Close Menu
OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    ΝΕΑ

    Πανελλήνια πρωτιά για τον Ημαθίωνα, χρυσοί Αποστολίδης και Καλανίδης!

    Δευτέρα, 19 Μαΐου 2025 10:26 ΠΜ

    Ομιλία της Ψυχολόγου Δέσποινας Μπαλάτσα για το άγχος των πανελλαδικών εξετάσεων

    Δευτέρα, 19 Μαΐου 2025 9:37 ΠΜ

    Το Πρόγραμμα του 3ήμερου Πανηγυριού στο Λουτρό 19 – 21 Μαΐου προς τιμήν των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης.

    Δευτέρα, 19 Μαΐου 2025 8:35 ΠΜ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    ΡΟΗ
    • Πανελλήνια πρωτιά για τον Ημαθίωνα, χρυσοί Αποστολίδης και Καλανίδης!
    • Ομιλία της Ψυχολόγου Δέσποινας Μπαλάτσα για το άγχος των πανελλαδικών εξετάσεων
    • Το Πρόγραμμα του 3ήμερου Πανηγυριού στο Λουτρό 19 – 21 Μαΐου προς τιμήν των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης.
    • Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Λάζαρος Τσαβδαρίδης στα εγκαίνια της νέας μονάδας της Agrino
    • 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας: Βραβείο στον 15ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Cinema διάβασες;»
    • Εθελοντική αιμοδοσία στο Περιφερειακό Ιατρείο Μελίκης το πρωί της Κυριακής 18 Μαΐου
    • Νίκος Κουτσογιάννης: «Μετατρέπουμε τον Δήμο μας σε εκπαιδευτικό και ερευνητικό πόλο»
    • Εκπαίδευση στην παροχή Πρώτων Βοηθειών από τον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξάνδρειας
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Τρίτη, 20 Μαΐου
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΤΟΠΙΚΑ
      • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
      • ΒΕΡΟΙΑ
      • ΝΑΟΥΣΑ
      • ΗΜΑΘΙΑ
      • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΑΓΟΡΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
      • ΒΙΒΛΙΟ
      • ΜΟΥΣΙΚΗ
      • ΧΟΡΟΣ
      • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΘΕΑΤΡΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
      • ΓΕΥΣΗ
      • ΔΙΕΘΝΗ
      • ΕΠΙΣΤΗΜΗ/ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
      • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
      • ΤΑΞΙΔΙΑ
      • ΥΓΕΙΑ
      • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    Home»ΠΟΛΙΤΙΚΗ»Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε το μπόνους στους δημοσίους υπαλλήλους – Μήνυμα κατά της αποχής στις ευρωεκλογές

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε το μπόνους στους δημοσίους υπαλλήλους – Μήνυμα κατά της αποχής στις ευρωεκλογές

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 12:26 ΜΜΑπό Ο Πολίτης
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Το ειδικό μπόνους παραγωγικότητας στους δημοσίους υπαλλήλους που μπορεί να φτάσει έως και το 15% ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, o οποίος στην εισήγησή του έστειλε μήνυμα κατά της αποχής από τις ευρωεκλογές ζητώντας από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου «περισσότερη δουλειά» μέχρι τις κάλπες της 9ης Ιουνίου.

    Παράλληλα αναφέρθηκε στα «ψέματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης» ζητώντας από τα μέλη της κυβέρνησης «να μην αφήνουμε να θολώνουν την πορεία του τόπου» προσθέτοντας: «Και στα λεφτόδεντρα που βλέπω να φυτρώνουν με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα στον κήπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ειδικά και στις ακοστολόγητες υποσχέσεις των αντιπάλων μας εμείς οφείλουμε να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας και να αντιτάξουμε τα πολλά αναχώματα που υψώνουμε στις ανατιμήσεις με έκτακτες παρεμβάσεις αλλά κυρίως με τις μόνιμες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις».

    Η εισήγηση του πρωθυπουργού

    «Κεντρικός στόχος μας παραμένει να βελτιώνεται η καθημερινή ζωή των πολιτών υπερβαίνοντας παθογένειες από το παρελθόν ώστε με τολμηρές μεταρρυθμίσεις ώστε η χώρα μας σταδιακά να προσεγγίζει τα ευρωπαϊκά δεδομένα» ξεκίνησε στην εισήγησή του ο πρωθυπουργός κάνοντας ειδική αναφορά «στο σημαντικό νομοσχέδιο για τον δικαστικό χάρτη» που συζητείται αύριο στη Βουλή.

    «Μια αλλαγή που καθυστέρησε εδώ και 110 χρόνια. Αυτή τη μεγάλη τομή προωθεί η κυβέρνηση ώστε να μειωθεί έως και κατά 30% ο χρόνος απονομής της δικαιοσύνης μέχρι το 2027. Τον ίδιο στόχο υπηρετεί και το νομοσχέδιο για το Συμβούλιο της Επικρατείας που εισηγείται ο υπουργός Δικαιοσύνης. Εκεί όπου η ταχύτερη απονομή αποφάσεων έχει και οικονομικό αντίκτυπο. Το νέο πλαίσιο περιορίζει τις αναβολές και αναθέτει συγκεκριμένες υποθέσεις σε συγκεκριμένους δικαστές ώστε να υπάρχει λογοδοσία» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

    Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης με το νομοσχέδιο αυτό «γίνεται ένα βήμα στην κατεύθυνση ενός πιο λειτουργικού κράτους και τον ίδιο στόχο εξυπηρετεί το ειδικό μπόνους παραγωγικότητας που θα μπορούν να λαμβάνουν υπάλληλοι και τμήματα που πετυχαίνουν συγκεκριμένους στόχους». «Στόχος να επιβραβεύουμε όσους δημοσίους υπαλλήλους πετυχαίνουν ή και ξεπερνούν τους στόχους που έχουμε θέσει» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

    Από την ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο «Μια Ελλάδα για όλους» για τα ΑμεΑ που παρουσιάζει ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, αναφέροντας, επίσης, ότι «προχωράει παράλληλα η επιλογή νέων διοικήσεων στον δημόσιο τομέα».

    Στο πλαίσιο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «στις ευρωεκλογές θα κριθεί πόσο δυνατές και αποτελεσματικές θα είναι οι φωνές των ελληνικών διεκδικήσεων στην Ευρώπη αλλά σε ένα βαθμό και το πόσο σταθερό θα είναι το πολιτικό σκηνικό ώστε η Ελλάδα να μείνει σε τροχιά προόδου πλησιάζοντας με σιγουριά όλο και πιο κοντά στην Ευρώπη».

    Συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα ο πρωθυπουργός είπε ότι «έχουμε μια ευκαιρία και στο επόμενο διάστημα καθώς θα υπάρξει άλλο ένα υπουργικό συμβούλιο πριν τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου να εξηγήσουμε με απλά λόγια στους συμπολίτες μας τις περιπέτειες που μπορούν να φέρουν η αποχή και η επιπόλαια επιλογή χωρίς να αφήνουμε τα ψέματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δηλητηριάζουν τους πολίτες, ούτε τα επιμέρους παράπονα που πάντα υπάρχουν να μην θολώνουν την πορεία του τόπου. Και στα λεφτόδεντρα που βλέπω να φυτρώνουν με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα στον κήπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ειδικά και στις ακοστολόγητες υποσχέσεις των αντιπάλων μας εμείς οφείλουμε να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας και να αντιτάξουμε τα πολλά αναχώματα που υψώνουμε στις ανατιμήσεις με έκτακτες παρεμβάσεις αλλά κυρίως με τις μόνιμες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

    «Και με την ευκαιρία αυτή να πω ότι λειτουργεί η νέα έκδοση του e-katanalotis όπου συγκρίνοντας τιμές ανά σούπερ μάρκετ ο καταναλωτής θα μπορεί να επιλέγει την καλύτερη τιμή ανάμεσα σε 3.000 προϊόντα. Μόνο ωφελημένοι θα μπορούν να βγουν οι καταναλωτές καθώς η μεγαλύτερη διαφάνεια οδηγεί σε μεγαλύτερο ανταγωνισμό» συνέχισε ο πρωθυπουργός και κατέληξε:

    «Μένουμε με κάθε τρόπο δίπλα στον πολίτη αναγνωρίζοντας ότι η ακρίβεια εξακολουθεί να είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία. Πρέπει να θυμίζουμε τα σημαντικά βήματα που γίνονται παντού από την άμυνα, το μεταναστευτικό, τα μέτρα κατά της βίας, τις σημαντικές επιτυχίες της ΕΛΑΣ έως την οικονομία, τα μεγάλα έργα, την ψηφιοποίηση του δημοσίου. Οδηγοί μας είναι πάντα τα ρήματα “ακούμε και προσπαθούμε” για αυτό και αντιμετωπίζουμε και την ψήφο της επόμενης αναμέτρησης  ως εντολή για λιγότερα λάθη και περισσότερη δουλειά, δουλειά που θα συνεχίσουμε το επόμενο διάστημα που έρχεται».

    Το νομοσχέδιο για το μπόνους παραγωγικότητας στο δημόσιο

    Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, τις λεπτομέρειες του οποίου είχε αποκαλύψει το ΠΡΩΤΟ Θέμα από τις 24 Μαρτίου, η κυβέρνηση προχωρά σε νέα ενίσχυση των εισοδημάτων των δημοσίων υπαλλήλων μετά τις αυξήσεις μισθών και επιδομάτων που ισχύουν από 1/1/2024.

    Στόχος της ρύθμισης που αναμένεται να ισχύσει από το 2025 είναι να λειτουργήσει ως ένα επιπρόσθετο κίνητρο για την αύξηση της παραγωγικότητας του Δημοσίου, αλλά και για να μην αισθάνονται «ριγμένοι» όσοι υπάλληλοι προσπαθούν και αποδίδουν.

    Το bonus παραγωγικότητας θα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το σύστημα στοχοθεσίας και αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. Υπενθυμίζεται ότι από το 2023, κάθε υπουργείο καταρτίζει ετήσια σχέδια δράσης που υιοθετούνται από το υπουργικό συμβούλιο και αντικατοπτρίζουν τις κυβερνητικές προτεραιότητας. Τα σχέδια ενσωματώνονται υποχρεωτικά στη στοχοθεσία των προϊσταμένων κάθε οργανικής μονάδας στο Δημόσιο, ενώ με βάση τον νόμο η επίτευξη στόχων συμμετέχει σε ποσοστό 50% στη βαθμολογία των αξιολογούμενων προϊσταμένων.

    Τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου:

    -Παρουσίαση από τον Υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο της Εθνικής Στρατηγικής για τα Άτομα με Αναπηρία 2024-2030,

    -Παρουσίαση από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Διεπαγγελματικές οργανώσεις, β) Διαχείριση και προστασία ακινήτων Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,

    -Παρουσίαση από την Υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και την Υφυπουργό Βιβή Χαραλαμπογιάννη του νομοσχεδίου για το σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής των δημοσίων υπαλλήλων,

    -Παρουσίαση από τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Νίκο Παπαθανάση του νομοσχεδίου για το νέο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων,

    -Παρουσίαση από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη του νομοσχεδίου για τη δικονομία του Συμβουλίου της Επικρατείας,

    -Εισήγηση από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη σχετικά με τη Σύμβαση Δωρεάς για τη χρηματοδότηση εκ μέρους των Σπυρίδωνα και Ντόροθυ Λάτση της εκπόνησης μελετών για την αναβάθμιση και επέκταση του κτηρίου που στεγάζει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο,

    -Παρουσίαση από τον Υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα του νομοσχεδίου για τα μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού 2023/2411 σχετικά με την προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων χειροτεχνικών και βιομηχανικών προϊόντων,

    -Παρουσίαση από τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη και την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη ερανιστικών νομοσχεδίων των Υπουργείων τους,

    -Εισήγηση από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκη για την έγκριση Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών.

    ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΠΟΝΟΥΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
    Previous ArticleΕορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου
    Next Article ΑΣΕΠ: Έρχονται 1.137 νέες προσλήψεις σε νοσοκομεία και ΕΚΑΒ

    Σχετικές αναρτήσεις

    Λ. Τσαβδαρίδης: DRONE θα επιτηρεί για πρώτη φορά τους ορεινούς όγκους της Ημαθίας

    Παρασκευή, 16 Μαΐου 2025 9:40 ΠΜ

    Η Λινα Τουπεκτση στο Γραφειο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονικη

    Τετάρτη, 7 Μαΐου 2025 8:27 ΠΜ

    Απ. Βεσυρόπουλος: «Άμεση και επιτακτική ανάγκη η ενεργοποίηση του συστήματος αντιχαλαζικής προστασίας του ΕΛΓΑ»

    Τρίτη, 6 Μαΐου 2025 7:57 ΜΜ



    ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ – ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

    Α.Φ.Μ. 800378397 Δ.Ο.Υ. ΒΕΡΟΙΑΣ

    ΒΕΤΣΟΠΟΥΛΟΥ 72 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

    Τ.Κ. 59300

    ΤΗΛ-ΦΑΞ: 23330 24222

    e-mail: politis6@otenet.gr

    ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΕΜΗ: 119165226000

     Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διευθυντής  : Νικόλαος  Σουρλόπουλος

    Διαχειριστής ιστοσελίδας: Νικόλαος Σουρλόπουλο

     Διευθυντής Σύνταξης :   Αλέξανδρος Σουρλόπουλος

     Διαχειριστής και Δικαιούχος του ονόματος τομέα : ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

     

    Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

    politis6@otenet.gr
    Τηλέφωνο:23330 24222
    Φαξ:23330 24222

    Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334

    H ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

    Η ιστοσελίδα opolitis.gr είναι πιστοποιημένη στο ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου της ΓΓ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Μ.Η.Τ. 232380

    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    © 2025 opolitis.gr

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.