πολίτες όλου του νομού, από το επιμελητήριο και πολιτικά στελέχη όλων των χώρων.

    Ο Κ. Παλουκίδης εξηγεί πως η ύπαρξη προαστιακού <<το λιγότερο θα αναβαθμίσει την περιοχή μας και θα την καταστήσει έναν τόπο “κοντινό”  στην συμπρωτεύουσα.>> Η μετακίνηση στην εργασία θα είναι πιο εύκολη και φυσικά η διαβίωση θα είναι υψηλότερη. Τέλος ο Κ. Παλουκίδης ασκεί κρητική στην τωρινή Δημοτική Αρχή λέγοντας πως μάλλον η θέληση υλοποίησης δεν υπάρχει.

    Παρακάτω αυτούσιο το δελτίο τύπου του Κώστα Παλκουκίδη

    Όταν πριν από δυόμιση χρόνια, ο επικεφαλής του ΙΣΧΥΡΟΥ ΔΗΜΟΥ, Κώστας Παλουκίδης, προσκεκλημένος σε τηλεοπτικό σταθμό για προεκλογικό debate, έθεσε το θέμα της ανάγκης λειτουργίας προαστιακού για τον τόπο μας, η πρόταση αντιμετωπίστηκε με αδιαφορία το λιγότερο,  ως ανεδαφική, υπέρμετρα φιλόδοξη και ουτοπική εν τέλει.

     

    Σήμερα χαιρόμαστε που πλέον στην ίδια άποψη, συγκλίνει μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας. Βουλευτές και μάλιστα όχι μόνο της Νέας Δημοκρατίας, η Περιφέρεια, η τοπική μας Εκκλησία, το Επιμελητήριο, πολιτικά στελέχη όλων των χώρων, ενεργοί πολίτες και απλοί συνδημότες μας, είναι πεπεισμένοι πλέον για την ανάγκη να υπάρξει συστράτευση γύρω από την “απαίτηση” να προχωρήσει το  θέμα.

     

    Η ύπαρξη προαστιακού, το λιγότερο θα αναβαθμίσει την περιοχή μας και θα την καταστήσει έναν τόπο “κοντινό”  στην συμπρωτεύουσα. Με βάση αυτό, η  μετακίνηση στην εργασία τους από τον τόπο μας  θα είναι σχετικά εύκολη και σε κάθε περίπτωση καλύτερη από την κοπιώδη μετακίνηση εντός του αστικού ιστού. Όμως η διαβίωση των ιδίων, κύρια όμως των οικογενειών τους, σε έναν τόπο όπως ο δικός μας, θα είναι σαφώς σε υψηλότερα επίπεδα και  ασφάλειας και ποιότητας.

     

    Επόμενος στόχος μας είναι  μια οργανωμένη καμπάνια προβολής, που θα έχει ως κεντρικό σύνθημα ότι  ο τόπος μας πλέον αποτελεί την καλύτερη επιλογή οικογενειακής διαμονής και από πλευράς οικονομίας και από πλευράς ποιότητας ζωής.

    Φυσικά η δημοτική μας αρχή ζει ακόμη στην εποχή του Χαλκού. Μόλις τώρα άρχισε να αντιλαμβάνεται την απλή λογική, ότι δηλαδή για να γίνει πράξη ένα μεγάλο έργο, πρέπει κάποτε να ξεκινήσει ως “ουτοπία”. Και το σημειώνουμε και για τις υπόλοιπες προτάσεις του συνδυασμού μας, που δυσκολεύεται και να αναγνώσει ακόμη.

     

    Κάποια μέρα, ως αντιπολίτευση πλέον, αγαπητοί σημερινοί διοικούντες, θα καταλάβετε την αξία των οραμάτων, όταν όμως  συνοδεύονται και από ισχυρή θέληση υλοποίησης, που δυστυχώς εσείς δεν έχετε.

    ΠΡΟΑΣΤΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
    Previous ArticleΔωρεά Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μελίκης
    Next Article 100% επιδότηση μισθού και εισφορών για 12 μήνες Νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν ανέργους δικαιούχους ΕΕΕ

    Σχετικές αναρτήσεις

    Δημοσκόπηση Interview: Στο 12,2% η διαφορά της πρώτης ΝΔ από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ, στην τρίτη θέση η Καρυστιανού – Πρόωρες εκλογές θέλει το 56%

    Τρίτη, 21 Απριλίου 2026 12:15 ΜΜ

    Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή επιχειρήσεων στη διεθνή έκθεση SIAL PARIS 2026

    Δευτέρα, 20 Απριλίου 2026 12:35 ΜΜ

    Καράογλου από Ημαθία: Με σχέδιο και συνεργασίες διαμορφώνουμε μια Περιφέρεια με ευκαιρίες για όλους

    Παρασκευή, 17 Απριλίου 2026 11:40 ΠΜ




    ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

    ΜΕΤΟΧΟΙ: ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ – ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

    Α.Φ.Μ. 800378397 Δ.Ο.Υ. ΒΕΡΟΙΑΣ

    ΒΕΤΣΟΠΟΥΛΟΥ 72 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

    Τ.Κ. 59300

    ΤΗΛ-ΦΑΞ: 23330 24222

    e-mail: politis6@otenet.gr

    ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΕΜΗ: 119165226000

     Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διευθυντής  : Νικόλαος  Σουρλόπουλος

    Διαχειριστής ιστοσελίδας: Νικόλαος Σουρλόπουλο

     Διευθυντής Σύνταξης :   Αλέξανδρος Σουρλόπουλος

     Διαχειριστής και Δικαιούχος του ονόματος τομέα : ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

     

    Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

    politis6@otenet.gr
    Τηλέφωνο:23330 24222
    Φαξ:23330 24222

    Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334

    H ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

    Η ιστοσελίδα opolitis.gr είναι πιστοποιημένη στο ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου της ΓΓ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Μ.Η.Τ. 232380

    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    © 2026 opolitis.gr

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.